Jorge Jesus Açiklamasi 'Iyi Bir Yoldayiz Ama Henüz Hiç Bir Sey Kazanmadik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, AEK Larnaca karsisinda aldiklari galibiyet sonrasinda iyi bir yolda olduklarini ancak henüz hiçbir sey kazanmadiklarini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. maçinda Fenerbahçe evinde AEK Larnaca’yi 2-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kazanmanin kendileri için önemli oldugunu ifade ederek, “Her maçi kazanmak önemli ama bugünkü maçi kazanmak gruptan çikmaya bir adim daha yaklastiracakti. Iyi bir maç çikarttik ve 2-0 kazandik. Bugün 2 gol attik ama 4, 5 golde olabilirdi. Çok fazla pozisyon ürettik. Bu da takimimim için bir sinyal. Takimim özgüvenli, sahada maçin tamaminda neredeyse her seyi sergiliyor. Onlari tebrik ediyorum. Toplu ve topsuz oyunda çok kuvvetliydik. Her defasinda daha iyi olmayi hedefliyoruz Türkiye ve Avrupa’da basarili olmak için” dedi.



“Iyi bir yoldayiz ama henüz hiç bir sey kazanmadik”

Oyun içerisindeki savunma dizilimlerine deginen Jesus, “Biz Besiktas maçinda da savunmada üçlü degil dörtlü oynadik bugün gibi. Maç içerisinde degisimler olabiliyor. Top bizdeyken arkada üç oyuncu var ama top bizde degilken savunmayi dörtlüyoruz. Oyuncularim her geçen gün, her maç daha da iyi anliyorlar yapmak istediklerimizi. Çalisiyoruz özgüvenli sekilde. Her geçen gün kendilerini gelistiriyorlar. Iyi bir yoldayiz ama henüz hiçbir sey kazanmadik. Önümüzde uzun bir yol var hedeflerimiz için. Takimin kaliteli oyun sergilerken aldiklari keyfi gördügüm için mutluyum” ifadelerini kullandi.

“Antrenmanlar benim oyuncu seçimlerimde çok önemli”

Miha Zajc’in oynamamasiyla alakali sorulan soruya cevap veren tecrübeli teknik adam, “Zajc’in profesyonel anlamda problemi yok. Tercihler benim. Idmanlarda elinden gelenin en iyisini yapiyor. Sizler sadece oyunculari maçta görüyorsunuz ama hafta boyunca idmanlarda ben performanslarini görüyorum. Ayni maçtaki gibi antrenman yapin derim oyuncularima. Antrenmanlar benim seçimlerimde çok önemli. O bölgede daha çok Arao, Ismail ve Crespo’yu degistirerek oynattik. Ayni zamanda Mert de var, kendisi sakat. Arao da var, o da sakatlandi. Bugün Zajc oynayabilirdi, kafamda sokmak vardi ama Arda’yi almaya karar verdim. Taraftar da Arda’nin oynadigini görmek istiyor. Onun da daha çok oynayacagi zamanlar gelecektir. Crespo’yu dinlendirmek için çikartmak istedim ve Arda’yi oyuna soktum. Geri kalaniyla alakali hiçbir problem yok. Antrenör olarak seçimler yapmamiz gerekiyor. Daha kötü durumda olan oyuncularda var mesela Bruma. Bruma’yi ben istedim ama Avrupa’ya yazamadik. Bazi kararlar vermek istiyoruz ve bu kararlari veren benim” diye konustu.



“Her seyi kontrol edemiyorsunuz”

AEK Larnaca Teknik Direktörü Jose Luis Oltra’nin kendisini övmesiyle ilgili duruma cevap veren Jorge Jesus, “Rakip meslektasimin söylediklerinden dolayi memnunum. Avrupa Ligi’nde çok fazla tecrübem var ve iki defa final oynadim. Ama belirtmis oldugum gibi meslektasimin sözlerinden memnunum. Mert Hakan, Besiktas maçinda Gedson ile girdigi pozisyonda dizinde problem yasadi. Maçin sicagi sicagina hissedemedi. Maçtan sonra saglik ekibi durumuna baktiginda 3-4 haftalik teshis koydu. Arao da kas yorgunlugu var. 4 günde 2 maç yaptik, pazar günü yine maç var. Yogun bir takvimde bu tarz seyler normal. Rotasyonu bu yüzden yapiyoruz ki oyuncular sakatlik limitine gelmesin. Her seyi de kontrol edemiyorsunuz. Mert ve Arao bir süre takimda olamayacak” dedi.



“Büyük takimlar hem Avrupa da hem ligde yarisirlar”

Fenerbahçe’nin Avrupa’da grup liderligi durumu ve maç temposuna deginen Jesus, “Güncel puan durumuna baktigim zaman fikrim degisti. Dinamo Kiev, Rennes’e karsi kaybetti 0 puanlari var. Kiev disarida kaldi. Yaris Rennes, Fenerbahçe ve hatta AEK Larnaca arasinda devam ediyor. Su anda 4 puan gerideler. Güney Kibris’ta zor bir maça çikacagiz. Zor bir atmosferde oynayacagiz. 3 gün sonra yine bir lig maçina çikacagiz. Umarim bu yogun tempoda baska sakatlik yasamayiz. Büyük takim olmak istiyorsaniz buna alismaniz gerekiyor. Büyük takimlar hem Avrupa da hem kendi yerel liglerinde yarisirlar. Ben hoca olarak bunu istiyorum. Basarinin bazi sonuçlari olabiliyor. Avrupa Ligi’nde de Sampiyonlar Ligi’nde olsaniz ayni durum geçerli. Sampiyonlar Ligi biraz daha farkli. Sampiyonlar Ligi’nde 1 gün daha ekstra gününüz oluyoruz. Avrupa Ligi’nde persembe oynayip pazar oynuyorsunuz. Basarinin bedeli de bu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA