Kocaelispor- Adiyaman FK Maçinin Ardindan

Kocaelispor-Adiyaman FK maçinin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi. Firat Gül, “Böyle devam edecegiz” derken Erol Kapusuz hakemin kararlarina isyan etti.



TFF 2. Lig’de oynanan Kocaelispor - Adiyaman FK maçinin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi. 2-0’lik galibiyeti yorumlayan Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül, “Hafta içinde ne kurguladiysak bugün sahada karsilastik. Rakip hafta içi kupa maçinda Adana Demir ile oynadi. Ciddi ön alan baskisi yaptilar. 5 kisi önde, 5 kisi geride, iki blok arasi bosluk birakarak oynadilar. Lig maçlarinda da ayni görüntüyü gördük. Duran toplarda da çok etkiliydiler. Önlemlerimizi aldik. Oynayan taraf her zamanki gibi bizdik. Bugün skora yansittik. Sonra da skora göre dengeli bir oyunla maçi götürdük" dedi.



“Kocaelispor camiasi sampiyonluga acikmis durumda”

Camianin sampiyonluga aciktigini ve sampiyonluk için çalistiklarini belirten Gül, "Oyuncularimizin gayreti, çabasi, maçi kazanma istegi üst seviyedeydi. Bu bizim için sevindiriciydi. Geçen hafta kaza yasadik. Sampiyonluklar kolay gelmiyor. Kocaelispor camiasi sampiyonlugu istiyor. Sampiyonluga acikmis durumda. Arada puan kaybi oldugunda reaksiyonlari da çok siddetli oluyor. Bugün taraftarimiz bizi çok iyi destekledi. Varliklari ve sayilari maçi almamizda çok büyük etkendi. Hepsine tesekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da insallah bu sekilde devam ederiz ve lig sonu hedefimize ulasiriz” diye konustu.



“Cosku seviyemiz çok yüksekti”

Oyunu degerlendiren ve coskulu oynadiklarini söyleyen Gül, “Cosku seviyemiz çok yüksekti. Oyuncularimizin hepsi çok iyi mücadele etti. Savunmayi önde kurduk. Rakibe pozisyon vermedik. Ikili mücadele kazanma oranimiz çok yüksekti. Zaman zaman ciliz kontrataklar yedik. Bunlar kolay isler degil. Karsimizda bir rakip var. Coskumuz iyiydi, artirarak devam ettirecegiz. Oyunsal anlamda da skoru aldiktan sonra skora göre oynadik. Skor rakipte olsa veya berabere olsa oyun formatimiz farkli olacakti. Bir hafta boyunca maça hazirlandik. Ciddi emek sarf ettik. Sonuç olacak 3 puani aldik. Oyuncularimi da tebrik ediyorum. Bu sekilde oynamaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

“Önemli olan bizim ne yaptigimiz”

Rakibin oyunundan çok kendi oyunlarinin önemli olduguna deginen Firat Gül, "Zaman zaman top rakipte kalabilir. Önemli olan biz pozisyon veriyor muyuz? Kalemizin agzinda pozisyon kaçiriyorlar mi? Çok üstün sekilde bizi kalemize yasliyorlar mi? Bunlari vermedik. Savunmayi önde kurduk, alani sikistirdik. Top bizdeyken de hücum planimizi uygulamaya çalistik. Futbolda rakip de topa sahip olacak. Bugün bu rakibe göre böyle oynadik. Önümüzdeki maça da bir senaryo hazirlayacagiz. O maça belki baska formatta oynayacagiz. Rakibe ve maça göre oynamak zorundayiz. Rakiplerimizin de iyi kadrolari var. Rakipler de tabii ki sampiyon olmak istiyor. Ama önemli olan bizim ne yaptigimiz. Biz maçlari kazaniyor muyuz? Istedigimizi aliyor muyuz?” seklinde konustu.



Erol Kapusuz: “Verdigi penaltiya inanamiyorum”

Hakemin verdigi penaltiyi degerlendiren Adiyaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Kapusuz, “Degerlendirecek çok fazla bir sey yok. Kocaelispor mazisi olan, çok büyük camia. Kesinlikle hakemin yardimina ihtiyaci yok. Normal sartlarda da bizi yenebilirlerdi. Bir sürü pozisyona girdiler. Çok iyi oynadilar. Hepsini tebrik ediyorum. Ama hakemin saha içinde yaptiklarini, bu kadar çifte standartli yönetimini de kiniyorum. Bizi ezmeye gelmis. Verdigi ilk penaltiya inanamiyorum. Görüntüleri izledim, penaltiyla alakasi yok. Kocaelispor’u tenzih ediyorum. Biz tecrübeli bir takim degiliz. 22 yas ortalamasi olan takimiz ve mücadele vermeye çalisiyoruz. Buraya gelip bu mücadeleyi elimizden almaya hakki yoktu. Çifte standartli bir maç yönetti" sözlerini kaydetti.



“Hakem her seyi mahvetti”

Hakem yönetiminin maça etki ettigini belirten Kapusuz, "Böyle bir atmosferde, böyle bir hakemle karsilastiklari zaman çocuklar oyundan düsüyor. Önüne geçemiyorsunuz. ‘Ne yaparsam yapayim, hakemi geçemem’ algisi oluyor. Tabii ki biz de hatalar yaptik. Biz önde basmak istedik, geriden pas yaparak çiktilar. Normal oyunumuzu oynayamadik. Bunlarin yüzde 80’inde hakemin payi var. Psikolojiyi bozuyor. Kocaeli deplasmaninda o penaltinin altindan kalkmak kolay bir sey degildi. Bizim bir sistemimiz var, oyunu ögrenmeye, çocuklari gelistirmeye çalisiyoruz. Kocaelispor gibi camiayla da oynarken burada daha iyisini, daha güzelini yapmak isterdik. Ama hakem isin içine girdi ve her seyi mahvetti” dedi.

Kaynak: İHA