Alaçatispor, Zorlu Maçta Rakibini Yenerek Lider Oldu

Bölgesel Amatör Lig’in 4. haftasinda Gazi Mahallesi ile kendi sahasinda karsilasan Alaçatispor, zorlu maçta 2-1 galip gelerek 3 puanin sahibi olurken, 9 puanla lig lideri oldu.

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Alaçatispor, ligin 4. haftasinda, kendi sahasinda Gazi Mahallesi’ni agirladi. Alaçatispor, geçtigimiz hafta sonunda Çesme Belediyespor’un deplasman maçinda golsüz berabere kalan Gazi Mahallesi ile kendi sahasinda yaptigi maçta, ilk yarinin 39. dakikasinda yaptigi atakla, Sahin Firat’in ayagindan golü bularak 1-0 öne geçti. Alaçatispor, ilk golü bulmanin ardindan rakibine firsat vermeyerek ilk yariyi 1-0 önde kapatti.

Ikinci yariya her iki takim da atak baslarken, Alaçatispor 69. dakikada Yavuz Selim Sentürk’ün attigi golle skoru 2-0 yapti. 2-0’lik skorun ardindan Alaçatispor’un yari sahasinda baski kuran Gazi Mahallesi, maçin 73. dakikasinda Serhat Coskun’un ayagindan golü bulmayi basardi. 2-1’lik skorun ardindan beraberlik golünü arayan Gazi Mahallesi, yaptigi ataklardan aradigi beraberlik golünü bulamayinca maç Alaçatispor’un 2-1’lik galibiyeti ile sona erdi.

"Lider olmak çok önemli, ama bunu sürdürebilmek daha önemli"

Maçin ardindan bir açiklama yapan Alaçati Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Ozan Gençalp, "Hakli ve anlamli bir galibiyet oldu. Lider olmak çok önemli. Ama bunu sürdürebilmek daha önemli. Bugün ve yarin liderligimizin keyfini sürüp, çok önemli olan Bagcilarspor deplasman maçimiza hazirlanacagiz. Lig ikincisi olan Bagcilarspor maçinin ciddiyetini unutmayip, ciddiyetle bu maça hazirlanacagiz. Hedefimiz dogrultusunda çok çalismaya devam edecegiz. Taraftarimiz, bizim 12. oyuncunuz. Taraftarimiz, bizim itici gücümüz oldugunu, tribünleri doldurarak, bu hafta yine bize gösterdi. Taraftarimiza sonsuz tesekkür ediyoruz. Bu haftaki galibiyetimizi taraftarimiza armagan ediyoruz"

"Bu zorlu maçlardan galip çikmak çok önemli"

Maçin ardindan bir degerlendirme yapan Alaçatispor Teknik Direktörü Necip Emre Yilmaz, "Zorluk seviyesi yüksek baska bir maç, tansiyonu yüksek bir oyun, ve sonunda alinan 3 puan. Gerçekten çok zorluydu. Bu zorlu maçlardan galip çikmak çok önemli. Oyuncularimi sahaya koymus olduklari karakterden ve vermis olduklari mücadeleden dolayi kutluyorum. Lider olmak çok keyifli ama bir o kadar da sorumlulugu yüksek. Biz yine çok çalisarak, mücadelemizi en iyi sekilde vererek çiktigimiz her maçi kazanmak için sahada olacagiz ve bütün kazandigimiz maçlari taraftarimiza armagan etmeye devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA