TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'TSK'yi Hiç Kimse Iç Siyasete Çekmesin'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) dünyadaki silahli kuvvetler arasinda en saygin silahli kuvvet oldugunu kaydederek, “Türk Silahli Kuvvetleri’ni hiç kimse iç siyasete çekmesin. Türk Silahli Kuvvetlerimize hiç kimse dilini uzatmaya sakin kalkmasin” dedi.



TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, Konya Mevlana Meydani’nda basin açiklamasi yapti. Azerbaycan’da uluslararasi ziyaret esnasinda trafik kazasi geçiren Binali Yildirim’a geçmis olsun dileklerini ileten Mustafa Sarigül, yarin hastaneye giderek Yildirim’i ziyaret edecegini söyledi.



“Silahli kuvvetlerimizi hiç kimse iç politika malzemesi yapmasin”

TSK’nin uluslararasi demokratik dünyanin kullandigi mühimmatlarin disinda hiçbir mühimmat kullanmadiginin altini çizen Sarigül, “Türk Silahli Kuvvetleri demokratik dünyadaki silahli kuvvetler içerisinde en saygin silahli kuvvetlerdir. Türk Silahli Kuvvetleri’ni hiç kimse iç siyasete çekmesin. Türk Silahli Kuvvetlerimize hiç kimse dilini uzatmaya sakin kalkmasin. Türk Silahli Kuvvetleri bayragimizi, topragimizi, ulusal çikarlarimizi korumak için var gücüyle mücadele etmektedir. Özellikle sinir ötesinde yapilan büyük mücadelelerde, Mavi Akim’da, Libya’da, uluslararasi alanda, Katar bölgesinde bayragimizi dalgalandirmak için, ulusal birligimizi ve Türkiye’nin gururunu her tarafta anlatmak için çaba gösteren silahli kuvvetlerimize dil uzatilmasini dogru bulmayiz. Silahli kuvvetlerimizi hiç kimse iç politika malzemesi yapmasin. Siyaset silahli kuvvetlerimizden lütfen elini çeksin. Mehmetçigimizin moralini bozacak, enerjisini düsürecek her türlü münafik konusmalari reddediyoruz. Türk Silahli Kuvvetleri ülkemizin ve ulusumuzun onurudur” dedi.



“Türkiye’mizi kurtaracak olan formül, ekonomik milliyetçiliktir”

Ekonomik milliyetçilik yapmalari gerektigini vurgulayan Sarigül, “Türkiye’mizi kurtaracak olan formül, ekonomik milliyetçiliktir. Her alanda ekonomik milliyetçilik yapmaliyiz. 1200’lü yillarda atalarimiz, dedelerimiz, ecdadimiz bu güzel topraklari bize kurdu ama bu topraklarda mutlaka ekonomik milliyetçilik yapmaliyiz. Disaridan çok fazla ithalat yapmamiza gerek yok. Daha çok ihracat yapmamiz lazim. Bizim petrolümüz yok degil, bizim petrolümüz var. Bizim petrolümüz findiktir, bugdaydir, arpadir, ayçiçegidir. O nedenle kendi ürettigimiz mallara mutlaka sahip çikmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Taraftarlar kendi futbol takimlarini dahi sayamiyorlar”

Futbol sahalarinda 8 tane yabanci oyuncunun oynamasi mantigini dogru bulmadiklarini belirten Sarigül, “Sahalarda 8 tane yabanci olmasin. Inanin ki taraftarlar kendi futbol takimlarini dahi sayamiyorlar. Bakiyorum sahaya; Istiklal Marsimiz okunuyor, yabancilarin sayisi çok oldugu için Istiklal Marsimizin ruhunu ve heyecanini o futbolcular tasimiyor. Formalarimizda ve sahalarimizda mutlaka Türk evlatlari oynamali, bizim evlatlarimiz oynamali. 8 tane yabanci oldugu zaman bir Fenerbahçe, Galatasaray, Konya taraftari kendi takiminin oyuncularini dahi sayamiyor. Biz kendi takimimizin oyuncularina dahi yabancilastik. Sahalarda Türk oyuncularimiz oynamazsa milli takimimiz basari elde edemez. Istiklal Marsimiz okunuyor, bütün takimlara bakiyorum futbolcular yabanci. Istiklal Marsimizin ruhunu dahi anlayamiyorlar, kavrayamiyorlar. O nedenle mutlaka sahalarimizda 8 tane yabanci yerine, 8 tane Türk oynamali, 3 tane yabanci oynamali. O yabancilar da son derece kaliteli olmali. Hagi, Alex, Quaresma gibi kaliteli yabancilar gelmeli” seklinde konustu.

Sarigül, konusmasinin ardindan Mevlana Meydani’nda vatandaslarla sohbet edip, fotograf çekindi.

Kaynak: İHA