Boluspor - Adanspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 11. haftasinda Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor-Adanaspor karsilasmasi ev sahibi takimin 1-0’lik galibiyetiyle sonuçlandi. Maç sonunda iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar, “Bastan sonuna kadar üstün oynadigimizi düsünüyorum. Zaman zaman pozisyonlar verdik ama onlar sadece duran toplardi. Rakip de oyunu bunun üzerine kurmustu. Asmakta zorlandik isin gerçegi. Her zamanki rutinlerin disinda bir kadro ile karsimiza çiktilar. 5’li çakili savunmayla oynadilar. Savunmayi orta sahaya hiç çikartmadilar. Neticesinde yüzde 80 oyun bizdeydi. Ama asmakta zorlandik. Golü duran toptan bulduk. Bazi maçlar böyle olacak. Kazanmasini bildikten sonra böyle devam edecegiz. Baktiginizda 10 hafta geçmis, 9 maçtan puan almisiz. Sadece bir maç kaybetmisiz onu da 10 kisi kaldigimiz maçtaydi. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz” seklinde konustu.



Adanaspor cephesi

Adanaspor Teknik Direktörü Önder Karaveli ise, “Iki devre birbirinden farkli senaryolarin oldugu oyundu. Ilk yarisinda rakibimize göre belirledigimiz formasyon ve plan özellikle savunma açisindan çok dogru isledi. Hücum sirasinda bir kaç daha dikkatli pas ve kararla daha dogru pozisyonlar bulabilirdik. Ama oyunun ilk yarisinda az pozisyon verip, fazla da pozisyon buldugumuzu düsünüyorum. Fakat ikinci yarisinda isler istedigimiz gibi olmadi. Topa sahip olmakta çok zorlandik. Rakibin artan istahina yeteri kadar cevap veremedik. Buna ragmen zaman zaman belki dogru geçisleri yapabilseydik uygun pozisyonlar bulabilirdik. Fakat rakibin ikinci yari oynadigi oyun dogru söylemek gerekirse galibiyete daha yakin bir oyundu. Ilk yarida verdigimiz savunma reaksiyonunu ikinci yarida veremedigimizi düsünüyorum. kalemizde pozisyonlar verdik. Yeteri kadar ön tarafta pozisyon üretemedigimizi düsünüyorum. Tamamen bizim ofansif gücümüzle alakali. Sahada oyunu dogru oynayamamkla, dogru yerlesememkle, plana göre davranamamakla alakali. Oyuncu degisikliklerimiz de yeteri kadar destek vermedi. Sonuç olarak birlestiginde kaybetme durumlarindan birisi oluyor. Kazansaydik 9. siraya kadar çikabilirdik. Yedinci siradaki takimla aramizdaki puan farkini düsürebilirdik. Ama vazgeçmeyecegiz, vazgeçmek istemiyorum. Oyuncularimin inanci sürdügünce bu durumda vazgeçmeyecegiz. Yukarilara her sekilde yaklasmak istiyoruz. Oynadigimiz oyunu gözden geçirecegiz. Özellikle oyunun ofansif tarafinda, hücum tarafinda çok daha fazla çalismamiz gerekiyor. Ama bir yandan da sadece çalisarak oyunun ofansif tarafini düzeltmek çok kolay degil. Oyuncu kalitelerinin devreye girdigi bölümler var. Içimizden en dogru oyuncularla hücum opsiyonlarini degerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA