Jorge Jesus Açiklamasi 'Istediginiz Kadar Iyi Hoca Olun, Oyunculariniz Fikirlerinize Inanmazsa Sansiniz Yoktur'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 5-2’lik Istanbulspor galibiyetinden sonra yaptigi açiklamada, “Siz istediginiz kadar iyi hoca olun, oyunculariniz fikirlerinize inanmazsa sansiniz yoktur. Bende bu takimin lideri olarak oyuncularimi savunmaliyim” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda Istanbulspor’u 5-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir kez daha galip geldigini ve 5 gol attiklarini ifade ederek, “Ligde 11 maçta 30 küsur golümüz var. Avrupa da bu gol ortalamasi üzerinde pek fazla takim yoktur. Bayern Münih ve Manchester City disindaki takimlarin bu gol ortalamasini yakaladigini düsünmüyorum. Ilk yarida iyi bir performans gösterdik, 2-0 ile içeri girdik. Daha fazla olabilirdi. Rakip daha sonra maça ortak oldu. Maçin gidisatiyla fiziksel kapasite farkimizi koyduk. Riskli, ofansif oyun oynuyoruz ve arkada bosluk birakabiliyoruz. Ama ben oyuncularimdan böyle bir oyun istiyorum. Önemli olan yedigimizden çok atmamiz” dedi.



“Istediginiz kadar iyi hoca olun, oyunculariniz fikirlerinize inanmazsa sansiniz yoktur”

Müsabaka sonunda Altay Bayindir ile tribünlere gitmesiyle ilgili konusan Jesus, “En önemlisinin takim oldugunu düsünüyorum, ben degilim. Ben de takimin parçasiyim teknik direktör olarak büyük sorumluluk benim. Siz istediginiz kadar iyi hoca olun, oyunculariniz fikirlerinize inanmazsa sansiniz yoktur. Ben de bu takimin lideri olarak oyuncularimi savunmaliyim. Altay’in taraftar sevgisine ihtiyaci var. Son maçta durum böyle sekilde olmadi. Her oyuncunun iyi olmadigi dönemler olabilir, taraftarin bunu anlamasi gerekiyor. Tepki göstermemeleri gerekiyor. Futbolcular Fenerbahçe ambleminin ta kendisidir. Biz de taraftarlardan oyunculara sevgi göstermesini istiyoruz” seklinde konustu.



“2 stoperden biri sakatlanirsa belki ben oynarim”

Takim içerisindeki rotasyon durumuna deginen tecrübeli teknik adam, “Altay için rotasyon yapmak istesek bu bölgede 2 kaleci var ama Attila için yok. Onun yerine oynatabilecegimiz stoper yok sakatliklardan dolayi. Elimizde 2 stoper var sadece. Attila bugüne kadar tüm maçlarda oynadi, oyundan çikmadi ve sakatlik sinirinda oynuyor. Lige ara verildiginde milli takima gidecek ve sinirda oynamaya devam edecek. O normalin disinda bir sporcu. Fiziksel anlamda çok iyi, herhangi bir sakatlik yasamadi. Onunda oynamaktan baska sansi yok. Orta saha ve ön bölgede çok fazla opsiyon var, rotasyon yapabiliyoruz ama arka bölge için ayni seyi söyleyemem. Sakatliklarin ne zaman dönecegini tam net bilmiyoruz. 2 stoperden biri sakatlanirsa ne yapacagimi bilmiyorum, belki ben oynarim” ifadelerini kullandi.

"Belki de Dinamo Kiev Teknik Direktörü’nü memnun edebiliriz"

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile oynayacaklari maçla ilgili konusan Jorge Jesus, “Bizim büyük hedefimiz lig, birinci siradayiz ama hiçbir sey garanti degil. Ligi nasil bitirdigimiz önemli. Avrupa Ligi’ni kazanamayacagimizi biliyoruz. Orada çok güçlü takimlar var. Gidebilecegimiz kadar uzaga gitmek istiyoruz. Kiev maçindan sonra yine bir lig maçi olacak, o çok önemli. Fenerbahçe’nin bir B takimi yok belki ama daha genç oyuncular süre bulabilir. Belki de Dinamo Kiev Teknik Direktörü’nü memnun edebiliriz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA