Dursun Özbek Açiklamasi 'Artik Biçak Kemige Dayandi, Buradan Öteye De Köy Yok'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Alanyaspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Artik biçak kemige dayandi, buradan öteye de köy yok" dedi. Baskan Özbek, sari-kirmizililarin önünü iki kirmizi kartla kesemeyeceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan Galatasaray Baskani Dursun Özbek, basin mensuplarina hakem Ali Palabiyik ile ilgili açiklamalarda bulundu. Böyle bir operasyonu ve hakem tavrini beklediklerini belirten Özbek, "Iki haftadan beri Türk futboldaki adalet için her türlü kapiyi çaldik. Bizim çikisimiz sadece Galatasaray için degil. Bütün baskanlarla konusuyoruz. Türk futbolunda adaletin eksikligi her kulüp tarafindan hissediliyor. Biz de bunun çagrisini yapiyoruz. Adalet eksikligi giderek Türk futboluna zarar veriyor. Hepiniz seyrettiniz. Bir hakem sahneye çikiyor, Ali Palabiyik. Geçmiste Galatasaray ile ilgili nasil hakem olduguna girmeye gerek, açik bakarsaniz, herkes görür. Degerli TFF, degerli MHK, degerli hakemler, Galatasaray’in önünü iki kirmizi kartla kesemezsiniz. Ali Palabiyik görevini tam yapmadi, 3 tane, 5 tane daha kirmizi kart gösterip, hükmen maglup etmesi lazimdi. Daha önce TFF’ye yaptigimiz ziyaretlerde Mehmet Büyükeksi’ye görüslerimizi aktardik. Pozisyonlari tek tek kendisine anlattik. Gösterdigimiz her pozisyonda bize hak verdi. Peki baskan bunlar hakliysa 10 maçtir Galatasaray’a yapilanlarin önünü nasil almamiz lazim. Kendisinin de bunla mücadele ettigini, bu manada yapilan islerin bir kisminin önünü kestigini, bir kisminin daha içeride oldugunu kendisi ifade etti.

Büyükeksi’ye bunu hatirlatiyorum, lütfen sözlerinizin arkasinda durun. Hiçbir zaman kisisel, sahsi menfaatlerime uymayan seylerde konusma yapmam. Artik biçak kemige dayandi, buradan öteye de köy yok. Sözünüzün arkasinda durun. Neler hissettiniz bu maçi seyrettiginiz zaman. VAR niye var? VAR’a gidemez mi kirmizi kartin dogru olup olmadigi için. Ne zaman devreye girecek bu VAR. Ligin 3’te 1’ini oynadik. Kendi içinizde bu yorumlari yapi. Bir takimin hakkini yemek, sizin rahatsiz etmiyor mu? Ey Ali Palabiyik, gittigin zaman bu gece nasil kafani yastiga koyup, uyuyacaksin? Hakem müessesinde hatalar kabul edilebilir. 5-6 gün geçemeden intikam hissisiyle sahaya tetikçi birisini göndermek nasil oluyor? Ben MHK Baskani olsam, TFF Baskani olsam uyku tutmaz, uyuyamam. Bu kadar göz göre göre bir takimin emegiyle oynamak kabul edilebilir bir sey degil. Ali Palabiyik’i çok mu aradiniz? VAR’daki oturanlar hiç vicdaniniz sizlamadi mi? Sacha’ya gösterilen kirmizi kart... Degerli TFF yetkilileri arttik bu isi uzatmanin geregi yok. Ne yapacaksaniz yapin. Bizi asacak misin, kesecek misin, ne yapacaksaniz yapin. Tavrimizdan geri adim geri atmayacagiz" diye konustu.



"Galatasaray her zaman bu tip oyunlarin üzerinden gelmistir"

Galatasaray’in çok büyük bir camia oldugunu vurgulayan Baskan Özbek, "Bazi kimseler, Galatasaray’in önünü böyle kirmiz kartla, yönetimlerle keseceklerini zannediyorsa yaniliyorlar. Galatasaray her zaman bu mücadeleden basariyla çikmistir. Ben buradan TFF yetkililerine sesleniyorum. Artik biçak kemige dayandi. Ne yapacaksaniz bir seferde yapin. Sunu bilin ki Galatasaray’i hiç kimse yenemez. Galatasaray her zaman bu tip oyunlarin üzerinden gelmistir. Onun için bugüne kadar yaptigimiz söylemlerin bir amaci var, sadece Galatasaray için degil, Türk futbolunda adaletin yesil sahalara geri gelmesini istiyoruz" dedi.

"Hakem Ali Palabiyik’a düdük astiracak misiniz?" sorusuna Dursun Özbek, "Düdük astirma gibi iddiamiz yok. Düdük asilsa ne olacak, Ali Palabiyiklar biter mi? Öyle bir iddia ile konusmuyorum" diye cevap verdi.

"Sali günkü toplantiniza gelmiyorum"

Bu oyunun sona erene kadar susmayacaklarini vurgulayan Özbek, "Ali Palabiyik çiksin açiklasin, MHK yetkilileri çiksin açiklasin. Sali günü bizi TFF’ye çagiriyorlar. Gelin, biz size VAR’i anlatalim. VAR’in nesini anlatacaksin bana? VAR bugün görevini yapti mi? Bizi niye oyalamaya çalisiyorsun. Sali günkü toplantiniza gelmiyorum. Sizin VAR’iniza inanmiyorum. VAR’in Türk futboluna yarar getirecegine düsünerek bu isin yapilmasi için destek verdim. VAR var ancak Galatasaray golünü iptal etmek için var. Senin kirmizi kartta da görevin var. Maçin 30. dakikasina kirmizi kart için hakemi çagirmaz mi? Gel bak, dogru mu demez mi?" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA