BNP Paribas Davis Cup Juniors Ve Billie Jean King Cup Juniors Finalleri Antalya'da Basliyor

Türkiye’nin ikinci kez ev sahipligi yapacagi teniste gençlerin dünya kupasi olan BNP Paribas Davis Cup Juniors ve Billie Jean King Cup Juniors finalleri Antalya’nin Serik ilçesinde basliyor. 1 – 6 Kasim tarihleri arasinda gerçeklesecek turnuvada 23 ülkeden 32 milli takim katiliyor. Finallerde Türkiye milli tenis takimi, hem kizlar hem erkeklerde mücadele verecek.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun organizasyonunda gerçeklesecek olan BNP Paribas Davis Cup Juniors ve Billie Jean King Cup Juniors finallerinin basin lansmani Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçeklestirildi.

Organizasyona Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) Baskani David Haggerty, Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin ile sporcular yer aldi. Turnuva Aspendos Antik Kentinde yapilan gösteri maçiyla baslarken, Türkiye tenis federasyonu baskani Cengiz Durmus, "Her bir turnuvada ayri bir heyecan yasiyoruz. Çünkü oyuncularimiz her turnuvada ayri bir puan alarak, üst siralara çikmak için mücadele ediyor. Turnuvalarin hangi derecelerde oldugu da önemli. Burada açilisini yaptigimiz uluslararasi turnuva en önemlilerinden bir tanesi. Gençler dünya kupasinda hem kizlar hem erkekler olarak Davis ve Junior turnuvalarini Antalya’da yapiyoruz. Dünyanin en güzel ülkesinin sehrinde tenis oynama sansina sahip olan sporcularimiz hem basarili olmak hem de ülkelerini tanitabilmeleri firsati buluyor. Kurduklari arkadaslik ve dostluklarla dünyada gittikleri yerde her zaman elçi oluyorlar. Bugün burada bunlardan bir tanesini yasiyoruz. Heyecanliyim. Sporcularimiz basarili ve sampiyon olmak için yarisacaklar. Ayni zamanda ülkemizin tanitimi acisindan en en önemli lokasyona sahip oldugunu görecekler" diye konustu.

Turnuvada iddiali oldugunu belirten Amerikali sporcu, "Çok heyecanliyim çok büyük bir turnuva. Dünya turnuvasi. Daha önce Antalya ve Istanbul’a gelmistim. Çok güzel bir yer" ifadesini kullandi.

Kaynak: İHA