Okan Buruk Açiklamasi 'Hakemin Sonuca Direkt Etki Eden Bir Hata Yaptigini Düsünüyorum'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçinin arindan yaptigi açiklamada, hakem Ali Palabiyik’in sonuca direkt etki eden bir hata yaptigini düsündügünü söyleyerek, Sacha Boey’un kirmizi kart olmadigini, yüzde 100 olarak gol pozisyonu olmadigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Galatasaray evinde mücadele ettigi Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün çok iyi basladigimiz bir karsilasma ve 2-0’i bulduk. Belki maç hakemin dahili olmasa ilk yaridan 3-4’e, ikinci yarida daha farkli sayilara gidebilecek bir karsilasmaydi. Maalesef her zamanki gibi hakem dahili, oyun içerisine girmesi ve sonuca direkt etki eden bir hata yaptigini düsünüyorum. Çok açik bir sekilde kirmizi kart oldugunu düsünmüyorum. Hakem maç içerisinde vermedigi faullerle bu faulün bir standardinin olmadigini düsünüyorum. Standardi olan bir sistem yok. Herkes farkli karar veriyor. Oyun da hizlandikça zaten iyi oynayan takim da hoslarina gitmiyor. Oyun içerine girme geregi duyuyorlar. Bugün iyi oyunumuz, 10 kisi kalsak da iyi oynadik. Ilk yarida net pozisyonlar bulduk. Ikinci yari 60. dakikadan sonra enerjimiz düstü. Oyuncu degisiklikleri yaptik. Son bölümden kendi hatamizdan kornerdeki tecrübesizligimiz oldu. Orayla ilgili çok sinirliyim. Oyuncularima da içeride tepki verdim. Kabul edilebilecek korner atisi degil. Kenardan çok bagirdim. Bu anlamda çok zeki zeki bir takim degiliz. Içeride de oyuncularimiz müdahale etmedi. Bu kadar büyük mücadele, bu kadar emek verdiler, çok küçük hatayla o top gol oldu. Oyuncularin daha akilli olmasi gerekiyor. Süper Lig seviyesindeyiz. O dakikada 10 kisi kalmis takim orada topu kenarda tutar, stoperleri gitmez. Maalesef maçin sonunda 2-2 beraberlik aldik. Iyi bir oyun ortaya koyduk. Bundan sonraki haftalar için yol bize gösterecek bir oyun ortaya koyduk. Insallah bundan sonraki haftalarda da hakem atamalari yine Galatasaray’in aleyhine olmaz. Burada bir inatlasma var. Galatasaray’in istemedigi hakemleri her hafta veriyorlar. Buradaki inatlasma nereye kadar gidecek. Kime ne fayda verecek. Türkiye futboluna ne fayda verecek, hiç bilmiyoruz. Kirmizi kart özelinde degil, oyun içerisinde de birçok pozisyonda Galatasaray seyircisinin sinirleriyle oynamak için her sey yapildi. Geçen haftalarda da görmüstük. Geçen hafta siz ne oynadiniz da konusuyorsunuz dediler. Benim ne oynayip, oynamadigim çok önemli degil. 1. dakikada penalti oluyorsa, VAR’daki arkadas da uyumayacak, o penaltiyi verecek. Ben maça golle baslayacagim ve belki çok iyi oynayacagim. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sen benim emegimin karsiligini vereceksin. Her hafta ayni sey. Galatasaray kulübünden, taraftarindan ne isteniyor farkinda degilim. Biz takim olarak bunun karsiligini sahada verecegiz. Elimizden geldigince daha iyisini yapacagiz. Bunlar bizi hirslandiriyor" diye konustu.



"Yüzde 100 gol pozisyonu ortada yok"

Sacha Boey’un kirmizi kartinin sorulmasi üzerin Buruk, "Ben bu kadar net bir kirmizi kart, hakemin oyun içerisinde hemen gidip vermesine sasirdim. Bundan daha sert faullere faul vermedi iki takim için de. Top Muslera’ya gidiyor zaten. Diger taraftan bir adamimiz daha geliyor. Yüzde 100 gol pozisyonu ortada yok. Bu benim degerlendirmem. Ilk yariyi bitirme sekli bile maçtaki hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hücumu bitirene kadar bekledi, tam hizli hücuma çiktik, maçi bitirdi. Burada hakemin niyetini görüyoruz" seklinde cevap verdi.

Genis bir kadrosu oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Bu kadro içerisinde diger oyuncularimiza sans verecegiz. Bugünkü yasadigimiz sanssizlik, sag beki kart görmesi sol bekin de sakatlanmasi. Dubias sol ve sag bek için yedek olarak aldigimiz için bu maç için baktigimizda iki taraftan sikinti yasadik. Özellikle sol beke tekrar oyuncu koymakta sikinti yasadik. Berkan’i degerlendirdik sonra Abdülkerim’i oraya çektik. Maçin sonlarina dogru 5’ye döndü. Bundan sonraki haftalar için oynayabilecek oyuncularimiz var. Bunu kupa maçinda birçok oyuncumuz bunu gösterdi" dedi.



"Icardi muhtesem bir oyun ortaya koydu"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin muhtesem bir oyun ortaya koydugunu vurgulayan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Hem gol atti hem gol attirdi. Kostu, mücadele etti. Takim ruhunu ortaya çikartti, sorumluluk aldi. Net bir sekilde ortada. Çok disiplin, çok karakterli, birbirini çok seven bir takimimiz var. Disarida bizim hakkimizda her türlü algi yapilacak, biliyoruz" açiklamasinda bulundu.

Kosovali futbolcu Milot Rashica’nin sahanin en iyilerinden biri oldugunu ifade eden Buruk, "Çok iyiydi. Oynamadan geldi, formunu yakaladi. Sag kanatta takimi ilk yari lokomotif olarak öne tasidi. Çok iyi ve karakterli bir oyuncu. Bugünkü performansindan çok memnunum. Insallah bundan sonraki haftalarda da devam edecek" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA