Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi Sona Erdi

Konya’da 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi sona erdi. Türkiye milli takimi 4’ü altin olmak üzere toplam 12 madalya ile sampiyonayi tamamladi.

Konya’da 26-30 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilen Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi sona erdi. Karatay Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen sampiyonaya, 105 ülkeden bin 859 sporcu katilim sagladi. Türkiye’yi 18’i kadin toplamda 39 milli sporcu temsil etti. 6 milli sporcu elemeleri basarili bir sekilde tamamlayarak adini finallere yazdirdi. Finallere adini yazdiran 6 milli sporcudan genç erkekler kumite Enes Fatih Kurt (-68) ve Yusuf Eren Temizel (+76) ümit kadinlar kumite Buse Kiliç (-54) ve Gülbahar Gözütok (-61) de altin madalya kazanarak dünya sampiyonu oldu. Milli sporcularimizdan Gülbahar Gözütok kadinlar kumite (-61) kiloda Alman rakibi Kramis R.’yi yenerek dünya sampiyonu oldu.

Müsabakanin ardindan konusan Gülbahar Gözütok, dünya sampiyonu aldigi için mutlu oldugunu belirterek, “Benim 3. dünya sampiyonam ve 3. dünya sampiyonasindaki ilk madalyam ve bunu sampiyonlukla taçlandirmak çok güzeldi benim için. Bu kategorideki de son yilimdi. Simdi büyüklerde yarisacagim Allah’in izniyle. Büyüklerde de en güzel sekilde yine ülkemi dalgali bayragimi dalgalandirarak yine kürsüde olmayi hayal ediyorum. Siradaki hedefim de bu var tabii ki. Su anda çok güzel bir turnuvada ilerliyoruz. Çok sükür 4. altin madalyamizi aldik. 2 finalimiz daha var. Insallah onlar da simdi birazdan çikip sampiyon olacaklar ve genel klasmanda sampiyon olmayi hedefliyoruz” dedi.



"Sadece karate için degil Türk sporu için muhtesem bir gün"

Müsabakalari yakindan takip eden Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz da, Gülbahar Gözütok’un dünya sampiyonlugundan sonra mutlulugunu ve çok gururlu oldugunu ifade ederek, “Gurur haftasi gurur günüyle devam ediyor. 4. altin madalyamizi Gülbahar kizimla aldik. Burada en iyi sekilde sampiyonayi bitirmek istiyoruz. Çok heyecanliyiz. Sporcularimin hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çok büyük özveri ile yaptilar. Teknik grubumuz da ayni sekilde ve tabii ki hiç unutmamamiz gereken bu sporcularimizin antrenörleri. Onlar da bu çocuklarimizi kamplarda çok iyi sekilde hazirladilar. Hepsinin emeklerine saglik. Sadece karate için degil Türk sporu için muhtesem bir gün. Muhtesem bir hafta” seklinde konustu.

Kaynak: İHA