Riza Çalimbay Açiklamasi 'Bize Yakismadi'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Ballkani maçinin ardindan, “Bizim defansta bireysel hata yapmayan arkadas kalmadi. Golden yana sikintimiz yok. Gol atiyoruz. Bu maçta bu kadar gol yemek bize yakismadi” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarinin üçüncü hafta maçinda Kosova temsilcisi Ballkani’ye 4-3 maglup olan Sivasspor’da teknik direktör Riza Çalimbay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulundu.

Çalimbay, “Bireysel hatalar bu maçta maalesef artti. Rahat kazanacagimiz maçti ama maalesef çok kötü goller yedik. Gereksiz sekilde goller yiyoruz. 3-3’ü yakaladigimizda onu da degerlendirmemiz gerekiyordu ama gereksiz gol yedik. Çok güzel net pozisyonlar geldi ve onlari da atamadik. Kötü goller yedik ve kötü goller kaçirdik. Bugünü iyi sekilde bitirebilirdik. Rakibimiz iyi bir takim. Çok hatalar taptik özellikle defansta. Kendi sahamizda yenilmek üzücü bir sey ama bunun rövansi var. Bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacagiz. Bir her maçtan ders çikartiyoruz. Türkiye’nin en iyi defans oyuncularindan bir tanesi benim yardimcim Servet hoca. Takimi da çalistiriyoruz. Bizim sanssizligimiz da var. Bu golleri yemememiz gerekiyor. Bugün maç toplantisina baslarken sadece defansi anlattim. Sakin gol yemeyin gol buluruz dedim” dedi.



“Biz toparlanacagiz”

Bir gazetecinin “Gruplardan çikma sansinizi nasil görüyorsunuz?” seklindeki sorusuna Çalimbay, “Daha sansimiz var. Oynayacagimiz maçlar var. Önemli olan bizim oyuncularin düzelmesi. Mustapha Yatabare’nin disinda net bir forvetimiz yok. Karol Angieslki var ama o da net bir forvet degil. Oradaki maçin ne olacagi belli olmaz. Bizim gruptan çikma sansimiz var. Toparlanacagiz biz. 2-3 gün sonra Basaksehir’le oynayacagiz. Daha sonra Kosova’ya gidip Ballkani ile oynayacagiz. Elimizden gelen her seyi gösterecegiz. Her türlü riske de girdik ama gol yemeyi durduramadik. Bizim defansta bireysel hata yapmayan arkadas kalmadi. Golden yana sikintimiz yok. Gol atiyoruz. Bu maçta bu kadar gol yemek bize yakismadi” yanitini verdi.

“Hem lig hem Avrupa çok zor”

Max Gradel’i ikinci devre basinda oyundan alinmasina iliskin ise Çalimbay, “Max Gradel’i bir sey vermedigi için ikinci devre oyundan aldim. Max Gradel’deki düsüsün sebebi sezon basi antrenmanlara gelmedi. Biz çok ugrastik getirmek için ama olmadi. Biz her seyi yapiyoruz. Sürekli de çalisiyoruz. Bu oyuncular geçen seneki oyuncular. Bu bulundugumuz ortamdan çikmak için maç kazanmaliyiz. Baska bir sey yapmaya gerek yok. Hem lig hem Avrupa’yi götürmek çok zor. Alternatifli iyi bir takim kurarsan iki tarafi da götürebilirsin. Biz Avrupa’ya gitmeseydik su an bizim puanimiz çok fazlaydi. Bizim Avrupa serüvenimiz bittigi an hep çikisa geçtik. Iki tarafi götürmek su anda bu kadro ile zor oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA