Okan Buruk Açiklamasi 'Pozisyon Vermedik Ve Dominant Oynadik'

Karagümrük deplasmanindan 2-0’lik galibiyetle ayrilan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk maçin ardindan konustu. Çok fazla pozisyona girdiklerini ve dominant oynadiklarini söyleyen Buruk, bu oyunu sürdüreceklerini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Karagümrük’ü deplasmanda 2-0 maglup eden Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Okan Buruk, “Maçin baslangici, geçen hafta son dakika yedigimiz golle bizim için karmasik bir karsilasma oldu. Geçen hafta hakemlerle yasadigimiz sikinti, bu maça tutuk baslamamiza neden oldu. Rakip kaleye yüklendik ve rakip 10 kisi kaldiktan sonra çok net pozisyon yakaladik. 2 gol attik, 2 de sayilmayan golümüz oldu. Maçi kazandik. Bugünün genelinde özellikle savunmada 3 oyuncu degisti. Maçtan önce bu durum endise olustursa da sikinti olmadi. Emre’nin antrenman performansi, bu maçta tercih edilme sebebi oldu. Genel olarak ilk maçi olmasina ragmen iyi bir performans ortaya koydu. Mata’nin golü önemliydi. Baris da etki etti. Yani giren ve sahadaki oyuncularin performansindan memnunum. Bu sene bizim ve herkesin söyledigi gibi Cumhuriyet’in 100. senesi. Yarin 99. yilini kutlayacagiz. Yarinin önemi de bizim için ayri. Insallah nice Cumhuriyetli yillara demek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“2 maçta da hedefimiz galibiyet”

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Besiktas derbisi hakkindaki soruyu yanitlayan Okan Buruk, “Öncelikle Senol hocaya hayirli olsun diyorum. Bizim için her maç çok önemli. Derbi atmosferi daha farkli oluyor. Sahamizda son maçta aldigimiz cezalar var. Çok fazla tribün ceza aldi. Bunun yaninda stadi doldurmaya çalisacagiz. Bugün burada önemli sekilde etki ettiler bize. Bu oyunun üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Derbinin devaminda da Basaksehir maçi var. 2 önemli maçta tek hedefimiz kazanmak. Bugün de güzel bir oyun ortaya koydugumuzu ve üretken oldugumuzu düsünüyorum. Kupa maçinda da benzer bir durum vardi. Bu oyuna devam edecegiz” dedi.

4 gol attiklarini ancak 2’sinin geçerli olmadigini söyleyen Okan Buruk, “Bugün 4 gol attik, 2’si sayildi. Çok pozisyona girdik. Hafta içinde çok çalisiyoruz. Hücum aksiyonlarini sonlandirmaya çalisiyoruz. Oyuncularimizin kalitesi var. Bunu ileriye götürecekler. Pozisyona girmek önemli. Aksiyon almak, sut almak önemli. Bu oyunu oynamaya çalisiyoruz. Az gol attigimizda da rakip kaleye giden, pozisyona giren bir takim oldugumuzu söylüyordum. Geçen hafta erken sekilde 2-0 yakalamistik. Hakemin hatasi olmasa belki 5 ya da 6 gollük bir maçi konusuyorduk. Bu kalitemiz var. Daha çok rakip kaleye giden futbolumuzu sürdürecegiz” diye konustu.



“Muslera geçen haftayi hatirlatip ‘Bana kart gösteriyorlar ama onlara yok’ dedi”

Karagümrük’ün 10 kisi kaldigi pozisyon sirasinda Muslera’nin yanina gelmesi hakkinda konusan Okan Buruk “Muslera’nin geçen haftadan hikayesi var. Geçen hafta pozisyonun içindeydi ama hakemin yanina geldigi için sari kart gördü. Bugün de rakip kaleci geldi ama sari kart gösterilmeyince Muslera gelip ‘Rakip kaleci gitti ama sari kart görmedi, bana gösteriyorlar’ dedi.

Kerem de ceza sinirindaydi. Ilk yarida oyun olarak istedigimiz yerde degildi. Hem onu sari karttan korumak hem de Baris’la bir hamle yapmak istedik. Baris’in istegi de yerindeydi Kerem kalsaydi belki o da ayisini yapacakti ama ikisini birden düsündük” diyerek devam etti.

“Daha dominant oynayan bir Galatasaray gösterecegiz”

Bu sezon ilk kez 2 farkli kazanilmasi hakkinda konusan Okan Buruk, “Sonuç ve pozisyon baglantili gidersek, geçen haftaki Alanyaspor maçinda hakem hatasi olmasa, ligdeki en farkli skorlardan birine gidebilirdik. Biz 10 kisi kaldigimiz için bu olmadi. Bugün rakibimiz 10 kisi kaldi, rakibe pozisyon vermedik ve çok pozisyona girdik. Buda rakibin 1 kisi eksilmesinin de nedeni var. Geçen hafta da oyunumuzu göstermistik. Daha dominant oynayan bir Galatasaray gösterecegiz. Emre Tasdemir iyi çalisiyor ve kadroda olmak istiyor. Kazimcan’in sakatligi Emre’ye forma sansi verdi. Patrick alternatifimiz de var ama yabanci kontenjanini baska bölgeler için kullandik” dedi.

Sakatlar hakkinda da bilgi veren Okan, “Kazimcan’in 2 haftalik bir sakatlik süreci olacak diye konusulmustu. Yusuf’un ayaginda zorlanma olmustu. Çok uzun sürecek bir sakatlik degil. Hafta içinde MR çekilecek. Bunun disinda Yunus’un golünde Yunus ofsayt degil ama Gomis’in hareketlenmesine ofsayt verildi.

Ben seyretmedim ama yorumcular daha net konusacaktir” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA