Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Kizilyildiz'in Konugu Olacak

UEFA Avrupa Ligi H Grubu besinci maçinda Trabzonspor, yarin deplasmanda Sirbistan’in Kizilyildiz takimiyla karsilasacak. Avrupa kupalarinda 146. maçina çikacak olan bordo-mavililer, geride kalan 145 maçta 52 galibiyet, 37 beraberlik ve 56 yenilgi aldi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu besinci haftasinda yarin Kizilyildiz’in konugu olacak. Rajko Mitic Stadyumu’nda saat 22.00’de baslayacak olan karsilasmayi Portekizli hakem Joao Pinheiro yönetecek. Pinheiro’nun yardimciliklarini ise Bruno Jesus ve Luciano Maia yapacak.

Gruptaki ilk maçinda Macaristan’in Ferencvaros takimina deplasmanda 3-2 maglup olan Karadeniz ekibi, evinde Kizilyildiz’i 2-1’le geçerken, deplasmanda ise Monaco’ya 3-1 kaybetmisti. Son olarak ise bordo-mavililer, Monaco’yu 4-0 maglup etmisti.

Avrupa’da 146. maç

Trabzonspor, Kizilyildiz müsabakasiyla Avrupa kupalarindaki 146. karsilasmasina çikacak. Bordo-mavililer, geride kalan 145 maçta 52 galibiyet, 37 beraberlik ve 56 yenilgi aldi. Bu mücadelelerde rakip fileleri 187 kez havalandiran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 201 gol gördü.

Avci ile ilk pesinde

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Avrupa’da dis saha özlemini sonlandirmak istiyor. Avci, döneminde bordo-mavililer deplasmanlarda 4 maglubiyet, 1 beraberlik aldi, galibiyet elde edemedi.

Trabzonspor, Abdullah Avci ile ilk olarak UEFA Konferans Ligi eleme turunda Norveç temsilcisi Molde ile deplasmanda 1-1 berabere kaldi. Karadeniz temsilcisi, UEFA Konferans Ligi play-off turunda ise Roma’ya 3-0 yenildi.

Bordo-mavili ekip, bu sezon Sampiyonlar Ligi play-off turunda da Kopenhag karsisinda ilk maçi dis sahada 2-1 kaybederken, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda Macaristan’da Ferencvaros’a 3-2, Monaco’ya ise 3-1 maglup olmustu.

Kaynak: İHA