Arnavutköy'de Cumhuriyet Bayrami Coskusu

Arnavutköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami gün boyu devam eden bir dizi etkinlik ile doyasiya kutlandi. Sabah erken saatlerde baslayan etkinlikler aksam ise Eypio konseri ile devam etti. Arnavutköy’de birçok noktada düzenlenen etkinlikler vatandaslar tarafindan büyük ilgi gördü.



29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle Arnavutköy’de gün boyu bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çocuk oyun alanlarindan spor müsabakalarina kadar düzenlenen etkinlikler ile her yas grubundan vatandas Cumhuriyet coskusunu doyasiya yasadi. Düzenlenen etkinlikler ile ilgili konusan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizin 99. yili nedeni ile yapmis oldugumuz bir dizi etkinlik var. Su anda Istanbul genelinde sporcularimizin minik yildizlar karate sampiyonasi organizasyonu. Yaklasik 300 sporcumuz burada centilmence yarisiyor. Arnavutköy Belediyesi’nin de 50’nin üzerinde sporcusu yine bu müsabakalarda bulunuyor. Güzel bir etkinlik ve program oldu. Çocuklarimizin gelecekte kendi alanlarinda daha iyi noktalara gelebilmesi amacinda güzel bir etkinlik oldu. Aksam 29 Ekim konserimiz olacak. Sabah resmi törenleri de dahil ettigimizde dolu dolu bir Cumhuriyet Bayrami etkinligi gerçeklestirmis oluyoruz” seklinde konustu.



Arnavutköy Belediyesi’nin spor müsabakalarina katilan çocuk sporcu Hilal Kiran, “Ben 2 aydir bu sporu yapiyorum. Hep böyle bir spor yapmak istemistim. Çok güzel bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandi.

Fener alayi ile yüzlerce kisi marslar söyleyip yürüyüs yapti

Düzenlenen etkinlikler kapsaminda yapilan fener alayina sivil toplum kuruluslari, dernekler ve taraftar gruplarinin disinda yüzlerce vatandas katildi.

Vatandaslarin marslar söyleyerek doyasiya kutladigi Cumhuriyet Bayrami etkinligi Cumhuriyet Meydani’nda okunan Istiklal Marsi’nin ardindan son buldu. Düzenlenen fener alayinda konusan Arnavutköy Kaymakami Mahmut Hersanlioglu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te yani 99 yil önce bugün Cumhuriyeti ilan ettiginde halkin iktidarini ve halkin yönetimini bize isaret buyurdu. Biz gün geçtikçe Cumhuriyet ve demokrasimizi gelistirdik. Gelisen ve büyüyen bir ülkenin vatandaslariyiz. Bu Cumhuriyet öyle bir Cumhuriyettir ki aslinda Bitlisli olan Gaziantep nüfusuna kayitli bir yetim çocugu size kaymakam yapar, hizmetkar yapar” dedi.



Binlerce vatandas Eypio konseri ile coskulu anlar yasadi

Arnavutköy Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikler kapsaminda sarkici Eypio ise sevilen sarkilarini seslendirdi. Arnavutköy ve civar ilçelerden binlerce vatandasin katildigi konser alaninda doyasiya eglenen vatandaslar söylenen marslar ile Cumhuriyet coskusunu doyasiya yasadi.

Kaynak: İHA