Türkiye Bisiklet Sampiyonasi 8. Etap Sezon Kapanisi Kriteryum Yarislariyla Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Sampiyonasi 8. Etap Sezon Kapanisi Kriteryum yarislariyla sona erdi. TBF Baskani Emin Müftüoglu, "Çok güzel bir veledrom, Avrupa’nin en iyilerinden bir tanesi. Konya’da da ülkemizi bundan sonra madalyaya götürecek bir tesisimiz var" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafindan organize edilen Türkiye Bisiklet Sampiyonasi 8. Etap Sezon Kapanis Yol Yarislari Kriteryum etabiyla Alanya’da sona erdi. 500 sporcunun katildigi yarislarinin ikinci gününde kriteryum etaplari ile tamamlandi. Büyük erkekler ve kadinlar, genç erkekler ve kadinlar, U12, U15 ve U17 kadin ve erkekler kategorilerinde sporcular mücadele etti. Kriteryum yarislarinda Büyük erkekler kategorisinde 43 kilometrelik parkuru Burak Abay birinci, Oguzhan Tiryaki ikinci, Dogukan Arikan ise üçüncü oldu. Büyük kadinlarda 33 kilometrelik parkuru Reyhan Yakisir birinci, Ayse Çakir Seker ikinci, Mehlika Elmali ise üçüncülük elde etti.

Diger kategorilerde sonuçlar ise su sekilde: Genç erkeklerde Ramazan Yilmaz, genç kadinlarda Fatmanur Dogan, U12 erkeklerde Hüseyin Emir Solmaz, U12 kadinlarda Melikenur Kaya, U15 erkeklerde Ege Erülkü, U15 kadinlarda Emine Adanali, U17 erkeklerde Emre Kaplan, U17 kadinlarda Emine Irmak Sezer birinci oldu.

“Ülkemizi bundan sonra madalyaya götürecek bir tesisimiz var”

Iki gün boyunca güzel bir parkurda yarislarin gerçeklestirdigini belirten TBF Baskani Emin Müftüoglu, “Bugün de sehir merkezinde kriteryum yarislarini yaptik. Yaklasik 500 kisilik sporcumuz ile birlikte sezonu kapattik. Bir yil boyunca bizlere büyük desteklerinden dolayi Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu ve biz bisiklet ailesine her zaman büyük destekler veren Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyoruz” dedi.



Yeni yilda yeni seyler olacaginin müjdesini veren TBF Baskani Müftüoglu, “Olimpiyatlarda kalibrasyon yarislarinda mücadele edecegiz. Veledrom açildi bu yil. Bilindigi üzere Islam oyunlarini yaptik. Çok güzel bir veledrom, Avrupa’nin en iyilerinden bir tanesi. Konya’da da ülkemizi bundan sonra madalyaya götürecek bir tesisimiz var. Bu tesisi bizlere kazandiran Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ayrica bir tesekkür borcumuz var bisiklet ailesi olarak. Dagda, yolda ve uluslararasi organizasyonlarda çok güzel bir yil geçirdik. Bundan dolayi tüm bisiklet ailesine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA