Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Darisi Türk Milli Futbol Takimimiza'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani (TFF) Mehmet Büyükeksi, Ampute Futbol Takimi’nin sampiyonluk sevincini paylasirken, “Darisi Türk Milli Futbol Takimimiza” dedi.

Ampute Futbol Milli Takimi, Türkiye’nin ev sahipligi yaptigi 2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi’nda sampiyon oldu. Karsilasmayi tribünden takip eden TFF Baskani Mehmet Büyükeksi karsilasma sonrasi sahaya inerek futbolculari ve teknik heyeti kutladi. Ampute Milli Takimi’na her zaman destek verdiklerini vurgulayan Büyükeksi, "Daha önce Ampute Milli Takimi’nin Avrupa sampiyonlugu var, dünya ikinciligi, dünya üçüncülügü var. Dünya sampiyonlugu eksikti bugün o da tamamlandi. Ampute Milli Takimi’na 17 yildan beri büyük destek veriyoruz. Oynanan 70 maçin 4 tanesi hariç tamami Riva’da oynandi. Her türlü destegi bugüne kadar verdik. 360 sporcuya ev sahipligi yaptik. Mutluyuz, gururluyuz. Türk milleti en güzel seylere layik. Bugün de bunu yaptik. Darisi Türk Milli Futbol Takimimiza” ifadelerini kullandi.

"Avantajli kura çektik"

Final maçi öncesi Euro 2024 kura çekimini Almanya’da takip eden Büyükeksi, elemelerde ay-yildizlilarin grubunu degerlendirerek sunlari söyledi:

"Frankfurt’ta avantajli bir kura çektik. Bugün de gördük ki bu muhtesem seyirci her zaman Türk Milli Takimi’nin yaninda olmasi lazim. Rakibimiz kim olursa olsun, biz eger inanirsak her seyi basarabiliriz. Milli maçlarda ayni sevk ve heyecanla sahamizda veya yurt disindaki maçlarda bütün Türk vatandaslarimizi milli takimimizi desteklemeye davet ediyorum. Medyamizla, taraftarimizla kenetlenebilirsek sürdürülebilir basari yakalariz."

Kaynak: İHA