Kus Pazarinda Brahma Sampiyonasi Düzenlendi

Yunusemre Belediyesi ve Türkiye Brahma Kulübü’nün organizasyonuyla Yunus Emre Millet Çarsisi’nda Brahma Sampiyonasi düzenlendi. 200 farkli renklerde brahmalarin katildigi yarismada dereceye girenlere ödül verildi.

Yunusemre Belediyesi’nin destekleri ile Türkiye Brahma Kulübü tarafindan Yunus Emre Millet Çarsisi’nda Brahma Sampiyonasi gerçeklestirildi.

200 adet farkli renklerde brahmalarin katildigi yarismada Türk ve Isviçreli hakem tarafindan hayvanlarin rengi, boyu, ayak rengi ve çesitli bölgeleri degerlendirilip puanlanarak seçildi.

Sampiyonayi Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi de ziyaret ederek katilimcilarla bir araya geldi. Dereceye girenleri kutlayan Baskan Çerçi, “Muhabbet kusu, papagan çesitleri, kanarya, güvercin, yem, kafes, mama ve ilaç çesitlerinin yer alacagi Kus Pazarini bu yil bir kez daha açtik. Kus pazarinda bu yil ilk kez Brahma Sampiyonasi düzenledik. Farkli renklerde brahmalarin katildigi yarismada dereceye girenler belirlendi. Tüm sampiyonlari sahiplerini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA