Erden Timur Açiklamasi 'Farkli Farkli Tehditler Gönderiliyor, Onlardan Da Korkmuyoruz'

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, yaptiklari açiklamalarin ardindan kendilerine farkli farkli tehditler gönderildigini ve onlardan da korkmadiklarini ifade etti. Timur ayrica böyle devam etmesi durumunda ligi bitirtmeyeceklerini ifade etti.

Süper Lig’in 11. haftasinda Galatasaray’in Alanyaspor ile 2-2 berabere kalmasinin ardindan Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kulüplere yapilan hatalarin da avantajlarin da bitmesinin gerektigini ifade eden Timur, “Bu kadar bariz bir adalet istegini böyle cevaplandiriliyorsa, bu zaten basin toplantisinda söyledigimiz her seyde dogruluk çikiyor. Bir hakem düsünün, operasyon için gönderilmis. 30 dakika boyunca bogan bir Galatasaray var. 30. dakikada bir kirmizi kart karari veriyor. 7 tane hakeme sorduk, bir tanesi belli belirsiz dedi, sari verebilirdi dedi.

Geri kalan 6’si kirmizi kartla alakasi yok dedi.

Birçok sey var bu konuda. Kirmizi kart için bariz gol sarti olmasi lazim. Kaleye 50 metre var, bu 50 metrede ne olacak. Iki eski Türk hakemimiz faul olup olmadiginin bile belli olmadigini söyledi.

30. dakikada böyle bir karar veriyorsun, VAR çagirmiyor. Sonra ofsaytla iptal edilen golümüzde VAR’in çizdigi çizgileri gördük. Iyi niyetli olduguna inanmamizi istiyorlar. Öteki tarafta bogazini kesip öldürmüssün, simdi masumum diyorsun, buna kim inanir. Kirmizi kart pozisyonunda çagirmayan VAR’in o ofsayttaki çizgileri dogru çektigine kim inanir. Ali Palabiyik’in geçmisine bakiyoruz. 2018-2019 sezonu, Fenerbahçe maçi diye örnek göstermiyorum, o maçta aynisi var, sari kart vermis orada daha çok müdahale var ceza sahasina yakin birde” dedi.



“Farkli farkli tehditler gönderiliyor, onlardan da korkmuyoruz”

Türk futbolunda yasanan süreçle ilgili konusan Timur, “Biz bunu savas olarak nitelendirmiyoruz ama karsi taraf için savassa bas üstüne. Korkuldugunu anladik, acil operasyonlar oldu. Bizim geri adim atacak çeyrek adimimiz yok. Gerçekten adalet isteyenler geri adim atmaz. Bunu kendimiz için istemiyoruz. Herkes rahatsiz burada. Herkesin haksizliklarini konusalim dedik. Adaleti arayanlar idealist insanlar hiçbir seyden korkmaz. Farkli farkli tehditler gönderiliyor, onlardan da korkmuyoruz. Açiklariz gerekirse onlari. Biz Türk futbolunun iyiligini istiyoruz. Zaman içerisinde herkes görecek. Üç gündür manipüle edilerek basin toplantisini izlemeyenler bunu söylüyor. Bizim ne kadar kararli, iyi niyetli oldugumuzu herkes görecek. Bu bir kurgu ve bu kurguyu yapanlari biliyoruz. Bunu onlarin basina yikmasini biliriz. Bugün nasil bir kurgu oldugunu da herkes anladi” seklinde konustu.



“TFF’de iyi niyetle mücadele edenler var”

Kendilerine yapilan haksizliklarla ilgili konusan Erden Timur, “Bizim için sorun yok, herkesin bildigi elinde. Biz çünkü bunu kendimiz için istemiyoruz, bunu herkes görecek. Biz TFF’ye gittik, görüstük. Onlar burada ilgileneceklerini söylediler. Atama MHK tarafindan yapiliyor, tam kontrol yok. Iyi niyetli mücadele edenler var TFF’de. Bu klikler silinmedigi sürece iyi niyet beyhude. Bizim kararliligimizin 10 kati TFF’nin olmasi lazim” diye konustu.



“Fenerbahçe’ye verilmeyen pozisyonda el var”

Fenerbahçe Baskan Vekili Erol Bilecik’in açiklamalarina cevap veren Timur, “Erol Bilecik’in koca Galatasaray camiasina cincon demis bir insanin hiçbir yorumu bizi baglamaz. Ciddiye almayiz, çok yanlis açiklama. Fenerbahçe camiasi bu açiklamaya hiçbir sey yapmadi ve üzüntü verici. Kimin ne pozisyonu olsun fark etmez. Oradaki pozisyon el. Ondan daha bariz ayni seyi biz nasil diyorsak, 3 tane pozisyon gönderiyoruz. Ayni seyi tüm takimlarin yapmasi lazim. Hiç kimse küçülmesin, sadece kendi takimini savunmak küçülmektir. Fenerbahçe bunu açiklayacaksa Alanyaspor maçinda bizim aleyhimize olan penalti verilmedi diyecek. Herkes kendisine yapilan hatayi bizim gibi söyleyecek” ifadelerini kullandi.

“Planli sekilde yapilan ucuz bir kötülük hadisesi”

Türk futbolundaki yapilarla sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Erden Timur, “Bu kötü niyetli yapilar 3-5 haftada kurulmadi. Geçmisi kökü olan yapilar. Köklerini oradan kaziyana kadar mücadele edecegiz. En önemli sey herkesin bir arada olmasi. Kamuoyu, halkin gücünden daha büyük güç yok. Her zaman iyilik kötülüge karsi galip gelir. Bu planli sekilde yapilan ucuz bir kötülük hadisesi. Bizim kararliligimiz buna galip gelecek. Her sey masada olacak. Madem savas diyorlar, hos gelmis sefa gelmis. Biz her seyi göze aldik. Bizim bu göze alisimiz TFF’nin de isine yarayacak, tüm takimlarin da” dedi.



“Böyle giderse biz bu ligi bitirtmeyiz”

5 yildir Türk futbolunda bagirilip çagrildigini söyleyen Timur, “Ben de feveran ediyorum, kelimelerime dikkat ediyorum. Herkes bagiriyor ne degisti. Hiçbir sey degismedi hep böyle. Daha radikal seyler gerekiyor, biz o radikal adimlari atmaya haziriz. Bu sekilde giderse her türlü masada derken biz bu ligi bitirtmeyiz. Böyle gidemez bu is. Gidebilmesi mümkün degil. Basiretsiz bir sey. Yapinin, kurgunun içerisinde çözemeyen olusum. Böyle lig yönetilmez. Getirin yabanci hakemleri yönetsinler. Getirin VAR sistemini Ingiltere’de, Almanya’da bagimsizliklarini koruyarak yönetiyorlar. Teknoloji zaten var. Oradan ya da Riva’dan izlemis. Bu gemi batmis. Dipteki yosunun içerisinde mücadele ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA