Ampute Futbol Milli Takimi, Son 16'Da Meksika Ile Eslesti

2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi A Grubu üçüncü maçinda Ampute Futbol Milli Takimi, Haiti ile 1-1 berabere kaldi. Ay-yildizlar son 16 turunda Meksika ile karsilasacak.

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupasi’nda Ampute Futbol Milli Takimi, TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri 4 No’lu sahada Haiti ile karsilasti. Haiti 15. dakikada Richard Redondo’nun golüyle 1-0 öne geçerken, milliler 23. dakikada Kemal Güles’in kaydettigi golle yanit verdi. Mücadelede baska gol olmazken karsilasma 1-1 sonuçlandi. Son 16 turuna yükselmeyi bir önceki maçta garantileyen Ay-yildizlilar, bu sonuçla A Grubu’nu ayni puana sahip lider Haiti’nin arkasinda averajla ikinci sirada tamamlayarak Meksika ile eslesti.

Mehmet Büyükeksi ve Dursun Özbek’ten destek

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Özbek, TFF Baskan Vekili ve Engelli Federasyonlarindan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardas, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Baskani Arif Ümit Uztürk, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Baskani Mateusz Widlak ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez karsilasmayi tribünden takip etti.

Milliler, Dünya Kupasi’nin açilis maçinda Fransa’yi 3-0, ikinci maçinda ise Liberya’yi 5-0 yenmisti. Riva’da bugün A Grubu’nda oynanan diger maçta Liberya, Fransa’ya 4-0 üstünlük sagladi.

Son 16 turunda rakip Meksika oldu

Sampiyonluk hedefledigi Dünya Kupasi’nda oynadigi 3 grup müsabakasinda 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Ampute Futbol Milli Takimi, son 16 turunda B Grubu’nu 4 puanla ikinci sirada bitiren Meksika ile 5 Ekim Çarsamba günü saat 12.00’de TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA