Erol Bilecik Açiklamasi 'Bize Verilmeyen Penaltinin Linkini Futbolda Adalet Arayan Arkadaslara Memnuniyetle Gönderecegiz'

Fenerbahçe Baskanvekili Erol Bilecik, Basaksehir mücadelesinde kendilerine verilmeyen bir penalti oldugunu söyleyerek, “Bize verilmeyen penaltinin linkini futbolda adalet arayan arkadaslara memnuniyetle gönderecegiz. Insallah lig haftasi bitince yani, sali günü o arkadaslardan adaletin ne tarafinda oldugunu yorumlamasini isteyecegiz” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Medipol Basaksehir’i 1-0 maglup ettigi maçin ardindan Fenerbahçe Baskanvekili Erol Bilecik basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Taraftara, futbolculara ve teknik heyete tesekkür ederek konusmasina baslayan Bilecik, “Müthis öngörüsü olan basta Jorge Jesus olmak üzere tüm teknik kadromuza tesekkürler. Ligin en az gol yiyen takimiyla karsilastik. Biz de ligin en fazla gol atan takimiyiz. Zor bir maç olacagini biliyorduk. Çok keyifli bir maç oldu ama her seyden önce futbolcularimizin 90 dakikayi asan bütün bu süreç boyunca göstermis olduklari mücadeleye, azme ve müthis derecede ugrasiya tekrardan sükranlarimi paylasiyorum. Bu güzel aksami farkli yorumlamak istemem. O kadar muazzam bir futbol oynandi ki günün sonu itibariyla hepsinin canli gözlerle tanik oldugu verilmeyen penaltimiz var. Kamuoyunun takdirine birakiyorum. Futbolda hafta içerisinde de gerçekten adalet pesinde kosan, bu konuda ahkam kesen muhtelif örnekleri, konusanlari gördük. Biz de, bize verilmeyen penaltinin linkini futbolda adalet arayan arkadaslara memnuniyetle gönderecegiz. Insallah lig haftasi bitince yani, sali günü o arkadaslardan adaletin ne tarafinda oldugunu yorumlamasini isteyecegiz” dedi.



“Haksizliklar içerisinde adaleti arar pozisyondalar”

"Futbolda adalet, herkesin duygularina göre ortaya koyabilecegi bir sey" diye konusan Erol Bilecik, “Bu istekleri anlayabiliyoruz. Bu konuda adalet pesinde kosuyoruz diyenlerin üslubuna dikkat etmesi gerekir. Üslup tamamen hak diye bir sey söz konusu degil. Haksizliklar içerisinde adaleti arar pozisyondalar. Üslup hakli olmaktan önemlidir. Iste sanki olay yerinde katil var, katil arayanlar, bulan var vesaire. Gerçekten bugüne kadar görmedigimiz kelimelerle, tanimlamalar ortaya konuyor. Bunlar futbolun adaletine, gidisatina yakismiyor. Herkesin kendini toparlamasi gerekir. Önümüzde uzun bir yolculuk süreci var. Kendi açimizdan 10. haftayi geride biraktik. Yolun basindayiz. Buradan taraftara tekrar tekrar tesekkür ediyorum. Hiçbir zaman daha neticesi belli olmamis unvani, yeteri kadar oturmamis olan bir seye kendimizi yakistirmayalim. Sampiyonluk kelimeleri hak ettigimiz seyler ama uzun haftalar var. Maç maç gidecegiz ve her hafta maç bittikten sonra bir sonraki haftanin heyecanina bürünecegiz. Önden hazirlik yapmamiz gerek yok. Herkes burada sabra, heyecanin devamina ve askla takimi desteklemeye davet ediyorum” diye konustu.



“Alakasi olmayan istatistikler çikartip düzeltmeler yapiyorsunuz”

Hiçbir bu anlamda kulüp yöneticilerinin TFF’ye veya kurumlara ziyaretinin kendilerini rahatsiz etmeyecegini söyleyen Bilecik, “Onlar kendi istisarelerini yapabilirler. Burada bütün mesele ayni odak noktasina bakmamiz gereken nokta meseleleri nasil yorumladigimiz. Çarsamba da konustuk. Türkiye’de futbol tirnak içinde sahadan çok sahanin disinda oynanan bir hadise. Bütün sikayetimiz bu. Futbolu gelin burada Fenerbahçe’nin 10 haftadir oynadigi gibi sahada oynamak gerek. Saha disinda oynadiginiz zaman yanlis yorumlara gidiyor. Alakasi olmayan istatistikler çikiyor, düzeltmeler yapiyorsunuz. Bunlar dogru seyler degil. Insanlar hak ettigi zaman daha dogru olur. Isin özeti lafla peynir gemisi yürümez. Futbol saha içinde oynanmasi gereken bir oyun. Verilmeyen penaltimiza ragmen bu aksam gösterdik. Fenerbahçe’nin hakkini hiç kimseye yedirmeyiz. Biz yönetim kurulu olarak bütün bu anlamda yol haritamiz bu sekildedir. Hakkimizi yedirmeyiz kimsenin hakkini yemeyiz” ifadelerini kullandi.

“Jorge Jesus müthis uyum içerisinde çalistigimiz degerli bir teknik direktör”

Son zamanda basinda çikan Jorge Jesus ile sözlesme uzatilacak konusuyla ilgili açiklama yapan Bilecik, “Gündemimizde Jesus konusu yok. O dünyanin tanimis oldugu müthis uyum içerisinde çalistigimiz çok degerli bir teknik direktör. Bizim için önemli bir sans. Bugünkü konu bizim öncelikle emin adimlarla yola devam etmemiz. Olmamis herhangi bir noktanin yorumunu yapmanin önemi yok. Bu hikayenin sonu insallah bu sene güzel olacak. Jesus bizim bu konudaki bas hocamiz. Yolculugun ana mimari kendisi. Ona güvenimiz sonsuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA