Altay Bayindir Açiklamasi 'Böyle Maçlarda Alinan 3 Puanlar Çok Degerlidir'

Fenerbahçe’nin kalecisi Altay Bayindir, Basaksehir karsisinda 1-0’lik skorla galip gelmelerinin ardindan böyle müsabakalarda 3 puan almanin çok degerli oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda Medipol Basaksehir’i 1-0 maglup eden Fenerbahçe’de müsabakanin ardindan Altay Bayindir basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kendileri adina önemli bir maç oldugunu söyleyen Bayindir, “Maç eksigimiz olmasina ragmen lider duruma çiktik, mutluyuz. Bu hafta Avrupa Ligi maçimiz var, en saglikli sekilde geçeriz insallah. Galip geldigimiz zaman mutluyuz. Çok önemli bir maçtan galip ayrildik. Böyle maçlardan alinan 3 puanlar çok degerlidir. Her maçta birbirinden önemli. Bu haftayi kapatip, yarindan itibaren önümüzdeki maça odaklanacagiz” dedi.



“Oyunculara her zaman destek olmak lazim”

Kritik kurtarislarin kendisine hiçbir sekilde olumlu veya olumsuz bir yansimasi olmadigini söyleyen Bayindir, “Hepimiz profesyonel oyunculariz. Isimiz çalisip gözümüzü sadece bir yere odaklayip, kulaklarimizi tikayip isimizi yapmak. Bazen isler istediginiz gibi gitmiyor. Ben geçen hafta Ankaragücü maçinda da söyledigim gibi, Avrupa Ligi maçindakinin penalti oldugunu ben düsünmüyorum. Çünkü topa degmistim. Ondan önceki maçta da pozisyon yasadim ama dedigim gibi bazi seyler geride kaliyor. Futbolda böyle seyler olabilir. Pas hatasi yapabilir oyuncu, her zaman destek olmak lazim basarili olmak için. Zaten bir oyuncu pas hatasi yaptigi zaman morali bozuluyor, ona bir de yüklenmek daha çok moralini bozuyor, eger güçlü bir psikolojisi yoksa. O yüzden biz içeride de konusuyoruz. Iyi bir aile ortamimiz var. Iyi bir takim olduk insallah bu sekilde de kazanmaya devam ederiz” ifadelerini kullandi.

“Ilerleyen günlerde neler oldugunu hep beraber görecegiz”

Sözlesmesinin sezon sonunda sona erecek olmasiyla ilgili soruya cevap veren Bayindir, “Bu tarz konular futbolcu konusu degildir. Menajerleri var futbolcularin ilgilenen bu konularla. Onlar görüsüyorlardir. Su an kritik bir dönemdeyiz. Her hafta maç var, yogun bir programdayiz ve sadece isimize odaklanmis vaziyetteyiz. Ilerleyen günlerde neler olur hep beraber görecegiz” diye konustu.



“Bizim görevimiz önümüze bakip çalismaya devam etmek”

Müsabaka öncesinde kendisine taraftarin destek pankarti açmasiyla ilgili konusan Altay, “Sag olsun destek amaçli güzel pankart açilmisti. Isinmada çok istek vardi, maçtan sonra gittim tesekkürlerimi sundum. Yani pozitif anlamda destek gördügümüz zaman bizler de saha için de pozitif mücadele veriyoruz. Ama yarin farkli seyler de yasayabiliriz olumsuz anlamda. Bizim görevimiz önümüze bakip çalismaya devam etmek” ifadelerini kullandi.

“Önemli olan her maça final gibi odaklanmak”

Sampiyonluk sansiyla ilgili konusan Bayindir, “Bir maçlik galibiyetle sampiyon olunmuyor, bir maçlik maglubiyetle de sampiyonluk gitmiyor. Önemli olan her maça final maçiymis gibi odaklanmak. Hocamiz da zaten bu bölümde de bizi hazirliyor, çalismalarimiz, konusmalarimiz maça göre oluyor. Hep önümüzdeki maçi kazanmaya çalisarak devam edecegiz yolumuza. Her zaman mücadeleye devam etmek gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA