Gümüshaneli Dünya Sampiyonu Çocuklara Umut Olmak Için Memleketine Döndü

Gümüshaneli milli vücut gelistirme sporcusu, dünya sampiyonu Alper Demir, çocuklara umut olmak için Mugla’nin Marmaris ilçesindeki spor salonunu kapatarak dogdugu Gümüshane’nin Kelkit ilçesine döndü.

Marmaris’teki isyerini 2020 yilinda kapatarak baba ocagi Gümüshane’nin Kelkit ilçesine dönen dünya sampiyonu vücut gelistirme sporcusu Alper Demir, dogdugu Kelkit ilçesindeki çocuklara umut oluyor. Ilçeye bagli Bulak köyü dogumlu Demir, 2012 yilinda Türkiye sampiyonu olarak basladigi vücut gelistirme sporunda Kibris’ta düzenlenen WABBA Univers Dünya Sampiyonasi’nda birisi sampiyonlar sampiyonu olmak üzere 6 kupa kaldirarak kariyerinin zirvesine ulasti. Elde ettigi basarilarla Türkiye’yi uluslararasi arenada gururlandiran vücut gelistirme sporcusu, ilçesindeki gençleri salonuna davet ederek kötü aliskanliklardan uzak durmalarini saglarken ayni zamanda gelecegin sporcularini da yetistiriyor.

“Umutsuz çocuklara bu ilçeden de sampiyonlarin çikabilecegini göstermek istedim”

Vücut gelistirme sporuyla ilk olarak üniversite yillarinda tanistigini söyleyen Alper Demir, "Bu sporla ilk olarak ögrenci olarak gittigim Mugla Üniversitesi’nde elime geçirdigim bir spor dergisini inceleyerek merak sardim. Orada bir spor salonu gördüm, kayit oldum. Ilk kayit oldugumda param bile yetmiyordu. Oradaki süreç beni mutlu ediyordu, okula odaklanma anlaminda. Ayni zamanda da kendimi kesfetme anlaminda da sürekli beni içine çeken bir spor oldu. Vücut gelistirme diye bir bransin ve federasyonun oldugunu sonradan ögrendim. Podyuma ilk çikisim 2014 yilinda oldu. Orada çok etkilendim, insanlarin emeginin oraya yansitilmasi ve izleyenlerin sana farkli bakmasi beni çok etkilemisti. Daha sonra kendimi daha da gelistirdim ve birçok yarisma deneyimim oldu. Daha sonra pandemi döneminde Kelkit ilçesine dönme firsatim oldu. Buradaki gençlerde umutsuzluk gördüm, kahvehanelerde, kafelerde bos ugraslar pesinde zehirlendiklerini gördüm ve bu beni çok üzdü. Bunun üzerine Marmaris’teki isletmemi kapatarak Kelkit’e döndüm. Tamamen manevi amaçlarla. Burada beni en çok etkileyen salonumun tadilatini yaparken fotograflimi koymustum buraya, 7-8 yaslarindaki iki çocugun konusmalarina sahit oldum, o beni çok fazla etkiledi. Çocuklardan biri bu adam dünya sampiyonuymus diye beni gösterirken diger çocugun, ‘Ne isi var dünya sampiyonunun Kelkit’te’ demesi bir çocugun umutla beni göstermesi, diger çocugun da umutsuz bir sekilde yola yürümesi aslinda benim buraya gelmemdeki temel hikayenin en büyük sebebiydi. Ben o umutsuz çocuga bu sehirden sampiyon çiktigini ve sampiyonlar da çikacagini göstermem için tekrardan yarisma karari aldim" dedi.



“7 yasindaki çocuklarin umudu olmak çok büyük bir gurur”

Yarismalara giderken Kelkit ilçesinde yasayan çocuklarin kendisine umutla baktigini anlatan Demir, "2022’nin Ocak ayinda yarisma karari aldim. Bu süreçte maddi ve manevi sikintilarimiz vardi. Salon açtik, bunun sorunlari vardi. Haziran ayinda dünya sampiyonasini Kibris’ta düzenleyeceklerdi. Ben katilma karari aldim. Kati bir diyet ve fiziksel antrenman sürecinde gerçekten zorlu bir süreçle federasyonun düzenledigi dünya sampiyonasinda 4 ayri siklette dünya sampiyonlugu aldim ve WABBA Pro Kart sahibi oldum. Bu dünyada ve Türkiye’de sayili sporcularin aldigi bir ünvan. O sampiyonlugun ardindan tekrar yarisma plani çizdim ve 9-10 Ekim’de düzenlenen IFBB’nin dünyanin en iyi sporcularinin yaristigi muhtesem bir sahneye çiktim. Daha sonra 15-16 Ekim arasinda da Makedonya’da kendi bransimda Avrupa sampiyonu oldum. Vücut Gelistirme Federasyonu’nda milli sporcuyum. Su anki koçum Dr. Hasan Mert. Bu camiada çok degerli bir insan. Onun hedefi ve gösterdigi ilkelerle katildigimiz yarismalarda ülkemizi temsil ediyoruz. Ben 11 yildir bu sporun içerisindeyim, 2022 yilindaki yarismalara hazirligim 12 ay sürdü. 12 ay boyunca Kelkit gibi bir yerde tereyagli lavas yememek dünyanin en büyük, en zorlu süreciydi. Günde çift antrenman yapiyordum ve bu 12 ay boyunca devam etti. Bu sürecin bana verdigi bitkinlik çok fazla oldu. Ben buradan giderken o gençlerin bana olan bakisindaki piriltiyi hissettigim için bu sampiyonluklari kazandim. Buradaki o 7 yasindaki çocuklarin umudu olmak çok büyük bir gurur" diye konustu.

Kaynak: İHA