Ampute Futbol Dünya Kupasi Sampiyonu Türkiye

Ampute Futbol Milli Takimi, Dünya Kupasi finalinde Angola’yi 4-1 maglup ederek sampiyon oldu. Ay-yildizlilar ilk kez dünya sampiyonlugunu elde etti.

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi finalinde Türkiye ile Angola karsilasti. Nef Stadyumu’nda oynanan final maçini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Saglik Bakani Fahrettin Koca ile bürokratlar tribünden takip etti. Türk bayraklariyla tribünlerde yerini alan yaklasik 15 bin taraftar söyledikleri marslarla ay-yildizli sporculara maç boyu yogun destek verdi.

Milliler; Bülent Çetin, Okan Sahiner, Ismail Korkmaz, Seyhmus Erdinç, Kemal Güles, Rahmi Özcan ve Ömer Güleryüz ile müsabakaya basladi.

Angola Teknik Direktörü Augusto Sacumula; Sabastiao Cacumba, Celestino Antonio, Paciencia Felix, Hilario Kufula, Jose Jamba, Heno Adao ve Joao Chiquete’ye görev verdi.

Ay-yildizlilar, 19. dakikada Ömer Güleryüz’ün attigi golle 1-0 öne geçti. Angola 23. dakikada Heno Adao ile esitligi yakalarken, mücadelenin ilk yarisi bu sonuçla tamamlandi. 31. dakikada Rahmi Özcan kazanilan penaltiyi gole çevirirken, milliler karsilasmada ikinci kez öne geçti. 43. dakikada Rahmi Özcan kendisinin ikinci, millilerin 3. golünü kaydederken; Serkan Dereli, 50. dakikada ay-yildizlilarin 4. golünü atti. Mücadeleden 4-1 galip ayrilan Türkiye, 2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi’nin sampiyonu oldu. Milliler tarihinde ilk kez bu basariyi elde etti.

Ampute Milli Takimi, 2004 ve 2008 yillarinda ikinci oldugu Avrupa Sampiyonasi’nda ise 2017 ve 2021 yillarinda üst üste iki kez sampiyonluk kazanarak tarihi bir basari göstermisti.

Kaynak: İHA