Jesus Açiklamasi 'Bize Karsi Kazanmak Kolay Degil'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 3-0 geriden gelerek Rennes karsisinda 3-3 berabere kalmalariyla ilgili kendilerine karsi kazanmanin kolay olmadigini söylerken, müsabaka içerisinde kaleci Altay Bayindir’a verilen tepkileri görmek istemedigini, ona verilen tepkilerin kendisine gösterildigini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. maçinda Fenerbahçe evinde Rennes ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir kere daha güzel bir maç çikarttigini ifade ederek, “Maçin her ani güzeldi. 3-0’dan skoru çevirebilmeniz için inanmaniz gerekir, bugün de bunu yaptik. Kazanamadik ama beraberligi sagladik. Taraftarlara seslenmek istiyorum; oyuncular arasinda ayrim yapmayin. Iyi anlarda, bizim güçlü olmamiz için her zaman bize destek oluyorlar. Ama oyuncular arasinda ayrim yapilmasini istemiyorum. Bugün Altay’a tepkiler oldu. Ona gösterilen tepki, bana gösterilmis tepkidir. Ben böyle bir sey görmek istemem, böyle ortamda bulunmak istemem. Bu sekilde olmamasi gerekiyor. Evet takimlarini seviyorlar ama oyuncular arasinda ayrim yapmasinlar, çünkü ben ayrim yapmiyorum. Rennes maçin basinda bizi sasirtti. Majer’i oynattiklari pozisyon itibariyla beklemedik bunu. 30 dakikada defansif dengede zorlandik. Bizim de müdahale etmemiz gerekiyordu. Maç içerisinde iletisimde bulunup Arao ile Crespo arasinda pozisyon degistirdim. Son 15 dakikada 3-1’e getirince maçi tekrardan çevirebilecegimize inandik. Bir gol atarsak bu maçta beraberlik, galibiyet gelecegine inaniyorduk. Zajc’in frikik golünden sonra daha da inandik” dedi.



“Zico iyi bir arkadasim”

Bir basin mensubunun "Fenerbahçe’nin eski Teknik Direktörü Zico’nun Avrupa’daki rekorunu kirabilir misiniz?" sorusuna cevap veren Jesus, “Onun rekorunu kirmayi tabii ki isterim. Bu kazanarak devam ettigimizin göstermesi olur. Zico iyi bir arkadasim. Flamengo’da çalisiyorken kendisi bir numarali rol modeldi orada. Kendisiyle röportajlar yapip bir araya geliyorduk. Bu rekorda onun adimlarini takip etmek bir mutluluk” seklinde konustu.



“Bize karsi kazanmak kolay degil”

Portekizli teknik adam, rakiplerinin maçin ilk yarisinda çok etkili olduklarini vurgulayarak, "Majer oyundan düstükten sonra daha fazla bosluk bulduk, taktiksel pozisyon daha iyi seviyeye çikti. Maçta degisti bizim açimizdan. Daha fazla topu tuttugunuz zaman gol atmaya daha çok yaklasiyorsunuz. Rennes, Avrupa’nin en üst seviye takimlarindan biri. Fransa Ligi’ni ikinci veya üçüncü sirada bitirecektir. Fransa Ligi’nde Paris’ten sonra en çok gol atan takim. Biz maça iyi baslangiç yapamadik, daha sonra hatalarimizi düzelttik. Defansif organizasyonumuz daha iyi seviye geldi. Ikinci yari farki kapatan faktörler bunlardi. Rakibimiz ilk yarida üst düzey bir sekilde önde basti. Bizim diger rakiplere yaptigimiz gibi. Ilk yari bu sekilde geçti. Ama hiçbir rakim 90 dakika bu tempoyu, baskiyi yapamaz. Fenerbahçe de öyle. Futbol bir oyun. Bizim açimizdan belirleyici olan faktör buydu. Su an Fenerbahçe hem mental hem psikolojik olarak çok güçlü. Bize karsi kazanmak kolay degil” ifadelerini kullandi.

“Umarim son maçta altin anahtari alan biz oluruz”

Rennesli futbolcularin "Maçi 3-0’dan aptal bir sekilde verdik" açiklamalariyla ilgili konusan Jesus, “Her oyuncu, her teknik direktör böyle bir skoru koruyamadigi zaman suçlu hisseder. Antrenör ve oyuncular sorumlulugu üstüne alir. Fenerbahçe takiminin hakkinin verilmesi gerekiyor. Hakem son düdügü çalmadan hiçbir maç bitmiyor. Fenerbahçe gibi bir takima karsi oynuyorsaniz, savasan inanan takimlara karsi oynuyorsaniz, bu durum daha da zorlastiriyor. Isin sirri inanmak. Bugün kaybetmedik ama kazanamadik da. Iki takim da grubun son maçinda birincilik için mücadele edecek. Bu sezon takim Avrupa’da güzel bir yola devam ediyor. Umarim son maçta altin anahtari alan biz oluruz. Daha fazla gol atip gruptan birinci çikariz” diye konustu.



“Takima bir oyuncu daha katilacak olsaydi stoper olmasini isterdim”

Savunma hattinda olan sakat futbolcularla ilgili açiklama yapan Jorge Jesus, “Biz 3 günde, 4 günde bir maç yapmanin bedelini ödüyoruz. Genelde bu tarz durumlarda takim içerisinde daha çok süre alan oyuncular sakatlikta limitte olurlar. Tahmin ettigim bir durumdu. Attila, Gustavo, Serdar Aziz neredeyse 90 dakika oynuyorlar. Bunu ön görüyorduk. Içinde bulundugumuz durumun bedeli bu. Haftada bir oynasaydik böyle bir risk olmazdi. Saha içerisinde 3 stoperli oynuyoruz ama savunmada arkayi dörtlüyoruz. Elimde bir stoper daha olsaydi iyi olurdu. Luan’in ne zaman dönecegini bilmiyoruz. Gustavo minimum 2 maç olmayacak. Bu durumlarin üstesinden gelmeyi bilmemiz lazim. Takima bir oyuncu daha katilacak, hangisi olsun istersiniz diye sorarsaniz stoper olmasini isterdim” seklinde konustu.



"Futbolcularin hepsi benim için çok degerli"

Futbolcularin hepsinin degerli oldugunu söyleyen Jesus, “Fenerbahçeli oyuncular biliyor ki hepsi benim için çok önemli. Sürekli rotasyon yaptigimi biliyorlar, bu maçta çok fazla yapamadim. Basaksehir maçindan 3 oyuncu degistirdim. Tekrarliyorum, Fenerbahçe taraftarlari da bilmeli ki bizim takimimizda herkes önemli. Takiminizi seviyorsaniz oyuncular arasinda ayrim yapmayin. Takimlarini çok seviyorlar taraftarlar. Bazi oyunculari daha fazla sevmeleri normal ama herkese saygi göstermeleri lazim. Herkes çocuklarini esit sever. Futbolda da Fenerbahçe taraftari içinde bu sekilde olmasi gerekiyor. Para size galibiyet getirmiyor ama en iyi oyunculari almaniza yardimci oluyor. Rennes’in ön bölgedeki 3 oyuncusunun toplami 70 milyon Euro. Rennes takimi bir oyuncuya 20-30 milyon ödeyebiliyor. Biz herhangi bir takima karsi oynamadik. Çok iyi bir takima karsi oynadik. Taraftarin takima hep inanmasi gerekiyor, bugün de bunu yaptilar. Oyunculari ve taraftari tebrik ediyorum. Biz bugün taraftar inandigi için beraberligi yakalayabildik. Sadece kazandigi zaman takimi alkislayan taraftar benim için sifirdir. Her maç esit olmasi gerekiyor. Ben buraya bu yüzden geldim. Ben buraya gelirken Fenerbahçe taraftarinin takimlarini ne kadar çok sevdigini bildigim için geldim” dedi.

Kaynak: İHA