Senol Günes Açiklamasi 'Oyun Olarak Arzu Ettigim Takim Bu Degil'

Ümreniyespor’u 5-2 maglup eden Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan oyun olarak arzu ettigi takimin bu olmadigini söyleyerek, hatalari ortadan kaldirmak için de çalisacaklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Ümraniyespor’u konuk eden ve Senol Günes önderliginde ilk maçinda 5-2 kazanan Besiktas’ta tecrübeli teknik adam karsilasmanin ardindan sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Günes, “Kisa bir zaman önce basin toplatisinda bir seyler konustuk. Bugün de maçin ardindan konusacagiz. Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yilini tekrar kutlayalim. Sevgi ve saygiyla birbirimize yaklasalim. Uzun zamandir insanlarla pandemi nedeniyle uzaktan selamlasiyordum. Bugün ise pandemiyi unuttum. Mutluyum bu baslangiç için. Taraftarlarin sevgisini biliyordum, benim de bir sorumlulugum vardi. Onlarin gözünde bir itibarim oldugunu gösterdiler, bunu bir kez daha gösterdiler. Oyunu da iyi analiz ettiklerini gördüm. Olumsuzluk sirasinda sessizlik oldugunu gördüm. Içlerine atarak bir dönem geçirdiler ve bu dönemde eksik ve yanlislarimiz vardi. Iyi baslamak önemliydi. Gol atan ve gol yiyen bir takimiz. Sampiyonluga oynayan bir takim için bu kadar gol yemek iyi degil. Önümüzde 2 lig ve 1 kupa maçi var. Taraftarin da destegiyle olmasi gereken bir sonuçtu. Sürpriz olmadi. Rahat geçen bir maçta goller yedik ama sonra attik. Bana bu sansi veren yönetime ve oyuncularin gayretlerine tesekkür ediyorum” dedi.



“Fazlaliklari atinca sorun kalmiyor”

Takima 2 günlük dokunusu hakkindaki soruyu yanitlayan Senol Günes, “Heykeltiras bir eser yaparken ‘Nasil yapiyorsun’ demisler. O da ‘Tas zaten var, fazlaliklari atiyorum’ demis. Su anda fazlaliklari atinca sorun yok. Topla fazla oynama, pas hatalari var. Bizim gibi bir takimin bu kadar pas kaybi yapmamasi lazim. Hata çok var, bunlari ayrica konusacagiz” dedi.

Taraftarlara da tesekkür eden Günes, “Bütün taraftarlara tesekkür ediyorum, sevgi ve saygi gösteriyorlar, kendimi borçlu hissediyorum. Onlar halkin kendisi, ben de halkin içindeyim. Samimi olduktan sonra duygular ve düsünceler paylasilir. Kazaninca bunlari söylemek kolaydir. Iyi günlerde bir seyleri söyleyelim ki ileride de lazim olur. Bugün rahattim bu konuda. Ümraniye’ye ilk geldigimde nasil bir yere gelecegimi bilmiyordum ama bu sefer yabancilik çekmedim. Seyirci bugün beni kosturdu. Ama oyuncularin sahadaki kosulari yanlisti, onlari düzeltecegiz” diyerek devam etti.

“Muleka begendigim bir oyuncu”

2 günde takima çok fazla müdahale etmedigini söyleyen Senol Günes, “Ben özgürüm. Bu özgürlügü de bana çogu zaman taraftar veriyor. Kararlarim tartisilabilir. Çok sey yapmadim, 2 günde ne yapilabilirse onu yaptik. Bu maçi bensiz de almalari lazimdi. Bu maç üzerinden degil de genel olarak takimin iyi taraflari var. Hücumda zenginlikler var. Ayni takimin savunma anlayisinda sikintilarimiz var. Hiçbir oyuncuyu kesmiyorum, kimseye pesin hükmüm yok. Ayni zamanda adaletliyim. Muleka hiç girmeyebilirdi oyuna ama begendigim bir oyuncu. Benim 1 günde yapacagim degisiklik degil bunlar. Ben topu seviyorum, topu sevenler bir arada olmali, isini yapanlar takimda olmali. Tayyip devre arasinda çikarken sakatti. 3 oyuncu degisikligi yaptim, yapmamam gerekiyordu. Josef’in de dizinde agri vardi. Bugün bir ders çikardik. Kenarda olan oyuncular var simdi. Bugün Mert oynadi diye, Ersin’i kesmedik. Ersin’in dinlenmesi gerekiyordu, Mert’in de oynamasi gerekiyordu. Galatasaray maçinda kim oynar bilmiyorum. Ersin çok degerli bir kaleci. Bir kirilganligi var ve Mert de hiç oynamamis. Bazi riskleri alacagiz” dedi.

Besiktas’taki ilk maçinda İçel Idmanyurdu’nu 5-2 maglup etmesi ve bugün de ayni sonucun ortaya çikmasi hatirlatilan Günes, “Ilk maçta Cenk iyiydi, İçel maçinda 3 gol atmisti, sonra Gomez’i oynatmistim. Cenk’e borcumu da böyle ödüyorum. Bizde oynayan bütün oyuncular degerli. Çok kariyerli oyuncular var. Hep söylüyorum, degisim yaparak gelisim olmasi gereken oyuncularimiz bunu saglarsa, bizim eksiklerimiz azalir. Yarin yenileme idmani, sonra izin yapacagiz. Takimin fiziksel ve zihinsel kirilganliklari var. Bu sene bütün takimlar iddiali. Fenerbahçe ligde ve Avrupa’da çok iyi gidiyor. Biz rakiplere bakarak degil, kendi oyunumuzu gelistirerek alacagimiz sonuçla yukariya çikacagiz. Galatasaray maçi için su anda ne desek bos. Rakip de moralli. Kiran kirana bir maç olacak” açiklamasini yapti.

