Çesme Belediyespor, Kendi Sahasindaki Ilk Maçinda 3 Puan Aldi

Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Çesme Belediyespor, ligin ikinci haftasinda, kendi sahasinda yaptigi ilk maçinda, Istanbul takimlarindan Ortaköy’ü 1-0 yendi.



2022-2023 sezonunun ilk maçina, Özçamdibispor deplasman maçi ile baslayan ve 1-1 beraberlikle hanesine 1 puan yazdiran Çesme Belediyespor, ligin ikinci haftasinda, kendi sahasinda, Istanbul takimlarindan Ortaköy’ü konuk etti.

BAL ligi için yenilenen ve ek tribünler eklenen eklenen Çesme Sehir Stadi’nda tribünler Çesme Belediyespor taraftarlarinca tamamen doldurulurken, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran da, Çesme Belediyespor Kulübü Baskani Mustafa Kaymakçi ile birlikte maçi izledi.

Penalti gole çevrilemedi

Dengeli baslayan maçin 18. dakikasinda, Çesme Belediyespor’un penalti bulmasi tribünleri heyecanlandirsa da, penalti firsatinin gole çevirilememesi yürekleri burktu. Penalti firsatinin kaçmasi, Çesme Belediyespor üzerinde de etki yapti ve ilk yari golsüz sona erdi.

Berkay Polat’in uzaktan attigi sutla buldugu gol, sonucu belirledi

Ilk yarida yakaladigi penalti firsatini gole çeviremeyen Çesme Belediyespor, ikinci yarida kendisini toparlayarak, pas oyunlari ile gol aradi. Ortaköy de zaman zaman etkili ataklarla Çesme Belediyespor kalesinde gol arasa da istedigini bulamadi. Maçin 89. dakikasinda, Çesme Belediyespor futbolcusu Berkay Polat, uzaktan attigi bir sut ile golü bularak, maçin skorunu ilan etti. Maçi 1-0 kazanan Çesme Belediyespor, maçi kazanarak 3 puanin sahibi oldu.

"Sezona tutunabilmemiz için bu maçi almamiz gerekliydi"

Maçin ardindan bir degerlendirme yapan Çesme Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Karatepe, "Biz geçen hafta çok iyi bir oyun oynayarak, deplasmanda berabere kaldik. Üzerimizde o iyi oynamanin morali vardi 2 puan birakmanin moral bozuntusu da hafta içinde takima yansidi. Ama biz bunu çok kisa zaman içinde bertaraf edebildik. Hafta içinde takim çok moralliydi. Çok basarili antrenmanlar yaptik. Bu maçtan 3 puanla ayrilmak bizim için elzemdi. Rakiplerin de birbirleri ile oynamasi bu maçi almamizi sart kosuyordu. Sezona tutunabilmemiz için bu maçi almamiz gerekliydi" diye konustu.



"Takimimiz, istedigimiz her seyi yerine getirdi"

Maça iyi basladiklarini vurgulayan Karatepe, " Oyuncularimizda ilk maçin heyecani 10-15 dakika içinde gözlendi, ama maça iyi baslamayi basardik. Rakibimiz de iyi oynamaya çalisti. Ilk maçlarinda maglup olmuslardi. Ikinci maçlarinda bir sekilde mücadele ederek dahil olmaya çalistilar ama biz oyun olarak çok üstün durumdaydik. Oyun içinde bir penalti kazandik ama penaltiyi gole çeviremedik. Penaltiyi gole çeviremeyince, oyuncularimda bir panik havasi sezmeye basladim. Ama devre arasinda oyuncularimla konustum ve ikinci devrede onlardan istedigim her seyi yaptilar. Ikinci yarida baskili oyun oynadik. Takimimiz, pas oyununu seven, taktiksel tarzda oyun oynayabilen takimlardan bir tanesidir BAL liginde. Istedigimiz her seyi yerine getirdiler. Neticesinde, 89. dakikada, önceden çalisilmis uzaktan bir sut ile Berkay Polat’in ayagindan golü bulduk. Hafta içinde uzaktan sut çalismalarimiz çok oldu. Buldugumuz firsati gole çevirmeyi bildik. Antrenmanlarda yaptigimiz çalismalari uyguladiklari için oyuncularimin hepsini kutluyorum. Emeklerine, yüreklerine saglik. Çesme Belediyespor camiasina hayirli olsun" seklinde konustu.



"Belediye Baskanimiz Ekrem Oran’in koydugu hedefe ulasacagiz"

Ligin daha yeni basladigini belirten Teknik Direktör Karatepe, "Önümüzdeki maçlar için bütün camia kenetlenmeli. Heyecan ve baski olusturmaktan öte, bu takimi daha çok oyunun içerisine baglayici, ligin içerisine baglayici sekilde hareket etmek gerekiyor. Burasi BAL ligi. Bunlar da BAL ligi futbolculari. Herhangi bir baskiya, herhangi bir heyecana gerek yok. Önümüzde 24 maç var. Önümüzdeki maçlari da teker teker geçip, Belediye Baskanimiz Ekrem Oran’in koydugu hedefe ulasacagiz" diye belirtti.



"Taraftarimizdan tek istegim; bizlere inansinlar"

Çesme Belediyespor taraftarinin tribünleri tamamen doldurmasindan duydugu memnuniyeti de ifade eden Karatepe, "Çesme Belediyespor’un kendi sahasinda oynadigi ilk BAL ligi maçinda, taraftarimiza tribünleri tamamen doldurdugu için sonsuz tesekkür ederim. Taraftarimizdan tek istegim; bizlere inansinlar. Takimin her ferdine, futbolcularimiza, teknik ekibimize, yöneticilerimize herkes güvensin. Biz bu ligde sampiyon olacagiz. Burada bayram havasinda geçen maçlar olacak. Bütün Çesme’yi ayaga kaldiracagiz. Hatta sadece Çesme degil, Izmir futbol camiasini Çesme Belediyespor’a kilitlemek istiyoruz. Hedefimiz tamamen bu. Taraftarimiza çok tesekkür ediyorum. Istegimiz; bizi yarisin içinde tutsunlar" çagrisinda bulundu.

Kaynak: İHA