Eda Erdem Açiklamasi 'Basit Hatalardan Dolayi Maglup Olduk'

Polonya ve Hollanda’nin ortaklasa düzenledigi 2022 Kadinlar Dünya Voleybol Sampiyonasi’nda A Milli Kadin Voleybol Takimi, ABD’ye 3-1 maglup oldu. Mücadele sonrasi konusan kaptan Eda Erdem, basit hatalardan dolayi maglup olduklarini söyledi.

Milli takimin kaptani Eda Erdem mücadele sonrasi basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Üzgünüz çünkü kazanabilecegimiz bir maçti aslinda. Ilk seti kaybedince rakibi de biraz oyuna soktuk. Sonrasinda ikinci seti aldik ama üçüncü sette ve dördüncü sette basit hatalar ve onlarin sabirli oyunu bizi zorladi açikçasi. Üzgünüz" dedi.

Sirbistan ile oynayacaklari maçla ilgili ise Eda, "Yarin çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Sirbistan turnuvanin bence en iyi voleybol oynayan takimi, hem çok iyi blok yapiyorlar. Bunun yaninda hem defansta hem de hücumda çok etkililer. Çok önemli silahlari var Boskovic gibi. Onlari durdurmak için her seyi yapacagiz" seklinde konustu.



"Zayif yönlerimizi iyi kullandilar"

Maç sonunda degerlendirmelerde bulunan basantrenör Giovanni Guidetti ise, "ABD çok üst seviye bir oyun oynamadi fakat bizim zaaflarimizi ve zayif yönlerimizi çok iyi kullanarak çok kolay sayilar buldular. Bu durum da fark olusturdu. Sirbistan ile oynayacagimiz maç çok zorlu olacak. Sirbistan çok iyi oynayan ve özellikle çok iyi blok yapan bir takim. Bu yüzden hücumda çok daha iyi olmak zorundayiz. Tüm maçlarda bir öncekinden daha iyi mücadele göstermeye çalisiyoruz. Hücum konusunda çalisiyor ve daha iyi çözümler üretmeye çalisiyoruz. Fakat bazen çözüm üretmekte zorlandigimizda bu tüm oyunu etkiliyor" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA