Karadeniz'in Ilk Trap-Skeet Atis Poligonu Düzenlenen Sampiyona Ile Hizmete Girdi

Skeet Atis Poligonu düzenlenen sampiyona ile hizmete girdi.

Çarsamba Belediyesi tarafindan Karadeniz’in ilk ve tek Trap-Skeet olma özelligini tasiyan atis poligonu ilçeye kazandirildi. Çarsamba ilçesinin yani sira bölge illerinin de ihtiyacina cevap verecek 43 bin metrekarelik spor tesisinin açilisi ise düzenlenen sampiyona ile gerçeklestirildi.

Açilis Sampiyonasi Cumhuriyet Kupasi adli yarismada farkli illerden gelen 40 sporcu çesitli kategorilerde mücadeleler verdi. Sampiyona sonunda dereceye giren sporculara Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Çarsamba Kaymakami Prof. Dr. Sükrü Yildirim, Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci ve Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Gürsel Çolakoglu tarafindan ödülleri takdim edildi.

“Kurslar açarak sporcu yetistirmeyi hedefliyoruz”

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Çarsamba’da bu sporu yapan çok sayida kardesimiz var. Baska illere giderek oralarda kazandiklari kupalarla bizi temsil ediyorlardi. Hem bu sporda yetismek isteyen arkadaslarimiz var. Burada antrenörlerimiz var. Onlarla beraber kurslar açarak yeni sporcular yetistirmeyi hedefliyoruz. Burada birinci kusakta bu sporu yapmis, bugün üçüncü kusakta torunuyla beraber buraya gelmis insanlar gördük. Sporu izleyen ve bu sporu yapan sporseverlerimizle beraber olmanin gururunu yasiyoruz. Çarsamba olarak farkli islerle adimizi duyurmaya devam ettirecegiz. Bir taraftan Türkiye’nin olimpik standartlarda ilk durgun su kano parkurunun da insaati devam ediyor. Bunu da yakinda bitirerek halkimizin hizmetine sunacagiz. Bu bölgede olmayan bir tesisti. Bunu da Çarsamba’ya kazandirmanin heyecaninin yasiyoruz“ dedi.



“Bu kadar güzel tesis ilk kez görüyorum”

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Gürsel Çolakoglu, “Bu bekledigimden çok daha müthis bir tesis. Karadeniz’i de biliyorsunuz bu bölgenin yapisina da uygun bir spor. Bundan sonra ulusal ve uluslararasi yarismalara Çarsamba’dan sporcu çikacagina ben gönülden inaniyorum. Türkiye’de birçok tesis var ama bu kadar güzelini ilk defa gördüm. O yüzden tüm camiam adina çok mutluyum. Biz su anda büyük bir aileyiz. 4 bin 500 tane sporcumuz var. 250 tane antrenörümüz 300’e yakin hakemimiz var. Bu sayinin bu poligonda artacagina inaniyorum. Bunu tabana yayacagiz. Hem Çarsamba hem çevre illerin Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Trabzon, Giresun hepsinin toplanacagi yer olacak burasi. Belki ileride Milli Takim kampini da burada yapariz ” diye konustu.

Sampiyona sonunda Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan da atislar yaparak poligonu deneyimledi.

Kaynak: İHA