Emre Belözoglu Açiklamasi 'Bugün Daha Iyisini Yapabilirdik'

Fenerbahçe deplasmaninda 1-0 kaybeden Basaksehir’de Teknik Direktör Emre Belözoglu "Bugün daha iyisini yapabilirdik" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Fenerbahçe deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 1-0’lik maglubiyetle ayrilan Basaksehir’de Teknik Direktör Emre Belözoglu karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Belözoglu, “Öncelikle Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bizler üzgünüz. Oyunun ritmini belirledigimiz dakikalarda gidisattan memnundum. Ikinci yarinin basinda yine istedigimiz tempoda gidiyorduk. Rakip hamleler yapti, karsiligini aldi. Bizler alamadik. Kaybettigimiz için üzgünüz ama sadece 1 maç kaybettik. Çok daha domine edebilecegimiz, bize alanlar birakan bir rakibe karsi daha iyisini yapabilirdik. Bu maçtan dersler çikararak bundan sonraki maçlarda insallah daha iyi oynariz” diye konustu.

Keny yerine Okaka tercihini degerlendirerek devam eden Emre Belözoglu, “Besiktas stoperlerini açan yapida, Fenerbahçe 3 stoperle oynuyor. Geçisleri kullanmak istedik. Beki beke çikaran bir oyun anlayisi var Fenerbahçe’nin. Güçlü ama zaaflari olan bir oyunu var. Bunu degerlendirmek istedik ama sonuç çikaramadik. Fenerbahçe, 50 bin taraftarinin gücünü bize hissettirdi. Okaka tercihim bundan dolayiydi. Biz maça ikinci yarida da iyi basladik. Rakip hoca hamleler yapti, ben hamleler yaptim. Öndeki 3 oyuncuyu degistirdi rakip. Stoperlere de kenar oyuncularimiz baski yapiyordu. Hamlelerden sonra bizim adimiza oyun geriye gitti” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’nin oyunu güçlü ama, bunu degerlendirecek takimlar var”

Mounir’in sakatlik nedeniyle 1 haftadir takimdan uzak kaldigini söyleye Emre Belözoglu, “Sakatliklar vardi. Bunlar bahane degil tabi. Ben 70. dakikaya kadar oyundan memnundum. Bire birde güçlü oyunculari tercih etmek istedim. Okaka da pivot görevini yapti. Çikan pozisyonlar var, degerlendiremedigimiz pozisyonlar var. Hamleler için belki biraz daha bekleyebilirdim. Hatta erken hamle yapmis olabilirdim. Degisiklik yapmadan oyunu belki 80-85’lere kadar tutabilirdim belki” dedi.

Fenerbahçe’ye kazandirdigi Ismail Yüksek hakkinda da konusan Belözoglu, “Kulüpler, camialar, yöneticiler, hocalar oyuncular için ‘Onu ben kazandirdim’ diye kolay cümleler kurabilir. Ismail çok yetenekli oyuncu. Transferinde menajerinin, oyuncunun, Ali Koç’un payi var. Ben o dönem sportif direktördüm. Biz genelde iyi isleri sahiplenmiyoruz, kötü olanlari üstümüze aliyoruz. Ayni mevkide oynayan bir abisi olarak, Ismail’in performansi beni mutlu ediyor. Önünde çok uzun yolu olan, hayatinin merkezine futbolu koymasi gereken süreçleri var. Futbol ciddi bir meslektir. Disaridan gördügüm kadariyla, kendisini gelistirmek ve Fenerbahçe’ye hizmet etmek isteyen birisi. Onun basarili olmasi beni mutlu ediyor” dedi.

Kazanmak üzere planlar yaptiklarinin da altini çizen genç çalistirici, “Biz kazanmak üzere plan yapiyoruz. Beraberligi korumayi düsünmüyoruz ama bazen ister istemez oyun sizi oraya götürür. Istediginiz kadar üretmeye çalisin, futbolcularin bireysel duygulari bu sekilde ortaya çikabilir. Ama oyuncularin istegi ve arzusunu bu sekilde görmedim. Baski yedigimiz anlarda bile dogru pasi verebilseydik, daha farkli olur. Fenerbahçe’nin oyunu güçlü ama dogru degerlendirecek takimlar için de firsat dogurabilecek bir oyunu var. Onlarin plani bugün isledi” açiklamasini yapti.

“Çok iyi bir kadrom oldugunu düsünüyorum”

Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçe taraftarinin her zaman gönlünde olacagini söyleyen Emre Belözoglu, “Burada yasadigim günler her zaman essiz olacak. Fenerbahçe iyi bir sinerji olusturmus. Uzun zamandir sampiyonluk gelmiyor, bu da camiada bir sabirsizlik getiriyor. Su anda kazaniyorlar. Her sene 7-8 oyuncu takima dahil oluyor. Bu sene kalibresi çok yüksek oyuncular geldi. Basarili gidiyorlar ama sezon çok uzun. Bu sene 3-4 takimin dahil olacagi bir yaris olacaktir. Fenerbahçe’nin taraftariyla bütünlestigini söyleyebilirim” dedi.

Iyi bir kadrosunun oldugunun da altini çizen basarili hoca, “Benim iyi bir kadrom oldugunu düsünüyorum. 20 maçlik periyotta en çok puan toplayan takimiz. Geçen seneden 9 maçi da kattigimizda 30 maçlik bir süreçten bahsediyoruz. Gerçekçi olmak lazim. Fenerbahçe’nin bütçesiyle bizi karsilastirmamak lazim. Ama oyun önemli. Besiktas maçinda hamleleri yaptiktan sonra oyun geriye gitti. Bugün de öyle oldu. Ben elimdeki kadro için rotasyon kelimesini hiç kullanmadim. Kim oynarsa oynasin elinden geleni yaptilar. Takim ligde ve Avrupa’da iyi gidiyor. Elimde güçlü bir kadro var. Defansta sakatliklar olmasi bizi olumsuz etkiledi. Bugün savunmada Mahmut’u kullandik. Hemen hemen her oyuncudan verim aldigimizi düsünüyorum ben” diyerek devam etti.

“Hedefimiz son 16’ya kalmak”

Fenerbahçe’nin hamle yapmasina karsin düzensel anlamda bir degisiklik yapmadigini söyleyen Emre Belözoglu, “Rakibimiz oyuncu hamleleri yapti. Baskiyi sert yaptigimizda istedigimiz yerlere de yönlendirdik. Aralarda açilan mesafeleri degerlendirdik. Maçi bir daha izlemem gerekiyor. 45-65 arasinda oyunda net sekilde vardik ve oyun bize dogru dönüyordu. Fenerbahçe’nin bizi sikistirdigi anlarda arkalari kullanmamiz gerekirken, tercih ettigimiz oyuncu profilleri topu ayagina isteyen oyunculardi. Fenerbahçe’nin baski yaptigi alanlara dogru topu aldik ve baskin göründüler. Duran top organizasyonu yüksek bir takim. Bizim oyuncu tercihimiz ve oyuncularin biraz da oyuna karsi yaptiklari aliskanliklari, bizi bu duruma getirdi diye düsünüyorum” dedi.

Son olarak Avrupa arenasi için konusan Emre Belözoglu, “Basaksehir olarak Avrupa’da çok önemli isler yaptik. Ülke puanina Fenerbahçe ile berber en çok hizmet eden biziz. Su anda hedefimiz son 16. Takimimiz, organizasyona sadik kaldigi süreççe biz her rakiple basa bas oynariz. Ben oyuncu grubuna güveniyorum. Kim çikarsa çiksin herkesle mücadele edebilecegimizi düsünüyorum ama öncelikli hedef son 16. Bunu basarmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA