Eskisehir Racing Team 'Formula Student' Yarismalarina Hazirlaniyor

Formula Student yarismasi çerçevesinde üretecekleri araç hakkinda konusan genç makine mühendisi ve Eskisehir Racing Team kaptani Murathan Pekacar, “Tasarladigimiz araç ile Türkiye’yi uluslararasi yarismalarda temsil etmek istiyoruz” seklinde konustu.

Eskisehir Racing Team kaptani Murathan Pekacar, Formula Student için tasarladiklari araçtan bahsetti. Su an hali hazirda Eskisehir’de tek racing toplulugu olduklarini belirten 21 yasindaki makine mühendisligi ögrencisi Pekacar ayni zamanda hedefledikleri yarismanin otomotiv sektörü bazinda üniversiteler için hem en prestijli hem de köklü yarisma olduguna dikkat çekti. Kent genelinde ilk defa 2013 yilinda Anadolu Üniversitesi tarafindan bir racing team kuruldugunu ve sonradan kapatildigini hatirlatan kaptan Pekacar, kulüp olarak onlarin devami niteliginde olduklarini da sözlerine ekledi. Temmuz ayinda yurtdisindaki yarismalara katilacaklarina dikkat çeken Pekacar, “Ingiltere’de tasarim Çekya’da ise Formula Student yarisi için üretecegimiz araç ile Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edecegiz” seklinde konustu.



“Araç 260 kilogram civarinda olacak”

Takim olarak yaklasik 3-4 aydir yogun bir çalismalar içerisinde olduklarini dile getiren Pekacar, “Ekibimize katilmak için 300 basvuru aldik ve 66 kisiyi seçerek ekibimize dâhil ettik. Su an ise sayimiz 86 kisiden olusuyoruz. Kisa bir süre önce kinematik analizlerimizi gerçeklestirdik ve üretecegimiz aracin 260 kilogram civarinda olacagini kararlastirdik” dedi.



“Aracimizin ismine henüz karar vermedik”

“Ingiltere’de tasarim Çekya’da ise Formula Student yarismasina özel olarak üretecegimiz araç ile luslararasi yarismalara katilmayi planliyoruz” diyen Pekacar, konu ile alakali olarak sözlerine su sekilde devam etti:

“Aracimizi Formula Student yarismasina özel olarak tasarliyoruz ve adini henüz koymadik. Muhtemelen bizim ana sporumuz olacak olan firmanin ismini koyacagiz. Ayrica toplulugumuz 4 ayri alt birim mevcut. Mekanik basta olmak üzere üretim, elektrik ve organizasyon bölümlerimizden meydana gelen büyük bir aileyiz. Inaniyorum ki güzel ve kaliteli bir üretime imza atip ses getirecegiz. Araç sporlarina destek veren herkesi maddi ve manevi sponsorlugumuza davet ediyorum.”

Kaynak: İHA