Altay Bayindir Açiklamasi 'Insallah Bol Gollü Galibiyetlere Devam Ederiz'

Fenerbahçeli kaleci Altay Bayindir, Istanbulspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Lider olmak zordur, lider kalmak daha zordur. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bugün kazandigimiz için çok mutluyuz. Insallah bol gollü galibiyetlere devam ederiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda karsilastigi Istanbulspor’u 5-2 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan sari-lacivertlilerin kalecisi Altay Bayindir, "Güzel bir gidisat varsa, büyük bir camiada oynuyorsaniz galibiyetler her zaman güzel ve degerlidir. Lider olmak zordur, lider kalmak daha zordur. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bugün kazandigimiz için çok mutluyuz. Insallah bol gollü galibiyetlere devam ederiz. Simdi bir Avrupa maçimiz var, o maçi mutlak kazanmamiz gerekiyor. Insallah onu da kazanip yolumuza saglikli bir sekilde devam ederiz" seklinde konustu.



"Hocamiz babacan bir tavirla bizlere sahip çikiyor"

Maçin Teknik Direktör Jorge Jesus’un kendisini tribünlere alkislatmasi hakkinda konusan Bayindir, "Hoca benim oldugu gibi her oyuncunun arkasinda. Bizler de hocamizin dedigi sisteme uygun bir sekilde sahada oynamaya çalisiyoruz. Elimizden geleni yapiyoruz zaten hoca da bu sebepten dolayi bize sahip çikiyor. Hocanin arkamizda durmasi hem öz güven veriyor hem daha çok cesaretlendiriyor. Biz her gün toplanti yapiyor, birçok seyi konusuyor ve degerlendiriyoruz. Hocamiz babacan bir tavirla bizlere sahip çikiyor" diye konustu.



"Taraftarlarimizin destegi bizim için çok önemli"

Taraftarlarin kendilerini hem iç sahada hem deplasmanda yalniz birakmadigini söyleyen basarili kaleci, "Taraftarlarimizin destegi bizim için çok önemli. Bir oldugumuz zaman kendimizi daha güçlü hissediyor ve daha iyi mücadele ediyoruz. Iyi bir gidisatimiz var. Ben eve gittigimde maçi defalarca tekrar izliyorum. Dolayisiyla bütün analizleri kendi aramizda konusup yapiyoruz. Bugün buraya birçok taraftarimiz geldi, hepsine cani gönülden tesekkür ederiz. Onlar bize destek çiktiginda biz arkamizda saglam bir güç hissediyoruz ve o sekilde mücadele ediyoruz. Geriye de düssek öne de geçsek mücadelemiz her zaman böyle olacak" ifadelerini kullandi.

"Insallah o sayilari geçeriz"

Fenerbahçe’nin 104 gol attigi sezonla ilgili gelen soruya ise Altay Bayindir, "Önde oynuyoruz. Bu da gözüküyor. Insallah o sayilara ulasir ve o sayilari da geçeriz. Çok gol atiyoruz. Görecegiz, belki geçeriz. Güzel olur geçersek" diye cevap verdi.

Fenerbahçe’nin oynadigi sistemde savunma hattinin önde kurulmasinin hatirlatilmasi üzerine ise 24 yasindaki kaleci, "Bugün de birçok kez bu oldu. Çogu iyi bir sekilde geçti. Savunma hattimiz önde oluyor. Hocamizin bir sistemi var. Biz de hocamizin söylediklerini yapmaya çalisiyoruz. Farkli ve güzel bir sistem. Rakibi baski altina aldigimiz bir sistem" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA