Tahsin Tam Açiklamasi 'Bu Sezon Istifayi Düsündügüm Bir An Olmadi'

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, “Bursaspor’u hep beraber ayaga kaldirabiliriz” dedi. Tecrübeli teknik adam ayrica, “Bu sezon istifayi düsündügüm hiçbir an olmadi. Ancak yoruldugum anlar elbette oldu” ifadelerini kullandi.

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, 24Erzincanspor maçi öncesi açiklamalarda bulundu. Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’nde gerçeklesen basin toplantisinda 53 yasindaki teknik adam, rakibin hoca degisikligine gitmesiyle ilgili olarak, “Rakibin teknik adam degisikligine çok odaklanmak istemiyoruz. Biz kendimize bakiyoruz. Ihtiyacimiz olan üç puani Inegölspor maçinda kazandik. Ankaraspor ve Tarsus Idman Yurdu maçinda kaybettigimiz 4 puani hak ettigimizi düsünüyorum. Zor sartlarda mücadele ediyor gibi gözüksek de lider takimin 2 puan gerisinde olabilirdik. Ligi tanidik, oyuncularimizi tanidik. Camia olarak en dibi görmüs vaziyetteyiz. Bu durum Bursaspor’u sevenleri mutsuz ediyor elbette. Bursaspor’u hep beraber ayaga kaldirabiliriz. Bir kaç tane iç saha maçinda oyuncularimiza maalesef küfür ediliyor. Özellikle Bati Tribünü’nden. Bursaspor’da görmedigim seyler bunlar. Sagduyulu taraftarlarimizin buna müdahale etmesi lazim. Lütfen onlari durdursunlar. Takimlarini seviyorlarsa bastan sona futbolculara destek vermeleri gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Bursaspor’a teknik direktör olmak hayalimdi”

Tahsin Tam, sözlerine söyle devam etti: “Ben 12 yil Bursa disinda çalistim. 8 yil da Bursaspor altyapisinda görev aldim. Çok degerli oyuncular yetistirdik. Bursaspor’da Teknik Direktör olmak benim hayalimdi. Hiçbir sey konusmadan geldim buraya. O performansi ortaya koymaya çalisiyorum. Sadece bir maçta tüm elestirileri kabul ediyorum. Kolay degil. Tecrübeli oyuncularimizdan verim almaya çalisiyoruz. Gençlerimiz de öyle. Daha iyi mücadele verecegimizi düsünüyorum bundan sonra. Oyuncularimizin mental durumu da gayet iyi. Formamiz, rakiplerimiz için ekstra motivasyon sebebi oluyor. Inegölspor maçi da öyle oldu. Çorum’a gidiyoruz, Afyon’a gidiyoruz hepsi seyirci rekoru kiriyor. Sampiyona takimi yenmek için mücadele veriyorlar.”

"Enver Cenk Sahin önemli bir oyuncu”

Enver Cenk Sahin’in yoklugu ile ilgili de konusan Tahsin Tam, “Enver Cenk Sahin’in yerine bir kaç alternatifimiz var. Takim için çok önemli bir oyuncu. Ankaraspor maçinda da Enver yoktu ama ilk 45 dakikada sezonun en iyi oyununu oynadik. Oyunculara bagimli kalmadan mücadele etmenin yollarini da bulmaliyiz” dedi.

Hasan Ayaroglu ile ilgili düsüncelerini de paylasan Tam, “Geçen sezon alt lige düsen takimda olan tecrübeli oyuncularin tepki görmesi bekleniyordu. Ama Enver ile Kubilay performanslariyla o esegi geçti. Hasan maalesef geçemedi. Bizim Hasan’in kalitesine ihtiyacimiz var. Sakatliklar da yasadi. Ama bu isler bir maçtaki performansina bakar. Biz ona güveniyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu sezon istifayi hiç düsünmedim”

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, "Istifayi düsündünüz mü?" sorusuna su cevabi verdi: “Bu sezon istifayi düsündügüm hiçbir an olmadi. Ancak yoruldugum anlar elbette oldu. Çok zor oldugunu biliyorduk. 12 senedir disardayim ve çok sey degismis. Seyircimizin kirilganligi artmis. Onlar da son senelerde çok üzüldüler. Kabullenmekte zorlaniyorlar. Hayatin içinde mücadele veren insanlariz. Bursaspor’la da mutlu olmak istiyoruz. Biz o mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam ediyoruz. Dik duracagiz. Biz Bursaspor’a zarar verdigimizi düsünürsek durmanin anlami olmaz. Biz yine Bursaspor’u tutariz elbette. Yasanan acilari bizim oyuncularimizdan çikarmasinlar lütfen. Çok zor bir mücadelenin içindeyiz. Biz genç bir takimiz. Sagduyulu bakmamiz lazim. Bize destek vermeleri gerekiyor. Maç baslamadan küfür etmek kabul edilemez. Tekrar rica ediyorum, lütfen bize destek versinler.”

“Çagatay Yilmaz insallah hayatinda basarili olur”

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, Çagatay Yilmaz’la ilgili önemli açiklamalar yapti. Tecrübeli teknik adam, “Çagatay yilmaz altyapida çalisiyor. Kendisine deger katacak takimda oynamasi için firsat sunduk. Aldigimiz raporlar, çok iyi durumda olmadigi ile ilgili Çagatay sosyal bir çocuk. Hayatin içinde iletisim kuracagim insan sayisi epey fazla. Farkli da anlatabiliyor olaylari. Insallah hayatinda basarili olur. Ben ona fazlasiyla sans verdim. Özel hayat ve arkadaslariyla olan iletisimi gözlemledik. Bildigim ve söylemek istemedigim birçok sey var. Kendisine zarar vermek istemiyorum. Umarim çok basarili olur ve iyi yerlere gelir. Kendisini yeniler ve objektif bir özelestiri yapar. Altyapidan olumlu rapor gelirse neden olmasin? Ama o sinyaller bana gelmedi. Hayatini iyi yönetmesini ögrenmesi gerekiyor. Geçen sene Amed’de oynayamadi, Nigde’ye gitti, Nigde küme düstü. Sempatik bir çocuk. Herkesle iletisim kurup sorunlarini anlatiyor olabilir. Bizim için raporlar önemli.”

Kaynak: İHA