Napoli, Bu Sezonki Performansiyla Parmak Isirtiyor

Italya Serie A takimlarindan Napoli, bu sezon ortaya koydugu performansla hem lig hem de Sampiyonlar Ligi’nde rakip tanimiyor. Hücum yönüyle de dikkat çeken Italyan ekibinde bu sezon Luciano Spalletti’nin oynattigi futbol ve alinan sonuçlar öne çikiyor.

Italya Serie A’nin 12. haftasinda karsilastigi Sassuolo takimini 4-0’lik skorla maglup eden Napoli, üst üste 8. galibiyetini elde etti. Maçta hat-trick yapma basarisi gösteren Victor Osimhen ligde gol sayisini 7’ye çikardi. Oynadigi 12 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik alan Gök Mavililer, rakip filelere 30 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. Bu sezon Lazio ve Milan’i ayni skorla (2-1) maglup eden Napoli, Roma’yi da 1-0’la geçti. Son sampiyonlugunu Arjantinli efsane Diego Maradona önderliginde 1989-1990 sezonunda yasayan Napoli, simdiden en büyük sampiyon adayi olarak gösteriliyor. 2017-2018 sezonunda oynadigi 12 maçta 32 puan toplayan Napoli 5 sezon ayni basariyi tekrarladi.

Sampiyonlar Ligi’nde de dolu dizgin

Geçtigimiz sezonu 3. tamamlayarak Sampiyonlar Ligi bileti alan Napoli, bu turnuvaya da damga vurdu. UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu’nda Liverpool, Ajax ve Rangers ile eslesen Napoli, oynadigi 5 karsilasmada yoluna kayipsiz devam ediyor. Ilk maçta son finalist Liverpool’u bozguna ugratan Italyan ekibi, ikinci maçta Iskoçya’da Rangers’i 3-0’la geçti. Son yillarda yeniden yapilanma ve oynadigi futbolla takdir toplayan Ajax’i da deplasmanda 6 golle maglup eden Napoli, dördüncü maçta da rakibine sans tanimadi ve Hollanda ekibine 10 gol atarak bir rekora imza atti. Geçtigimiz hafta oynanan ve Diego Armando Maradona Stadi’nda konuk ettigi Rangers’i yine ayni (3-0) skorla maglup eden Napoli, 5 maçta 15 puan alarak adini son 16 turuna yazdirdi.

Parlayan yildiz Kvaratskhelia

Bu sezon transfer edilen Gürcü futbolcu Kvhicha Kvaratskhelia, oynadigi futbol ve yaptigi skor katkisiyla hem adindan sikça söz ettiriyor, hem de Napoli’yi her kulvarda zirveye tasiyan isimlerin basinda geliyor. Kvaratskhelia, 16 maçta 8 gol, 10 asistlik katki sagladi.

Kim Min-Jae degismez isimlerden

Sezon basindan Fenerbahçe’den transfer edilen Kim Min-jae 5’i Sampiyonlar Ligi, 11’i Serie A olmak üzere 16 maçta forma giyerek takimin degismez isimlerinden biri oldu. Savunmada verdigi mücadeleyle iyi performans sergileyen Güney Koreli oyuncu, ligde de 2 gole imza atti. Bu sezon Napoli formasiyla 4. sezonunu geçiren Eljif Elmas ise 16 maçta oynadi ve 1 gol katkisi sagladi.

En golcü takim

Luciano Spalletti’nin ögrencileri, bu sezon 15 maçta 50 gol atarken, hem ligde hem Avrupa’da en golcü takim konumunda yer aliyor. 8 gollü Kvaratskhelia’nin yani sira, Nijeryali Victor Osimhen 8 gol 1 asist, Giovanni Simeone 6 gol, Giacomo Raspadori de 5 gol 2 asist yaparak performansiyla öne çikan isimler oldu. Öte yandan Italyan ekibinde 16 futbolcu gole katki saglarken, Mario Rui de 6 asistle dikkat çeken isimler arasinda yer aliyor.

Kaynak: İHA