Ali Türkkan'dan FIA Motorsporlari Olimpiyatlari'nda Madalya

Türkiye’nin en basarili motorsporlari pilotlarindan Red Bull sporcusu Ali Türkkan, Güney Fransa’da Uluslararasi Otomobil Sporlari Federasyonu (FIA) tarafindan düzenlenen Motorsporlari Olimpiyatlari’nda gümüs madalya kazandi. 29 Ekim’de Türkiye adina piste çiktigi için çok heyecanli oldugunu söyleyen Ali Türkkan, “Olimpiyatlardan madalya kazanarak dönmem gerektigini biliyordum. Bu madalyayi Cumhuriyetimizin 99. yilinda tüm Türkiye’ye armagan ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en basarili motor sporlari pilotlarindan olan Red Bull sporcusu Ali Türkkan, Uluslararasi Otomobil Sporlari Federasyonu (FIA) tarafindan düzenlenen Motorsporlari Olimpiyatlari’nda piste çikti. Kadrosunda Ayhancan Güven ve Ali Türkkan’in da bulundugu ve birçok bransta uluslararasi nitelikte sporcu yetistiren Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu tarafindan desteklenen ’Team Türkiye’ organizasyonda 8 ayri bransta 10 sporcu ile mücadele etti. 2021 yilinda Avrupa Ralli Kupasi sampiyonu olarak Türk spor tarihine adini altin harflerle yazdiran Ali Türkkan co-pilotu Burak Erdener’le birlikte Ford Fiesta ile Rally4 kategorisinde harika bir performans ortaya koyarak gümüs madalya kazanmayi basardi.

Basarili pilot Ali Türkkan zorlu rallinin iki gününde ilk üçe kalmayi garantiledi. Son gün yapilan özel rallide co-pilotu Burak Erdener’le birlikte hata yapmayan Ali Türkkan gümüs madalyanin sahibi oldu. Olimpiyatlarda madalya kazanan Türkkan, “29 Ekim’de Türkiye adina piste çiktigim için çok heyecanliydim. Olimpiyatlardan madalya kazanarak dönmem gerektigini biliyordum. Bu madalyayi Cumhuriyetimizin 99. Yilinda tüm Türkiye’ye armagan ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA