Avrupa Sampiyonunun Yeni Hedefi Olimpiyat Sampiyonlugu

Romanya’da düzenlenen Paralimpik Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasinda altin madalya kazanan Sanliurfali milli sporcu Abdulsamet Ocakoglu, 2024 Paris Olimpiyatlarina katilmaya hak kazandi. Avrupa sampiyonu Ocakoglu, yeni hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.

Yaklasik 6 yil önce basladigi bilek güresinde hem engellilerde hem normal kategoride Türkiye ve Avrupa’da basarilar kazanan Haliliye Belediyesi sporcusu Abdulsamet Ocakoglu (22), mayis ayinda Romanya’da düzenlenen Para Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi’nda altin madalya kazandi. 2024 Paris Olimpiyatlarina katilmaya hak kazanan Ocakoglu, belediyenin spor salonunda çalismalarini sürdürüyor. Avrupa sampiyonu Ocakoglu, yeni hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.



“Dünya sampiyonasinda 5’inci oldum”

Ocakoglu, “Haliliye Belediyesi Spor Kulübünde bulunmaktayim. 6 yil önce bilek güresi bransina basladim. Ilk derecem liseler arasi bilek güresi sampiyonasinda Türkiye ikincisi oldum. Ondan sonra milli takim seçmelerine katildim. Türkiye sampiyonu oldum. Ardindan Polonya’da Avrupa üçüncüsü oldum. En son 2022’de hem paralimpikte hem de normal bilek güresinde Türkiye sampiyonu oldum. Romanya’ya gitmeye hak kazandim. Avrupa Sampiyonasina. Orada da Avrupa Sampiyonu oldum. Ondan sonra 56 ülkenin katildigi Dünya Sampiyonasinda, dünya 5’inciligi elde ettim. Simdi çalismalarimi artirarak, 2024 Paris olimpiyatlarina hazirlaniyorum. Insallah orada ülkemi temsil etmek istiyorum. Orada sampiyon olmak istiyorum” dedi.

"Bilegimin gücünü abim fark etti"

Agabeyi ile bilek güresi yaptigi sirada gücünün farkina vardigini belirten Ocakoglu, “Bir gün abimle bilek güresi yaparken onu yendim. O anda abim bilek gücümü fark etti. Güçlüsün falan derken hocalarima kadar gitti. Ondan sonra okul hocalarim beni milli takim hocalarina yönlendirdi. Öyle daha sonra antrenmanlara baslayarak buraya kadar geldim. Üzerimde emegi olan herkese tesekkür ederim. 6 yildir Haliliye Belediyesi bünyesindeyim. Burada hem antrenmanlarimi devam ettiriyorum hem de küçük çocuklara bilek güresi egitimi veriyorum. Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in destekleri ile burada bütün spor malzemelerine sahibiz. Insallah küçük sampiyonlar yetistirecegiz gelecegi iyi sporcular yetistirecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA