Abdullah Avci Açiklamasi 'Yarin En Iyi Sekilde Ülkemizi Ve Kendimizi Temsil Edecegiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Kizilyildiz maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Hem ülkemizi hem kendimizi en iyi sekilde yarin temsil edecegimizi düsünüyorum. Yarin da tüm Türk takimlarina Avrupa kupalarinda oynayacaklari müsabakalarda basarilar diliyorum" dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçinda yarin deplasmanda Kizilyildiz ile karsilasacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci ile oyunculardan Marc Bartra açiklamalarda bulunarak basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Avci, çok önemli bir futbol kültürüne sahip olan Kizilyildiz ile maç oynayacaklarini belirterek, "Köklü bir futbol kültürüne sahipler. Takim olarak UEFA’da çok üst siradalar. Saygi duydugumuz güçlü bir rakip. Biz de Trabzonspor olarak da önemli bir futbol sehri bir futbol kulübü ve tarihiyle geçmisi basarilarla dolu bir kulübüz. Taraftarlarimizi mutlu etmek için ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek için en iyisini yarin yapmaya çalisacagiz. Rakibimiz son 7 müsabakadir formasyonunu degistirdi. Kazanmak için oynayacaklar. Iç sahada özellikle taraftarlariyla beraber çok etkili bir takim. Biz de deneyimli tecrübeli oyunculara sahibiz. Bu baskida, bu ortamda en iyisini yapabilecek hem oyuncu hem takima sahibiz. Önümüzde iyi bir firsat var. Eger yarin buradan kazanip çiktigimizda grubu en tepede bitirme sansimiz var. Ama hiçbir maç kolay olmuyor. Ve maç içinde kolaya veya zora giriyor. Hem ülkemizi hem kendimizi en iyi sekilde yarin temsil edecegimizi düsünüyorum. Yarin da tüm Türk takimlarina Avrupa kupalarinda oynayacaklari müsabakalarda basarilar diliyorum. Umarim bütün takimlarin kazandigi bir gün olur geçen sefer gibi" dedi.



"Uluslararasi arenada Avrupa’da herkes kazanmak ve oynamak ister"

Kizilyildiz Teknik Direktörü Milos Milojevic’in ’Lig daha çok önemli’ yönündeki açiklamasina iliskin görüsleri sorulan Avci sunlari söyledi:

"Bu tür açiklamalar her teknik adam ya da kulüp tarafindan yapilabiliyor. Kizilyildiz UEFA siralamasinda çok yukarilarda bir kulüp. Geçmisi basarilarla dolu. Uluslararasi arenada Avrupa’da herkes kazanmak ve oynamak ister. Kizilyildiz da bunu yarin sonuna kadar zorlayacaktir diye düsünüyorum."

"Kasim ayi itibariyla en iyi noktaya gelecegimizi düsünüyorum"

Avci sezon basinda kurguladigi oyun plani ve bu oyun planinda nereye geldigine yönelik bir soruya da su yaniti verdi:

"Bu konuda anlatacagim çok sey var onu devre arasinda kampta anlatirim. Kisaca özetini söylersek, bence çok iyi yolda gidiyoruz. Her kulvarda ve en tepedeyiz. Ve oynayan oynamayan geçen seneden beri 19 oyuncu sirkülasyonu olmus. Ilk 11’in içinde ortalama 7-8 tane sirkülasyon olmus. Ve buna ragmen su an itibariyle ligde 11 maçin 6 tanesinde gol yememisiz. Kasim ayindaki Dünya Kupasi arasi ile beraber antrenman tekrarlarimiz, taktiksel çalismalarimiz daha fazla olacagi için maç trafiginden dolayi bugünlerde onlari çok fazla yapamiyoruz hizli mesafe kat ederken Kasim ayi itibariyla en iyi noktaya gelecegimizi düsünüyorum."

Teknik Direktör Abdullah Avci bir soru üzerine bütün kulvarlarda gidebilmeyi hedeflediklerine vurgu yaparak yarinki maça da en ideal 11 ile çikmak istediklerini söyledi.