“Cenk’i alkislatmayi düsünürken Weghorst’u alkislattik”

Dele Alli’nin performansinin artmasi için henüz bir dokunus yapmadiklarini söyleyen Günes, “Futbolculara dokunamiyordum, simdi rahat dokunuyorum ama Dele Alli’ye daha dokunamadik. Ben Muleka’dan da ümitliyim. Bakambu vardi bizde eskiden, Muleka ondan daha güçlü. Ama yarin niye olmadi diye sormayin. Dele Alli’yi oyuncu olarak tartismayalim ama verim olarak beklentinin altinda. N’Koudou önemli bir oyuncu ama Hatay maçindan bu yana idmana çikamadi. Oyun iyi gitti bugün. Redmond da yetenekli bir oyuncu, olumluydu sahada. Daha da iyi olabilir. Bu oyuncularin verimleriyle bir yere gelebiliriz. Baktigimizda 3 tane forvetim var. Bugün bu tercihim tartisilabilirdi. 3 orta sahayi görmem gerekirdi. Hazirlik maçi gibi oldu, puan maçi oldu. En iyi oyuncular çikti. Muleka biraz erken girebilirdi ama Cenk ve Weghorst, gayet arzulu ve etkiliydi. Cenk’i alkislatmayi düsünürken, Weghorst’u alkislatalim dedik. Böyle bir zenginlik var. Defansta uzun oyuncu sorunumuz var. Bire birde de basarisizdik. Tayfur çok dinamik bir oyuncu. Rosier bugün biraz daginikti. Çok begendigim bir isim. Masuaku’yu daha iyi bekliyordum ama çikarmak zorunda kaldim. Umut fena degildi ama hatalar yapti. Alternatif olarak oynayacak olan oyuncu kendini göstermeli. Tayyip geldi ve gayet iyi gidiyor. Böyle olunca daha az yabanci aliriz” dedi.

Top kayiplarinin çok fazla olduguna dikkat çeken deneyimli çalistirici, “Top kayiplari çok fazlaydi. Bu tip çalismalari fazla yapmamiz gerekiyor. Pas ve oyun hareketliligi seyirciyi de hareketlendiriyor. Ümraniye’yi de unutmayalim. Ligin altinda ama hücumda en iyi baski yapan takimlardan birisi. Geraldo ve Del Valle çok etkili dripling yapiyor. Hizli hareket ediyorlar ama biz o konuda eksigiz. 30. dakikada bir baktim ki, onlar oynuyor biz izliyoruz. Taraftarlar da susunca anladim ben durumu. Oyuncu da rahatsiz bundan. Bunu düzeltirsek iyi olur. Top kayiplari, pozisyon almalar, kademeler düzelmesi gereken hatalar” ifadelerini kullandi.

“Profesyonellikle cehaletin farkini bilmeyenler...”

Takimda ilk yarida düsüs oldugunu ve kirilganlik oldugunu söyleyen Günes, “Bugün bir ara ilk yarida düstük. Kirilganlik var. Seçimler de yanlis. Pas yapan takim yorulmaz, topu almak isteyen yorulur. Oyunu sizin yönetmeniz gerekiyor. 60. dakikadan sonra oyundan düsmedik. Cenk ilk kez oynadi ve düsmedi. Rosier’e ben tabanca gibi diyorum normalde. Ama bugün düsük kaldi. Hoca iyi çalistirmistir mutlaka ama erken form ve erken düsüs olabiliyor” dedi.

Kendisine gösterilen sevgi ve sayginin hiçbir sekilde parayla satin alinamayacagini söyleyen Günes, “Hiçbir parayla bu sevgiyi ve saygiyi satin alamazsiniz. Bu tarafta bir korkum vardi, gelsem mi gelmesem mi diye düsündüm, bu itibari kaybetmek istemiyordum. Ilk defa korktum. O yüzden basarili olmak zorundayiz. As hevesin geçene kadar, sevda nefesin bitene kadar devam eder. Trabzonspor’u da çok seviyorum, Besiktas’i da çok seviyorum. Bir gönülde 2 sevda olmaz diyorlar, profesyonellikle cehaletin farkini bilmeyenler bunu böyle degerlendirirler” dedi.

Günes son olarak arzu ettigi oyunun bu olmadigini ifade ederek “Bugün oyun olarak arzu ettigim takim bu degil. Eksikler var. Geçmisteki hoca da katki yapti. Bu takim uzaydan gelmedi. Hocanin emekleri var. Bu maçi kazanmis olmak, isin yeni baslayacagini gösteriyor. Olaganüstü çalisacagiz. Bugün birisi tesiste ‘Hocam ben senin bu kadar enerjik oldugunuzu bilmiyordum’ dedi.

Daha bir sey görmedi” dedi ve sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA