13. Uluslararasi Zeytinburnu Cumhuriyet Kosusu Renkli Görüntüler Olusturdu

13. Uluslararasi Zeytinburnu Cumhuriyet Kosusu Türkiye’den ve dünyadan bin 242 sporcunun katilimiyla yapildi. Kosunun finalinde dereceye giren yarismacilara altin, gümüs ve bronz madalya verildi. Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, kosuyu “Her yil güzel gidiyor bu yil daha da coskulu” diyerek degerlendirdi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafindan düzenlenen 13’üncü “Zeytinburnu Cumhuriyet Kosusu” saat 09.00’da Kazliçesme Sanat Merkezi önünden basladi.

Ülkemizden ve dünyanin çesitli ülkelerinden bin 242 sporcu 10 kilometrelik parkurda dereceye girmek için ter döktü. Bin 242 sporcunun katildigi kosuda dereceye girenlere altin, gümüs ve bronz madalya verildi.

Yas gruplarinda dereceye giren sporcular ise kupa ve madalya aldi.

“Her yil güzel gidiyor bu yil daha da coskulu”

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu’nda Cumhuriyet Coskusu devam ediyor. Bu yil 13’üncüsünü düzenledigimiz Cumhuriyet Kosusu biraz önce basladi.

Bu yil ilgi daha yogundu. Biz bu yil daha çok gururluyuz, mutluyuz. Cumhuriyetimiz, göz bebegimiz 99. yasini tamamladi. Türkiye 100 yili basladi.

Zeytinburnu Cumhuriyet Kosusuna emek veren herkese, katilan sporcularimiza, hemsehrilerimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum. Her yil güzel gidiyor bu yil daha da coskulu. Önümüzdeki 100. yilda da daha coskulu olacak. Biz düzenlemeye devam edecegiz. Emek veren, katilan sporcularimiza tesekkür ediyorum” dedi.



Finalde dereceye giren sporcular kupayi ve madalyalari aldi

Finalde Genel Klasman Erkekler kategorisinde geçtigimiz yilda 1’inci olan Kenyali Sang Bernard Cheruiyot 29 dakika 01 saniyelik süreyle parkuru 1’inci olarak tamamladi. Genel Klasman Kadinlar kategorisinde de 3’üncü kez lider olan Özlem Kaya 10 kilometrelik parkuru 33 dakika 49 saniyede tamamlayarak 1’inci oldu.

“Almis oldugum 3’üncü sampiyonlugum”

3’üncü defa sampiyon oldugunu söyleyen Sporcu Özlem Kaya Alici, “Fenerbahçe Spor Kulübünün oyuncusuyum. Ülkemi milli takim adina temsil ediyorum. Avrupa Büyükler 3’üncüsüyüm. Bu yarismayi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz için kostum. Burada almis oldugum 3’üncü sampiyonlugum. 3’üncü sampiyonlugumu almaya gelmistim. Aldim, çok mutluyum. Cumhuriyet adina kosup bu sampiyonlugu almak benim için gurur verici” seklinde konustu.

Kaynak: İHA