Avci, "Rotasyon konusu bu hala çok konusuluyor ülkede. Biz biliyorsunuz geçen hafta 7 günde 3 tane müsabaka oynadik. Ve seyahatlerimiz çok fazla, Ona ragmen oradan çok iyi çiktik. Çok fazla rotasyon yani degisiklik yapacak bir durumum yok. Ideale yakin bir kadroyla yarin sahada yerimizi alacagiz. Maxi Gomez cezali, Djaniny içerde iyilesti" diye konustu.



"Kazanmak için bütün sartlarimizi zorlayacagiz"

Maçta beraberlik çikmasi halindeki düsüncelerinin sorulmasi üzerine de Abdullah Avci sunlari söyledi:

"Bir teknik direktör beraber kalacagim diye oyuna baslamaz. Kazanmak için bütün sartlarimizi zorlayacagiz. Beraberlik bize iyi mi gelecek sonuç böyle biterse ne gelecek onu bilmiyorum. Rakip ne yapacak, biz ne yapacagiz onu bilemiyorum. Ama kazanmak için oynayacagiz."

"Kendi ligini domine ediyor"

“Yarin oynanacak maçta ‘Nasil bir Kizilyildiz bekliyorsunuz?” seklindeki soruya ise Abdullah Avci su degerlendirmeyi yapti:

"Kizilyildiz Avrupa liginde baska formasyonda kendi liginde baska formasyonda oynuyor. Kendi ligini domine ediyor. Ve özellikle son 7 maçtir 4-2-3-1 formasyonunda oynuyor. Onlar da yarin kazanmak için her seylerini deneyecekler. Çünkü kendi evlerinde muhtesem taraftarlarinin önünde oynayacaklar. Bizim için de özellikle bize ayrilan tarafta biletlerin tükendigini biliyorum. Bizi desteklemek için komsu ülkelerden ve ülkemizden buraya kadar gelen taraftarlarimiza sonsuz tesekkür ediyorum."

Bartra: "Maçin öneminin farkindayiz"

Bordo-mavili oyuncu Marc Bartra ise maça iliskin görüslerini su sekilde dile getirdi:

"Öncelikle iyi aksamlar hocamiz zaten yarinki maç adina çok önemli görüslerini belirtti.

Ben oyuncular ve kendim adima sunu söyleyebilirim, maçin öneminin farkindayiz. Ne kadar önemli bir maç oynayacagimizin farkindayiz. Ama bu maçi kazanabilecegimizin de farkindayiz. Çünkü buradan atacagimiz bir adim çok önemli bir 3 puan bizim adimiza isleri tamamen degistirecek. Ama kazanmak da kolay olmayacak. Kendimizin en iyisini sahaya koymamiz ve elimizden gelenin en iyisini yapmamiz gerekiyor. Ve bunu da nasil yapacagimizin bilincindeyiz."

"Tekrar kendisinden özür diliyorum"

Marc Bartra, GBallon d’Or’u ödülünü, altin top ödülünü kazanan Karim Benzema’nin serçe parmaginin kirilmasina bir ikili mücadelede sebebiyet vermistin. Halen daha fotograflarda o parmagin kirik oldugu gözleniyor. Bunla ve ödül almasina iliskin neler söylersiniz?" seklindeki soru üzerine "Öncelikle parmak kirma konusundan bahsedecek olursak, saniyorum birkaç yil önceydi, evimizde oynadigimiz Betis-Real Madrid maçinda futbolun getirdigi o aksiyon sonucu olusan aslinda benim de niyetimin kesinlikle o olmadigi ama dedigim gibi o faul sonucunda olusan bir durumdu. Saniyorum düstügünde elini yere koydugunda parmaginin kirildigi bir durum olmustu. Tekrar kendisinden özür diliyorum. Altin top ödülü kazanmasi dolayisiyla kendisini kutlamak istiyorum. Çünkü geçen sezon harika bir yil geçirdi. Bunu sonuna kadar hak ettigini gösterdi bütün herkese. Çok takdir ettigim, birçok kez beraber karsilikli oynadigim çok büyük bir oyuncu, çok büyük bir santrfor oldugunu düsündügüm bir oyuncu. Kendisini tekrar tebrik ediyorum Altin Top ödülü için" yanitini verdi.

Kaynak: İHA