Ömer Erdogan Açiklamasi 'Rakibe Bu Kadar Pozisyon Verdigimiz Maç Hatirlamiyorum'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, “Rakibe bu kadar pozisyon verdigimiz maç hatirlamiyorum. Buradan çikaracagimiz çok ciddi dersler var” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Giresunspor’a konuk olan MKE Ankaragücü, penalti golüyle öne geçtigi maçtan son dakikalarda yedigi golle 1-1 beraberlikle ayrildi. Maçin ardindan degerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ömer Erdogan, maçtan 3 puanla ayrilip tirmanisa geçmek istediklerini ancak zeminin kendilerine ciddi problemler yasattigini söyledi.

Erdogan, degerlendirmesinde, "Bu dönemde böyle bir zeminde oynamak, buna müsaade edilmesi de düsündürücü. Hep Türkiye’nin futbol kalitesinden konusuyoruz ama maalesef bu konuda biraz daha kendimizi gelistirmemiz gerekiyor. Tabi Giresun’un bir avantaji bu zemini bizden daha iyi tanidigi için buna uygun futbol tercih etti. Ilk yari özellikle sikintilar yasadik. Oyun bir türlü giremedik. Bizim takimimiz daha fazla pas oyunu oynayan, topa sahip olmaya çalisan, bazi varyasyonlarla hücum yapmaya çalisan ama bunu ilk yari açikçasi çok yapamadik. Giresunspor’da özellikle bizim sol tarafimizi çok iyi kullanarak uzun toplarla orada ikinci toplari kazanarak kenar ortalarda hücum yapmaya çalisti. Ilk yari hem savunma kisminda çok etkisizdik. Ayni zamanda da hücum konusunda da ben geldigimizden beri en etkisiz maçimiz oldu. Ikinci yari hem bazi oyuncu degisiklikleriyle hem de saha içerisindeki bazi pozisyon degisiklikleriyle oyunun kontrolünü daha fazla elimize almaya basladik. Bu sahaya uygun oyunu biraz daha fazla tercih etmeye baslayinca bizde pozisyonlara girdik. Golü bulduk. Golün devaminda girdigimiz belki pozisyonlari degerlendirsek daha önce maçi koparabilirdik ama maçin genelinde bakilinca açikçasi Giresun’un girdigi net pozisyonlar vardi. Maçin hakki beraberlikti ama bu kesinlikle 1 puan bile sevindiriyor anlamina gelmiyor. Tam tersi bizim buradan çok ciddi sekilde özellikle geldigimizden beri bütün maçlari saysak bu kadar rakibe pozisyon verdigimiz maç hatirlamiyorum. Ama dedigim gibi buradan çikaracagimiz çok ciddi dersler var.”

Karsilasmada sergiledigi performanstan dolayi kalecileri Gökhan’a tesekkür eden Erdogan, “Kalecimiz Gökhan’a çok tesekkür ediyorum. Muazzam bir performans sergiledi. Biz buradan dersleri çikarip önümüzde çok önemli olan Hatayspor maçina var. Insallah kendi evimizde 3 puani alip tirmanisa geçmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA