Sampiyon Milli Güresçiden 300 Kiloluk Dondurma Sovu

Dünya ve Avrupa sampiyonu milli güresçi Riza Kayaalp, 300 kilogramlik Maras dondurmasini iki omzuna aldiktan sonra önce baltayla kesti daha sonra balyozla ezdi.

Sampiyon milli sporcular, Alpedo dondurma tarafindan Cumhuriyetin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaras’a geldi. Kahramanmarasli gençlere örnek teskil etmesi ve spora özendirmesi adina gerçeklesecek olan program öncesi milli sporcular, aksam yemeginde bir araya geldi. Yemek sonrasi milli sporculara, Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Baskani Sami Kervancioglu dondurma sovu yapti. Sov öncesi 5 kez dünya, 11 kez de Avrupa sampiyonu olan milli güresçi Riza Kayaalp iki omzuna aldigi 150’ser kilogramlik Maras dondurmasini tasidi. Omzundan indirilen dondurma önce baltayla kesildi, sonra balyoz ile dövüldü.

Dondurmanin kendisi için hafif oldugunu söyleyen milli güresçi Riza Kayaalp, “Isimiz geregi biz sadece maç yapiyoruz ancak maç öncesi arkasinda inanilmaz antrenman yapiyoruz. Ve her antrenmanda 40-50 ton agirlik kaldiriyoruz ortalama. Sami abiye dedim ki, eger isçiye ihtiyaci varsa destege gelirim dedim. Dondurmayi kesmemi begendi, zaten küçükken köyde de odun kesmisligim var. Gerçekten çok güzel bir dondurmaydi ve gurur duydum umarim Alpedo dünyada daha güzel yerlere gelir. Ben milli düsünen bir insanimdir” dedi.

Kahramanmaras dondurmasini yerinde tattigi için mutlu oldugunu ifade eden Milli Okçu Mete Gazoz ise, “Dondurma baska illerde de var ama burada yedikten sonra diger sehirlerdeki Maras dondurmasi degildir aslinda” dedi.

Dünya Boks Sampiyonu Sennur Demir ise, “Basarili sporcular olarak buralarda gençlere örnek olabiliyorsak ne mutlu bize çalislanlar çok tesekkürler herkesin eline saglik” dedi.

Sami Kervancioglu ise, "Biz kendimizi turizm elçisi ilan ettik ve spor alaninda da sporcularimiza destegi veriyoruz. Alpedo Kahramanmaras Kadin Voleybol takimimizi da kurduk. Bugün Kahramanmaras’imizda 3 tane çok degerli kaliteli dünyaca ünlü sporculari misafir etmek bizleri onurlandirdi. Bu spora olan destegimizi yine devam ettirecegiz” dedi.

Program sonunda milli sporculara dondurma ikram edildi.

Kaynak: İHA