Jorge Jesus Açiklamasi 'Bizim Için Birinci Siranin Savasinda Olmak Önemli'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fatih Karagümrük karsisinda alinan galibiyet sonrasinda birinci siranin savasinda olmanin önemli oldugunu ifade ederken, müsabaka içerisinde Fenerbahçeli kaleci Altay Bayindir’a verilen tepkileri normal karsilamadigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasinda Fenerbahçe evinde Fatih Karagümrük’ü 5-4 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bugün maçi hem statta hem de evinde izleyen herkesin mutlu oldugunu ifade ederek, “9 gol vardi toplamda. Bugün galip geldik ama galip gelebilmek için 5 gol atmamiz gerekti. Defansif organizasyon bugün çok iyi degildi. Daha önceki maçlardaki görüntüyü veremedik. 5 maçtir üst üste gol yemiyorduk, bu da futbolun bir parçasi. Sezon basindan beri 14, 15 maçin geneline göre defansif olarak degerlendiriyorum. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bizim için birinci siranin savasinda olmak önemliydi” seklinde konustu.



“Altay’a verilen tepkileri normal karsilamiyorum”

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayindir’a verilen olumsuz tepkilere cevap veren Jesus, "Bu durumu normal karsilamiyorum, buna aliskin degilim. Taraftarlar isler iyi gitmedigi zamanda da oyuncularina sevgi göstermeli. Kazanirken de kaybederken de oyunculara sevgi göstermesi gerekiyor taraftarin. Sadece isler iyi giderken degil, kötü gittiginde de oyunculara moral vermek gerekiyor. Altay büyük bir kaleci ve milli takimin kalecisi. Herkesin kötü günü olabilir. Sevgi gösterilmesi gerekir. Tüm taraftarlar böyle düsünmeli. Sol bek konusunda fikrinizi anliyorum ama karari teknik direktörü veriyor. Gerektiginde bir çok degisiklik yapabiliyoruz. O karar herkes tarafindan normal karsilanmayabilir. Lincoln’ün avantaji suydu. Alioski 90 dakika oynamisti son maçta. Bu maçta çok fazla rotasyon yapamadim. Bugüne kadar çok az toparlanma süremiz vardi. Toparlanmak için daha az süre vardi, daha az degisiklik yaptik. Sakat oyuncular ve yorgun oyuncular var. Bunun bazi göstergelerini gördük. Bu seylerin hepsi birbiriyle baglantili” ifadelerini kullandi.

“Yasanan sakatliklar ve mental yorgunluklar elimizdeki kadroyu daraltiyor”

Futbolcularinin fiziksel durumu ile ilgili konusan tecrübeli teknik adam, “Attila’da özellikle onun üzerinde asiri yük olustu. Oynadigimiz tüm maçlarda oynadi. Dolayisiyla onun üzerinde fiziksel, mental yük fazla artti. Maç içerisindeki verdigi kararlar gözüktü. Toplu topsuz oyunda karar hatalari yapti. Luan Peres sakat, o pozisyonda Serdar Aziz var sadece. Ferdi de oynayacakti ama maçtan önce stada geldigimizde rahatsizlik hissetti, bugün oynayamadi. Arao, Mert ve Luan suan sakatlar. Elimizdeki kadroyu bu durum daraltiyor. Bugün Zaj, Crespo ve Ismail’in yerine girebilirdi. Crespo takimda en formda olan oyunculardan biri. Takimin galibiyet golünü aradigi dakikalarda oyundan çikartmak istemedim. Ben degisiklikleri yaparken oyuna 2 forvet sokmayi daha dogru buldum. Maçin gidisatina göre kararlarimi veriyorum. Bir maça giderken degisiklik düsünmüyorum, gelisen olaylar kararlarimi etkiliyor. Oyuna sonradan giren oyuncularin destegiyle maçi kazandik” diye konustu.

Kaynak: İHA