Ampute Milli Takimi Çeyrek Finalde

Ampute Milli Takimi, Dünya Kupasi’nda Meksika’yi 5-0 yenerek çeyrek finale çikti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ’Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsaminda destek verdigi Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takimimiz, ülkemizin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kupasi’nda Son 16 Turu’nda Meksika’yi 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Ay-yildizlilar, Son 16 Turu’nda Arjantin’i 4-0 maglup eden Fas’la çeyrek finalde eslesti.

TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri 4 No’lu sahada oynanan maçta Millilerin gollerini 11, 23 ve 40. dakikalarda hat trick yapan Ömer Güleryüz, 38. dakikada Savas Kaya ve 49. dakikada Seyhmus Erdinç atti.

Riva’daki müsabakayi Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, TFF Baskan Vekili ve Engelli Federasyonlarindan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Yönetim ve Icra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Üçdan ve Talat Papatya, TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Baskani Arif Ümit Uztürk ve TBESF Baskani Muaz Ergezen tribünden izledi. Maç sonunda Bakan Kasapoglu ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Milliler ile bir araya gelerek basarilarindan dolayi ay-yildizli teknik heyet ve oyunculari kutladi.

Dünya Kupasi’nda sampiyonlugu hedefleyen Ay-Yildizlilar, çeyrek finalde 6 Ekim Persembe günü TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde Fas’la karsilasacak. Saat 20.00’de baslayacak müsabaka TRT Spor Yildiz’dan naklen yayinlanacak.

Son 16 Turu’nda Meksika’yi geçen milliler, grup maçlarinda Fransa’ya 3-0, Liberya’ya 5-0 üstünlük saglarken, son maçinda Haiti ile 1-1 berabere kaldi. Çeyrek finaldeki Fas ise D Grubu’nda Irlanda’yi 6-0 yenerken, Brezilya’ya 2-0 maglup oldu. Fas gruptaki son maçinda Iran’la 0-0 berabere kalarak, en iyi üçüncüler klasmanindan Son 16 Turu biletini aldi.

Kaynak: İHA