Guidetti Açiklamasi 'Çok Iyi Kalitedeki Bir Takima Karsi 3-0 Kazanmak Önemliydi'

A Milli Kadin Voleybol Takimi Basantrenörü Giovanni Guidetti, Kanada galibiyetinin ardindan, "Çok iyi kalitedeki bir takima karsi 3-0 kazanmak önemliydi" dedi.

Polonya ve Hollanda’daki ortaklasa düzenledigi 2022 Kadinlar Dünya Voleybol Sampiyonasi’nda bugün Lodz sehrinde Atlas Arena’da Filenin Sultanlari, Kanada’yi 3-0 maglup etti. Karsilasmada üstün bir oyun sergileyen Milli Takim Kanada’yi 25-22, 26-24 ve 28-26’lik setlerle set vermeden geçti. Son 16 turunda ikide iki yapan Kadin Milli Takim, grup asamasindan beri de üst üste 6. galibiyetine ulasmis oldu.

Maç sonunda açiklamalarda bulunan Kadin Milli Voleybol Takimi Basantrenörü Giovanni Guidetti, "Bu 3 puan için çok mutluyuz. Çünkü çok iyi kalitedeki bir takima karsi kazandik. 3-0 kazanmak önemliydi. Bu maçi bir kenara birakip önümüzdeki maçi düsünmeye baslayacagiz" dedi.

Ebrar’in göstermis oldugu performansla ilgili ise Guidetti, "Ebrar sadece bugün degil, turnuvanin baslangicindan beri çok iyi ve istikrarli bir performans gösteriyor. Açikça söylemeliyim ki; ilk maçtan bu yana çok iyi bir oyun çikariyor. Onun bu güzel oyunu bana gurur veriyor ve onun için çok mutluyum" ifadelerini kullandi.

"Sahaya çok daha fazla kalite yansitmaliyiz"

Önümüzdeki ABD ve Sirbistan karsisinda oynanacak maçlar için ise Italyan teknik adam, sunlari söyledi: Sahaya bugüne kadarkinden çok daha fazla kalite yansitmaliyiz. ABD ve Sirbistan ile oynarken en küçük bir detay her seyi etkileyebilir ve degistirebilir. Bundan dolayi bu küçük detaylar konusunda çok dikkatli olmali ve ona göre oynamaliyiz."

Ebrar: "Bugün takim olarak sahaya en iyimizi verdigimizi düsünüyorum"

Maçin yildizi Ebrar Karakurt ise maç ile ilgili su degerlendirmelerde bulundu:

"Kanada’ya karsi 3-0 gibi bir skorla kazandigimiz için mutluyuz. Onlara karsi oynamak daha önceki maçlarda çok kolay olmamisti. Bugün takim olarak sahaya en iyimizi verdigimizi düsünüyorum. Çok mutluyuz. Bundan sonraki maçlarda oynayacagimiz takimlar grubun en iyi takimlari, Sirbistan ve ABD. Bu iki takima karsi maçi kazanmak bugünkü maç kadar kolay olmayacaktir. Ama özgüvenli bir sekilde sahaya çiktigimizda ve en iyi oyunumuzu oynadigimizda yenemeyecegimiz bir takim olmadigini da biliyoruz. Umarim performansimizi en yüksek seviyede sahaya yansitip ülkemize iki maçta da güzel galibiyetler getiririz."

Kaynak: İHA