Karton Toplayiciligindan Dünya Sampiyonluguna Uzanan Basari Hikayesi

14 yasina kadar ailesiyle beraber geçimini karton toplayarak saglayan karma dövüs sporcusu Kadir Dalkiran, 10 yildir uluslararasi müsabakalarda Türk bayragini dalgalandiriyor. Dalkiran, "Küçük yaslarda yasadigim zorluklar beni bugünlere kadar getirdi. Maçtan çiktim ve su an sol kolum koptu, baglarda kopuk var. Ikinci raundda pes edebilirdim ama maçta eski yasantimi gördüm. Kendime, ‘Pes etmek yok, savasman lazim’ dedim. Bu sekilde maçi kazandim" dedi.

24 yasindaki profesyonel dövüs sporcusu Kadir Dalkiran basarilarina bir yenisini daha ekledi. Roman kökenli Yalovali sporcu, 14 yasina kadar ailesiyle beraber karton, hurda ve metal toplayarak geçimini sagladi. Karton topladigi bir gün gördügü MMA ve kick boksun ne oldugunu merak eden Dalkiran, hayatinin akisini verdigi kararla degistirdi. Kick boks ile dövüs sporlarina baslayan genç sporcu 2017 yilinda dünya sampiyonlugu da kazandi. Bugünlerde bir yandan MMA için dövüsen Dalkiran bir yandan da antrenörlük meslegini icra ederek yeni sporcular yetistiriyor. Birçok arkadasinin bugünlerde cezaevinde ya da madde bagimlisi oldugunu belirten Dalkiran, spor sayesinde hayatina bambaska bir yön verdigini ifade etti.

Kocaeli’de düzenlenen MMA organizasyonunda da dövüsen Kadir Dalkiran, rakibi Sanbet Naimanbaev’i maglup etmeyi basardi. Dalkiran, müsabaka sonrasinda Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

"Türkiye bayragini her yerde dalgalandiriyorum"

Spora ilk olarak kick boks ile basladigini söyleyen Kadir Dalkiran, "14 yasimdayken kick boks ile spora basladim. Kick boks ve muay thai’de dereceler yaptiktan sonra MMA bransiyla da tanistim. Böylelikle 2017’de dünya sampiyonu oldum. Bu sayede de profesyonel maçlarda Türkiye bayragini her yerde dalgalandiriyorum" dedi.



"Karton toplarken sporla tanistim"

Sporla tanisma hikayesinin karton topladigi günlere uzandigini belirten Dalkiran, "Ben aslen Roman kökenliyim. Roman olmak ayricalik olarak görülmesin. Hepimiz Türk’üz ve Türk bayragini her yerde dalgalandiriyoruz. 14 yasimdayken aile geçimimizi karton, hurda, metal toplayarak sagliyorduk. Bir gün karton toplarken bir baktim MMA yaziyor, kick boks yaziyor. Bunun ne oldugunu merak ettim. Organizasyon yapilan yerden içeriye girmek istedim ama çekindim. ‘Roman oldugum için acaba ayrimcilik yaparlar mi’ diye düsündüm. Sonra arkadaslar da beni ikna etti, hep beraber girdik. Ibrahim Yildiz ile tanistik ve sevdam da böylece baslamis oldu" diye konustu.



"Küçük yaslarda yasadigim zorluklar beni bugünlere getirdi"

Küçükken yasadigi zor hayatin kendisine pes etmemeyi ögrettigini ifade eden basarili sporcu, "Küçük yaslarda yasadigim zorluklar beni bugünlere kadar getirdi. Maçtan çiktim ve su an sol kolum koptu, baglarda kopuk var. Ikinci raundda pes edebilirdim ama maçta eski yasantimi gördüm. Kendime, ‘Pes etmek yok, savasman lazim’ dedim. Bu sekilde maçi kazandim" seklinde konustu.



"Birçok arkadasim ya cezaevinde ya madde bagimlisi"

Spor sayesinde kendisine bambaska bir yol çizdigini ve yolda hedefleri oldugunu vurgulayan Dalkiran, "Sporla tanismadan önce mahalle hayatim vardi. Su anda birçok arkadasim ya cezaevinde ya da madde bagimlisi. Öncelikle onlardan kurtuldum. Su anda antrenörlük yapiyorum, isim bu. Böylelikle hem profesyonel müsabakalarda para kazaniyoruz hem de bayragimizi dalgalandiriyoruz. Su anda her sporcu gibi hedefim en iyisi olmak, UFC’de bir Türk’ün kemeri almasi. Benim de hedefim UFC. Allah’in izniyle en kisa sürede UFC’de bir Türk’ü görecekler" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA