Octagon Ligi Ilk Kez Türkiye'de Yapildi

Dünyada 500 milyon izleyiciye ulasan MMA sporunun Octagon ligi, bu sene Türkiye’de de oynandi. Kocaeli’de 32 sporcunun kozlarini paylastigi müsabakalar 84 ülkeden canli yayinlandi.

Dünyada 500 milyon izleyiciye ulasan MMA sporu, Octagon ligini Türkiye’ye tasidi. Kocaeli Sehir Polis Recep Topaloglu Salonunda gerçeklesen müsabakalarda 8’i Türk 8’i Kazak olmak üzere toplamda 32 sporcu kozlarini kapisti. 84 ülkede canli yayinlanan müsabakalara salondaki ilgi de oldukça yogun oldu. Organizasyonun Türkiye’de büyük ölçüde dikkat uyandiracagini vurgulayan Octagon Türkiye Baskani Serdar Gökkaya, bu müsabakalarin yani sira pek çok önemli etkinligin de ülkemizde yapilmasina destek olacaklarini ifade etti.



“Organizasyonu Türkiye’ye getirmenin mutlulugunu yasiyoruz”

MMA sporunda Octagon Ligi’nin Türkiye’ye gelmesini saglayan Octagon Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Serdar Gökkaya, “MMA sporunun en önemli liglerinden biri olan Octagon’u Türkiye’ye getirdik. Alican Bey ile beraber bu isi daha da Türkiye’de daha da büyütmek istiyoruz. Önümüzdeki sene de birçok MMA organizasyonu yapacagiz Türkiye’de. Bugünkü organizasyon hem ülkemizin sporculari açisindan çok önemli hem de ülkemize böyle bir organizasyonu getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. MMA bütün dünyada çok yaygin fakat Türkiye’de yavas yavas ilerliyor. Octagon’u her sene ülkemizde 3-4 defa yapmayi planliyoruz. Bu ligden sonra daha büyük ligleri de getirecegiz. Bu sporun dünyada 400 - 500 milyon kadar aktif takipçisi var. Futbol, basketbol ve Formula 1’den sonra en çok takip edilen spor. Su an bu spordaki 8 dövüsçümüz çok iyi yerlerde. Bu sporun Sampiyonlar Ligi olan UCF’den teklifler aliyorlar” diye konustu.



“Bu sayede hayallerimi gerçeklestirebiliyorum”

Hayallerini gerçeklestirdigini ve daha da fazlasini yapmak istediklerini belirten Octagon Türkiye As Baskani Hayri Can Tasdelen ise, “Hem milli sporcuyum hem de bu dövüs sporlariyla ilgiliyim. Sans eseri Serdar Bey ile tanistik ve bana böyle bir imkan sundugu için kendisine çok tesekkür ederim. Bu sayede ben de hayallerimi gerçeklestirebiliyorum. Umarim bundan sonra da beraber olmaya devam ederiz ve tüm sporculara bu sekilde destek olmayi sürdürürüz” dedi.

Kaynak: İHA