Riza Çalimbay Açiklamasi 'Takimimla Gurur Duyuyorum'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, CFR Cluj maçinin ardindan, “Ben burada sorumlulugumu iyi sekilde bitirmem gerekiyor. Çok büyük basari da gösteriyoruz. Ben takimimla gurur duyuyorum” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 5. hafta maçinda Romanya temsilcisi CFR Cluj’u 3-0 maglup eden Sivasspor’da teknik direktör Riza Çalimbay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulundu.

Çalimbay, “Bu grupta büyük çekisme vardi. Bizim mutlaka bu maçi kazanmamiz gerekiyordu. Final maçiydi. Arkadaslarimiza da anlattik ve onlar da bilincindeydiler. Maçin basindan sonuna kadar iyi oynadik. Iyi mücadele ettik. CFR Cluj çok iyi ve çok fizikli bir takim. Bundan önce oynadigimiz maçta rakibi tanidigimiz için iyi analiz ettik. Attigimiz gollerin hepsi çok güzeldi, mükemmel bir maç oynayarak maçi bitirdik. Gruptan çikmayi garantiledik. Suan da Slavia Prag maçini kazanip gruptan lideri olarak çikmak istiyoruz. Su an hedefimiz 3 gün son oynayacagimiz Antalyaspor maçi” dedi.



“Takimimla gurur duyuyorum”

Deneyimli çalistirici, takimi ile gurur duydugunu belirterek, “Bugün kulübemiz bile kalabalikti hepsi de hazirdi. Bundan önceki maçlarda sikintilar yasadik. Bu maçta iyi oynadik. Taraftarimiz az olmasina ragmen muhtesem destek verdiler. Tezahürat yaptilar. Böyle biz beraber olursak böyle maçlar oynariz. Hem lig hem Avrupa’da oynamak çok zor. Benim üzüldügüm sey Antalya maçindan sonra Prag’a gidip maç oynayacagiz. Oyuncular çok yorgun olarak. Maalesef gidip geliyoruz. Zor bir dönem geçiyoruz. Avrupa’ya gidiyorsak buna katlanmak zorundayiz. Biz Sivasspor’un 3 senedir yüzünü güldürdük. Maddi açidan da kulübe para kazandirdik. Biz ekip olarak her seyi yaptik. Bu benim için ayri mutluluk. Çünkü ben Sivasliyim. Ben burada sorumlulugumu iyi sekilde bitirmem gerekiyor. Çok büyük basari da gösteriyoruz. Ben takimimla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

“Maç her yönden çok iyiydi”

Bir gazetecinin, “Avrupa’da 4 takim arasinda tek galibiyeti Sivasspor aldi. Bunu nasil yorumluyorsunuz?” seklindeki sorusuna Çalimbay, “Ugur Çiftçi maalesef sakatlandi. Sakatlandigi için degistirdik. Max Gradel girdiginde mükemmel isler yapti. Bugün oyuna kim girdiyse dört dörtlük oynadi. Bugünkü maç her yönden çok iyiydi” cevabini verdi.

“Bizim için önemli degil”

Maç öncesi düzenlenen basin toplantisinda Romanyali gazetecinin Sivasspor ile ilgili elestiri sorusuna yanit veren Çalimbay, “Çok küçük takim dedi arkadas ama bizim için önemli degil o. Biz küçük takimiz ama bu bütçe ile bu isi yapan bir takim yok. Önceki senelerde de Avrupa’ya gittik. Sivas’i herkes taniyor. Bu bizim için gurur verici. Biz bir tempo yakaladik. Bazi arkadaslarimiz da sabirsiz. Hiç kimse çikip da arkadaslar haftada 3 maç oynuyor demiyor. Çok iyi bir sekilde Avrupa’yi bitirdik. Ocak ayinda da eksigimiz olan yeri tamamlayabilirsek bizim için çok iyi olur” seklide konustu.

Kaynak: İHA