Recep Uçar Açiklamasi 'Vuruyoruz Ama Yikamiyoruz'

Besiktas deplasmaninda 5-2 kaybeden Ümraniyespor’da Teknik Direktör Recep Uçar maçin ardindan siyah-beyazli ekibi tebrik ederek sözlerine baslayarak, “Biz 60 kiloluk boksörüz, rakipler 100 kiloluk boksör. Vuruyoruz ama yikamiyoruz” ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Besiktas deplasmaninda 5-2 maglup olan Ümraniyespor’da Teknik Direktör Recep Uçar karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Uçar, “Bizim adimiza zor bir maçti. Kazandiklari için Senol hocayi, ekibi ve camiayi tebrik ediyorum. Bu takimin 3 sene önce antrenörlügünü yapmistim. Bundan önceki maçlarda oldugu gibi kendi sahamizda degil, ön alan baskisiyla topu rakip sahada tutabilmeyi hedeflemistik. Maça kismetsiz sekilde basladik. Sanssiz bir penaltiydi. Besiktas’ta teknik adam degisikligi, motivasyon anlaminda bugüne kadar olmayan bir sevkle baslamasi da baska bir handikap oldu bizim için. Senol hoca, oyuncularin ve seyircinin faktörü baskinin sebebi oldu. Tam oyuna denge kurdugumuzda kendi sahamizda kaybettigimiz top sonrasi ikinci golü yedik. Attigimiz golden önce net bir pozisyon kaçirdik. Ilk yari itibariyle rakibimiz oyundan memnun degildi. 2 tane top vardi kalemizi bulan ve 2’si gol oldu. 3 degisiklik yaparak ikinci yariya basladilar. Ikinci yarida golü yedik, sonra 3-2’yi yakaladik ve oyuna ortak olduk. Ancak bireysel hatalarla 5 gol gördük kalemizde. Ilk kez Süper Lig’de oynayan birçok oyuncumuz var. Bu seviyede bu kadar hata yaparsaniz bu tarz goller yersiniz. Bu da bugünkü sonucun çikmasina sebebiyet verdi. Çikis arayan bir takimiz. Su ana kadar galibiyet alamadik. 2 sene önce göreve baslayan bir insanim. TFF 1. Lig’de 15. siradaydik. Ilk sene Play-Off’u kaçirdik, ikinci senede ise Süper Lig’e çiktik. Bizler için büyük bir gurur. Ligin en az bütçeli ikinci takimiyiz. Gol beklentimiz yüksek olmasina karsin kolay maglup olan bir takim olduk. Bizim adimiza kolay degil. Mazeret üreten bir insan degilim. 12 haftada VAR’a gidilmeyen tek takimiz. Konustugum bütün hakemler bile kafalarini öne egip cevap veremiyorlar. Küçük camia teknik adamlari konusunca kamuoyuna yansimiyor. Su ana kadar 9 puani kaybedilmis bir Ümraniyespor var. Bugün 5 gol yemek bizi üzdü ama dogru oynayan bir Ümraniyespor vardi” dedi.



“Biz 60 kiloluk boksörsek, rakipler 100 kiloluk boksör. Vuruyoruz ama yikamiyoruz”

Bazen takimin kalitesinin yetmedigini daha önce söyledigini hatirlatan Recep Uçar, “Bazen kalitemiz yetmiyor demistim. Akan oyunda 2 golümüz var. Ama birçok maçta birçok gol kaçirdik. Bugün de kaçirdigimiz goller var. Belli seyleri hücum indirmemek lazim. Bizim bütçe ve oyuncu kalitemiz rakiplere göre eksik. Biz 60 kiloluk boksörsek, rakipler 100 kiloluk boksör. Biz vuruyoruz ama yikamiyoruz, rakipler vurunca yikiyor. Ama ben bunlari bilerek buraya geldim. Somut veriler paylasiyorum. Bunlari acindirmak için söylemiyorum, hayata gerçekçi bakan bir insanim” dedi.

Maçin bir kirilma aninin olmadigini söyleyen Recep Uçar, “2-1’i buldugumuz andan sonra, hatta 3-2’yi bulduktan sonraki bireysel hatalar maçin kirilma noktalari oldu. Tecrübesizligimizin kurbani olduk. Devre arasi için bir sey söyleyemem. Ligin Istanbulspor ile birlikte en düsük bütçeli takimiyiz. Kazanamayinca federasyondan da gelir alamiyorsunuz. Standart bir Ümraniyespor teknik direktörü olarak bulunmuyorum burada. Hayatinin büyük bölümü Ümraniye’de geçen, bütün kategorilerinde oynayan bir teknik adam olarak buradayim. Çabam, bütün Ümraniye’yi uyandirmak. Buradan bütün Ümraniye’de yasayanlara da sitemim olsun. Kulübün yasamasi her seyden önemli. Olasi bütçe asiminda kulübün batmasindan ziyade, kulübün yasamasi daha önemli” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA