Zabita Komiseri Vücut Gelistirme Sampiyonasinda Birinci Oldu

Bursa’da vücut gelistirme tutkunu Zabita Komiseri, Istanbul’da yapilan Marmara Bölge Vücut Gelistirme Sampiyonasi müsabakalarinda 80 kilogramda tüm rakiplerini geride birakarak sampiyon oldu.

Mustafakemalpasa Belediyesi Zabita Komiseri ve profesyonel vücut gelistirme sporcusu Ugur Gökçe, tarihi bir basarinin altina imza atti. Eylül ayinda Istanbul’da düzenlenen Marmara Bölge Sampiyonasi’nda 80 kilogramda birincilik kürsüsüne çikan basarili sporcu, Türkiye Vücut Gelistirme Federasyonu Dünya Sampiyonasi Milli Takim Seçmelerinde ayni kiloda Türkiye ikincisi olarak, ay yildizli takima davet edildi. Ugur Gökçe, Ispanya’daki sampiyonada Türkiye’yi temsil edecek.

Evli ve iki çocuk babasi Gökçe, 2007 yilinda uzman çavusluktan ayrilarak Mustafakemalpasa Belediyesi’nde zabita komiseri olarak görev yapmaya basladi.

2000 yilinda hobi olarak basladigi vücut gelistirme tutkusunu 23 yildan beri sürdüren basarili sporcu, bugüne kadar birçok yarismada derece kazandi. 2008 yilinda antrenör olan Gökçe, 16-18 Eylül tarihleri arasinda Istanbul’da yapilan Marmara Bewolf Cup Bölge Sampiyonasi’nda 80 kg’da birinci oldu. 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 100+ kilodaki sampiyonlarin arasindan sampiyonlar sampiyonu olarak kürsüye çikan Ugur Gökçe, Istanbul’da 21-25 Eylül tarihleri arasinda yapilan Türkiye Vücut Gelistirme Federasyonu Dünya Sampiyonasi Milli Takim Seçmelerine 80 kg kategorisinde Türkiye ikincisi olarak davet edildi. Gökçe bu sonuçla, 2-7 Kasim tarihlerinde Ispanya’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’nda ay-yildizli forma altinda Türkiye’yi temsil etme hakki kazandi.

Aralik ayi içerisinde ayrica tekrar yurt disinda NPC yarismasina katilacagini söyleyen vücut gelistirme ustasi Ugur Gökçe; “Sporda çok yönlülük ve kararlilik, basariyi etkileyen baslica etmenler. Ülkemizde son yillarda bu spora ilgi daha da artti. Mustafakemalpasa’da vücut gelistirmeye ilgi duyan gençlerimize yön verme noktasinda öncülük ediyoruz. Kendini gelistirmek, saglikli yasam ve hedeflerine dogru yollar ile ulasmak isteyen herkese yardimci olmayi amaçliyoruz. Böylesine büyük bir basariyi elde edebilmek için kararlilik çok önemli. 23 yildir sürdürdügüm vücut gelistirme sporunda hedefim hep Milli Takim oldu. Bu hayalimi gerçeklestirecegim için gururluyum. Ülkemi, Ispanyadaki sampiyonada en iyi sekilde temsil etmek için çalismalarimi sürdürüyorum. Belediye Baskanimiz Mehmet Kanar basta olmak üzere bu çalismalarima büyük destek saglayan birim amirlerimize, müdürüme, belediye çalisanlarina, destek verenlere tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA