Meserretçioglu Açiklamasi 'Galatasaray'a Algi Operasyonu Yapiliyor'

Galatasarayli isadami Murathan Meserretçioglu, son dönemde medyada Galatasaray’a karsi bir takim algi operasyonu yapildigini belirterek, "Kapali kapi ardi islerden vazgeçin, ahlakli bir rekabet sezonu yasayalim, sahada hak eden kazansin. Hali hazirda dezenformasyon yasasi da devreye girerken dogruya dönülmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in baslamasiyla birlikte çekismeler de beraberinde geldi. Hakemler basta olmak üzere yogun tartismalarin yasandigi futbol dünyasinda açiklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak NEF Stadyumunda Kastamonuspor ile mücadele eden ve 7-0’lik skorla biten maç sonrasinda Galatasarayli is adami Murathan Meserretçioglu kendisine yöneltilen sorulari cevapladi.

“Galatasaray’i karistirmak ve konsantrasyonunu bozmak için yogun bir çalisma var"

Galatasaray’in son dönemde bazi futbolcularin gidecegi yönündeki haberlere iliskin açiklamalarda bulunan Galatasarayli isadami Murathan Meserretçioglu,“ Baskanimiz Dursun Özbek, Baskan vekilimiz Erden Timur ve yönetim kurulumuzun üyeleri özellikle hakemler sebebiyle ugranan haksizliklar hususu basta olmak üzere tüm konulari titizlikle takip ediyor ve gerekli girisimleri gerçeklestiriyor. Ancak hakemler disinda bir diger konu var ki çok önemli oldugu kanaatindeyim. Bu sezon lig basladigindan bu yana Galatasaray’a yönelik profesyonel anlamda bir algi operasyonu yapildigini gözlemliyor ve düsünüyorum. Bu operasyon bir kisim medya ve sosyal medya alanlarinda net olarak dikkat çekiyor. Galatasaray yönetiminin büyük fedakarliklarla ve emeklerle Türkiye’ye getirdigi ve Galatasaray’a kazandirdigi dünya yildizlarinin hafta geçmiyor ki bir tanesinin ayrilmak istiyor haberi çikmasin. Diger taraftan bakiyorsunuz medyada her hafta bir Galatasaray oyuncusu futbolu birakiyor. Onun yaninda bazi çok degerli yönetici dostlarimizin eski bazi fotograf ve videolari kullanilarak, basina da yalan yanlis mansetler atilarak servis ediliyor. Sanki görünmeyen bir el bir tarafa gül diger tarafa diken dagitiyor. Galatasaray’i karistirmak ve huzursuzluk çikarmak, konsantrasyonunu bozmak için görülüyor ki yogun bir çalisma var” seklinde konustu.



“Sahada futbolu iyi oynayan, hak eden kazansin”

Meserretçioglu, “ Bunlari yaptiran her kim veya kimlerse buradan bugün açikça uyarmak gerekiyor. Bu tür algi oyunlarinin nerelerde nasil yapildigini iyi biliriz ama sahip oldugumuz ahlak, dogruluga ve adalete dair bizlere asilanan kültür ve terbiye temelinde bu tür yanlis islere hiç girmeyiz. Gelin siz saha disi, masa basi, kapali kapi ardi islerden vazgeçin, ahlakli bir rekabet sezonu yasayalim, sahada futbolu iyi oynayan, hak eden kazansin. Hali hazirda dezenformasyon yasasi da devreye girerken dogruya dönülmesini ve baslarina boylarindan büyük isler almamalarini tavsiye ediyorum. Türkiye bir hukuk devleti ve biliyorsunuz ki sonra bu isler ortaya çikiyor ve herkes hak ettigi sekilde boyunun ölçüsünü mahkemelerde aliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA