Jorge Jesus Açiklamasi 'Bugün Avrupa'nin En Üst Liglerindeki Gibi Bir Futbol Vardi Sahada'

Basaksehir’i Rossi’nin golüyle 1-0 maglup eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus maçin ardindan iki takimin bugün Avrupa’nin üst düzey liglerindeki gibi bir maç seyrettirdigini söyledi. Jesus, karsilasmanin hakemini de tebrik ederek, “Bugün oyunun akici olmasini sagladilar ve iyi performans gösterdiler” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Basaksehir’i Rossi’nin attigi golle 1-0 maglup eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Iki takimin da çok iyi bir performans ortaya koydugunu söyleyen Jesus, “Bugün büyük bir maç izlettigimizi düsünüyorum. Hatta düsünmüyorum, bundan eminim. 2 iyi takimin karsilasmasiydi. Avrupa’nin en üst liglerindeki bir futbol vardi sahada. Taktiksel olarak çok iyi pozisyon aliyorlar. Tebrik ediyorum. Defansif organizasyonumuz bugün çok iyiydi. Oyuncularimiz da her an golün gelecegini biliyorlardi. Ikinci yaridaki baskiyla maçi kazandik. Simdi persembe günü bir maçimiz daha var. Avrupa’da grup birinciligini garantilemek için bu maç önemli. Bu maçi geride birakip hazirliklara baslamamiz gerekiyor” dedi.

Yaptigi hamleler hakkindaki soruyu da yanitlayan Jesus, “Futbol sahada oynaniyor, oyun konsolunda oynamiyorsunuz. Oyun konsolunda istediginiz oyuncuyu istediginiz yere koyuyorsunuz. Ama sahada rakip var ve sizin istediklerinizi yapmaniza engel olabiliyorlar. Ben ve meslektaslarim sahaya bakip neyi düzeltecegine bakiyorlar. Ilk yarida Valencia ve Batshuayi’nin arasinda mesafe vardi. Bu aslinda benim Valencia’dan istedigim hareketliligin de karsiligiydi. Iki oyuncu da çok kostular oyunda olduklari dönemde. Oyuna sonradan giren Pedro, Rossi ve Emre Mor ise oyuna hiz kattilar” ifadelerini kullandi.

“Türkiye Ligi çok kaliteli ve bu beni çok sasirtti”

Konyaspor, Besiktas ve Basaksehir karsilasmalarinda 1 gol atilmasi hakkinda sorulan soruya cevap veren Jorge Jesus, “Aslinda sorunun içinde cevabi verdiniz. Bahsettiginiz takimlar ligin güçlü takimlari. Her takima karsi esit sayida pozisyon giremeyebilirsiniz. Bu maçlarda çok pozisyon üretemedik. Her maçi kazanamazsiniz. Türkiye Ligi çok kaliteli bir lig ve bu beni sasirtti. 6 takim sampiyonluk için oynuyor, bunlardan birisi de Basaksehir. Avrupa’da da birçok maç oynadik. Bu maçlarin içinde siz çok iyi oynayamadigimiz 1-2 maçi söylediniz” dedi.

Basaksehir’in kendilerine karsi önde baski kuran ilk takim olmadigini ifade ederek devam eden Jesus, “Basaksehir bize önde baski yapa ilk takim degildi. Adana Demirspor da bu sekilde oynamisti. Ama normal, büyük takimlar böyle oynar. Ikinci yarida ise böyle olmadi. Rakibimiz yorulmaya basladi.

Biz de 90 dakika baski yapamiyoruz. Rakibin baskisini kirinca isimiz daha da kolaylastirdi. Kolaylastirdi demek yerine daha fazla topa sahip olmaya basladik, daha fazla pozisyon bulmaya basladik diyebilirim. Ama iyi takimlar daha iyi organize oluyorlar sahada ve bu sekilde maçlarini kazaniyorlar” diyerek devam etti.

“Emre Belözoglu’na bu ligi kazanabilecek bir hoca oldugunu söyledim”

Karagümrük maçinda taraftarlarin elestirdigi Altay hakkinda sorulan soruyu yanitlayan Jorge Jesus, “Altay kaliteli ve büyük bir kaleci. Ben onun kalitesini biliyorum. Maçin bazi anlarinda iyi olamayabiliyor ama bunlari gelistirecek. Bugün de 90+4. dakikada büyük bir kurtaris yapti ve kalitesini gösterdi. Büyük kaleciler bu sekilde takimlarina maç kazandirir. Büyük takim kalecileri, maç boyunca kendilerine top gelmedigi için konsantrasyonunu yüksek tutmalidir. Taraftarlarin geçen maçta yaptigi davranis bana göre dogru degildi. Taraftar kazanirken de kaybederken de sevgisini göstermeli. Ben hoca olarak onlara olan inancimi kaybetmiyorum. Altay bize çok maçlar kazandiracaktir. Bugün de son bölümde bunu yapti, rakibin ender gelistirdigi bir atakta izin vermedi” dedi.

Maçin ardindan Emre Belözoglu’yla yaptigi sohbet hakkinda da konusan Jesus, “Meslektasimla maçtan sonra konustum. Kendisiyle Ispanyolca konustuk, daha önce Ispanya’da oynamis. Kendisini tebrik ettim. Çok iyi bir takim olusturmus ve bu ligi kazanabilecek bir hoca oldugunu söyledim” açiklamasinda bulundu.

“Hakemleri tebrik ediyorum. Oyunun akici olmasini sagladilar”

Takiminin gelistirmesi gereken çok sey oldugunu söyleyen Jorge Jesus, “Inaniyorum ki takimimin hala gelistirmesi gereken çok sey var. Ligde mevcut lider biziz. Avrupa’da da lideriz. Ligde 10 maç oynadik. Bu da ligin yaklasik 3’te 1’i yapiyor. Kimse bu dönemde sampiyonluk ilan etmiyor. Iyi bir dönemdeyiz ama futbolda her sey 1-2 hafta içinde degisebilir. Ligdeki en iyi takim olmadigimizi düsünerek tevazulu sekilde devam etmeliyiz. Avrupa’da da grupta en güçlü takimi Rennes oldugunu düsünüyorum. Bugün sahadaki 3 takimi tebrik ediyorum Fenerbahçe ve Basaksehir’in yani sira hakem takimi da tebrik ediyorum. Maçi çok iyi yönettiler. Oyunun akmasini sagladilar ve oyun gereksiz yere durmadi. Hakemlerin ve rakibin performansi hosuma gitti. Ama kendi takimimin performansi daha çok hosuma gitti. Yarin takimima izin verecegim ve bugün giderek bu galibiyetin tadini çikaracagiz” diye konustu.

Son olarak maçlarda kravat tercih etmemesine karsin basi toplantilarinda kravat takmasi ve lacivert giyinmesi hakkinda konusan Jesus, “Her zaman takim elbise giymiyorum. Iç sahada takim elbise giyiyorum. Deplasmanda genelde esofman tercih ediyorum. Seyahatlerde bu daha rahat oluyor. Takim elbisemin lacivert olmasi, Fenerbahçe’nin renkleri. Ama sari bir gömlegin ya da kravatin çok hos görünmeyecegini düsünüyorum. Maçlarin ardindan basin toplantilarinda da hem sizlere hem de taraftarlara, saygi göstermek için kravat takiyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA