Sampiyonlar Genç Sporculara Basari Hikayelerini Anlatti

Türk sporunun basarili isimleri Riza Kayaalp, Mete Gazoz ve Sennur Demir, Kahramanmaras’ta genç sporculara basari hikayelerini anlatti.

Kahramanmaras’ta Alpedo-Kervan Lezzet Grubu’nun sponsorlugunda dünya sampiyonu güresçi Riza Kayaalp, Tokyo 2022 Olimpiyatlari Bireysel Okçuluk alaninda sampiyon olan Mete Gazoz ve 2022 Dünya Kadinlar Boks sampiyonu Sennur Demir Sampiyonlar Kahramanmaras’ta adli etkinlikte genç sporcularla bir araya geldi.

Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik büyük ilgi görürken salon genç sporcular tarafindan hinca hinç dolduruldu.

3 basarili sporcu, gerçeklestirilen söyleside gençlere basari hikayelerini nasil yakaladiklari konusunda bilgiler verdi.

Son olarak Istanbul’da düzenlenen 2022 Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda altin madalya alarak dünya sampiyonu olan Sennur Demir, spora genç yasta basladigini ifade ederek, “Ben Bartin’da dogdum ve Bartin’in ücra bir kösesinde büyüdüm. Boksa baslama serüvenim bir Kahramanmarasli arkadasim sayesinde oldu ve bu sporun bana kazandiracaklarini, hayatima neler kazandiracagini, hayatima nasil yön verecegini anlatti. Amacim gelecek çocuklara, gençlere gösterebildigim kadar yol göstermek, tutabildigim kadar sizlerin elinden tutarak genç sporculara yardimci olmak istiyorum” dedi.

Grekoromen güres alaninda Türkiye’ye kazandirdigi madalyalarla büyük basari yakalayan ve son olarak Grekoromen Dünya Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan Riza Kayaalp ise, “Gürese devletimizin sayesinde basladim ve onun sayesinde buralara geldim. Devletimizin açtigi güres egitim merkezi olmasaydi buralarda olamayacaktim ve o yüzden devletime her zaman borçluyum. Ben hayatimda tek yapmak istedigim seyi yapiyorum ve bundan dolayi da mutluyum. Gençlerimiz kendilerine sunulan imkanlari sonuna kadar kullansinlar. Size bir firsat sunuluyorsa o firsati çok iyi bir sekilde degerlendirmek gerek. O güres egitim merkezi sayesinde ben buralardayim” diye konustu.

2020 Tokyo Olimpiyatlarinda Erkekler Bireysel Okçuluk alaninda Türkiye’ye altin madalya kazandiran Mete Gazoz, okçuluk sporuna ailesinden gelen okçuluk geçmisinden dolayi basladigini ifade ederek sunlari dile getirdi, “Ben okçuluk sporuna çok küçük yasta basladim. Yaklasik 2 buçuk yasimda bu yolculuga adim attim. Okçuluk turnuvalarina 8 yasimdan beri katilmaya basladim ve sonrasinda 13 yasimda milli takima girdim. Benim degisik bir spor hikayem yok aslinda. Okçu bir aileden geldigim için okçuluk sahasinda dogdum diyebilirim ama ailem bana hiçbir zaman okçuluk yapacaksin diye bir zorlamada bulunmadi. Ben okçulugun yani sira 8 farkli sporla da ugrastim. Ailem bana bir seçim sundu ve ben de okçulugu seçtim. Simdi baktigim zaman diyorum ki iyi ki okçulugu seçmisim” diylerek gençlere isabetli karar vermelerini ve basari içinde çok çalismalarini tavsiye etti.

Kaynak: İHA